Moja Crvena Zvezda
Домаћа такмичењаКошарка

Вукоичић: Играчи показали емоције

img_1082Црвена звезда Телеком је остварила другу победу у Агрожив супер лиги. Сабласно празне трибине Пионира биле су сведок тријумфа над Константином (96:71). Нишлије су пружиле можда и већи отпор од очекиваног, али ипак је на крају остварена разлика којом навијачи Звезде могу бити задовољни.

Бранко Лазић је још једном одлично извршио одбрамбене задатке, постигавши успут три поена, уз три асистенције и четири скока. Бек црвено-белих сматра да је ова победа изузетно важна зато што је дошла после пораза од Партизана:

Отворили смо утакмицу доста стегнуто, како у нападу тако и у одбрани. Нисмо успели да наметнемо свој ритам игре у већем делу меча. То смо успели тек у последњој четвртини и тако направили разлику са којом смо и завршили утакмицу на крају – закључио је Лазић.

Стратег Црвене звезде, Влада Вукоичић, био је задовољан начином реакције играча после пораза у претходном колу:

Покушали смо да променимо неке ствари кроз тренинг и да изазовемо неке реакције. Нешто од тога смо могли да видимо у овој утакмици. Оно што је најбитније је да је екипа променила начин размишљања. У сваком случају, ми можемо да будемо задовољни. Друга важна ствар је да смо победили. Нема дилеме да смо бољи тим од Константина, али то што стоји на папиру треба да се докаже на терену. Уважавам сваки тим, и знам да је потребно да се даје максимум и да се поседује довољна жеља да би се утакмице победиле. Константин нам је правио одређене проблеме у току меча. Можда је необични амбијент и атмосфера која није била баш такмичарска била узрок и разлог да у неким моментима направимо грешке које обично не правимо – изјавио је тренер Звезде, а потом прокоментарисао евентуалну мању мотивацију играча за утакмице домаће лиге:

Иако знамо да то није добро, код одређених играча постоји већа мотивација кад је утакмица важнија. Можда се и јавило засићење, и управо из тог разлога сам рекао да смо мимо резултата тражили и одређене реакције код играча, које смо и могли да видимо. Оно што се можда није видело кроз разлику у већем делу меча је да су играчи показали емоције и да нису били равнодушни. То нас и даље не ослобађа од обавезе и принципа да сваку утакмицу играмо максимално – констатовао је Влада Вукоичић. Он је затим прокоментарисао вечерашњу игру Нелсона, која није била на уобичајеном нивоу:

Нелсон није у играчкој кризи, иако је можда његова форма у паду. Он је могао и да не игра данас, из разлога који не би требали да излазе у јавност, али је показао жељу и вољу да игра. Нелсон је имао изванредне партије и сигуран сам да ће вратити ту форму, можда већ у среду – рекао је Вукоичић.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

5 comments

forza stella rossa апр 8, 2013 at 03:28

Opa bato,emocije????Da se nisi tusirao sa njima posle utakmice?????

Reply
timmy апр 7, 2013 at 19:50

samo da do aba lige se razigraju svi, to je najbitnije! malo mi smeta sto se ne koristi vise neki napadackih opscija. imamo simona i skota koji su u dobroj formi, pogotovo simona treba vise korisiti…

Reply
kiborg апр 7, 2013 at 17:49

Sve gazimo do kraja, ulazimo polako u onu ubitacnu formu!

Reply
Lazaris апр 7, 2013 at 17:37

Vlado majstore,jesmo u malom padu forme ali verujem da cemo igrati najbolje kada bude bilo najpotrebnije.

Reply
Oliver апр 7, 2013 at 17:10

Vazna pobeda za samopouzdanje.Nadam se da ce podici nivo igre kao kod one serije od 11 pobeda.Najvaznije je sad da se dobro spreme protiv Radnickog.Sada nam sledi tezi raspored i treba u svaku utakmicu uci oprezno i motivisano.

Reply

Leave a Comment