Moja Crvena Zvezda
Клупска дешавањаКошарка

Игоре, срећан рођендан!

8Многи спортисти, бивши или садашњи Звездини играчи, бусају се Звездаштвом. Многи су ту само када се критикује, доста њих и када се слави и хвали. Нешто мањи број непрестано истиче како жели да се врати назад и поново обуче црвено-бели дрес. Ипак, на прсте једне руке могу се пребројати они који су се вратили, али не због реанимације каријере, већ зато што су желели да помогну свом клубу и на врхунском нивоу одраде нови мандат у црвено-белом.

Он је један од њих. Он је једини активни играч који је освојио последњу Звездину титулу у игри под обручима. Он је капитен који се вратио у свој клуб. Вратио се како би и на крају, као и на почетку каријере освојио титуле са Звездом. Куп је освојио, следе регионална лига и домаће првенство. А затим – Евролига!

Он је Игор Ракочевић и данас слави 35. рођендан!

Иако је и прошле сезоне био јако близу повратка, Игор се одлучио за Монтепаски из Сијене, са којим ипак није успео да се домогне титуле у најелитнијем такмичењу у Европи. Поред Сијене и Црвене звезде, Ракочевић је наступао и за Будућност из Подгорице, затим и у НБА лиги у дресу Минесоте, па онда и Памесе, Реал Мадрида, Тау Керамике (данас Каха Лаборал) и Ефес Пилсена.

Ракочевић се може похвалити да је са само 20 година дебитовао за репрезентацију Југославије, има и златне медаље са Светског и Европског првенства, а два пута је учествовао и на Олимпијским играма. Три пута проглашаван је за најбољег стрелца Евролиге, уврштаван је и у ТОП 5 истог такмичења, проглашаван је и за најкориснијег играча Јадранске лиге, па и првенства до 20 година. Освојио је и титулу у Шпанији, Јадранску лигу и Куп Кораћа.

Игоре, срећан рођендан!

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

9 comments

Damjan Martinovic мар 30, 2013 at 01:40

Jovo Stanojevic jos uvek igra.I njega sam bas voleo kao klinac iako je nekad igrao bas lalinski,preopusteno.Posle me je ujeo za srce igranjem za crne.Cujem da i dalje dobro igra.
A nasem kapitenu srecan rodjendan!Presrecan sam zbog njegovog povratka,nadam se da ce sad samo posle godinu dana nastaviti da radi u klubu i ostati u svojoj Zvezdi decenijama.Da Zvezda jednom za sva vremena prestane da trosi svoje legende!

Reply
Chava мар 30, 2013 at 00:48

IGORE, HVALA TI NA SVEMU!

Reply
sasa мар 29, 2013 at 22:19

Kakva greška u vezi Traorea u Albi razbija. 😥 😥 😥 😥 😥 😥

Reply
gledalac мар 30, 2013 at 01:12

Jbg da smo znali da Samardziski nece odmah pomoci mozda bi ga i sacekali, ovako nije bilo vremena, a i situacija nije dozvoljavala da se ceka (isao Kup, Brown se bunio i tako te stvari), a Samardziski bio zdrav i jeftiniji, cist racun.

Reply
ЦЗХН мар 29, 2013 at 21:55

А 34.год.од када су наше кошаркашице биле шампионке Европе…Симболика!

Reply
Rape Delija мар 29, 2013 at 21:02

Veliki majsotr, privilegija ga je gledati kako igra!!! Igor Velikii!

Reply
Pesho Sever мар 29, 2013 at 20:10

Sta reci za ovog Coveka osim-IKONA CRVENE ZVEZDE……

Reply
ZVEZDA JE ZIVOT мар 29, 2013 at 19:59

Srecan rodjendan majstore !!!!!!!!!!!

Reply
ssss мар 29, 2013 at 19:58

DA SI ZIV I ZDRAV JOS 100 GOD CARE, KRALJINO 😉

Reply

Leave a Comment