Moja Crvena Zvezda
АнализеДомаћа такмичењаКошарка

МЦЗ скенер: Звезда до победе са пола снаге, Нишлије декласиране за четири минута

IMG_7260-1Кошаркаши Црвене звезде остварили су другу победу у трећем мечу Агрожив Супер лиге Србије у кошарци, а након Слободе, овога пута копља су пред црвено-белима положили кошаркаши Константина из Ниша 96:71  (25:13, 14:19, 25:25, 32:14).

Звезда је практично више од 30 минута играла непрепознатљиво, ван свог ритма. Очајно су наши момци шутирали за три поена, слободна бацања поново су била рак-рана, као и офанзивни скок гостију у неким тренуцима. Чињеница да екипа из Ниша није имала играча вишег од 207 центиметара утицала је на наш стручни штаб да игру, посебно на почетку, заснује на форсирању Катића, Брауна и Митровића, који је добио своју шансу, али и Савовића, који је одиграо још један добар меч.

Звезда је за 30 минута постигла 64 поена, а у последњих 10 половину тог броја – 32 и практично у последњих неколико минута декласирала госте, који, руку на срце, нису заслужили пораз од 26 разлике. Оно што је такође било јако упечатљиво јесте слаба организација напада, па је Демаркус Нелсон још једном остао без значајнијег учинка, али су га колико-толико заједничким снагама одменили Радивојевић и Цветковић.  Превише промашених зицера и слободних бацања, пре свега Брауна, Скота, Симоновића, па и Катића, мора бити оно на чему ће се радити у наредном периоду, јер ће свака иоле озбиљнија екипа знати да казни овакве пропусте, што се видело и у вечитом дербију.

Појединачни учинак играча

Александар Цветковић добио је прилику да одигра 13 минута и може се рећи да ју је лепо искористио. Истина, поново је раније завршио меч, због пет пенала, што му се и раније дешавало, а све услед превелике жеље и агресивности у одбрани. Популарни „Цвеле“ постигао је 10 поена (2/3 за 3, 1/1 за 2, 2/2 за 1, ), „украо“ две лопте, поделио две асистенције и изнудио исто толико фаулова за 13 минута. Сасвим коректна партија.

Елтон Браун данас је био играч са највише минута у нашој екипи. Одиграо је 26 минута и за то време могао, можда, да оствари и бољи учинак против, не толико снажних и квалитетних, центара гостију. Постигао је 10 поена (4/7 за 2, 2/3 за 1), ухватио 5 лопти, асистирао два пута и једном блокирао противника. Оно што није ваљало јесу три изгубљене лопте и промашаји из рекета, из чистих ситуација, на чему би Звездин центар морао да ради.

Бојан Суботић можда и под утиском онога што се дешавало у дербију у среду и инцидента у којем је и сам био виновник, није пружио нарочито запажену партију. Оно што је занимљиво, Звездин крилни центар након много времена није почео меч у стартној петорци, а на његовом месту је био Борис Савовић. Погодио је два пенала и ухватио једну лопту за свега 8 минута.


IMG_7238-1Игор Ракочевић 
одиграо је капитенски и био, уз Савовића, најбољи играч на терену. Погађао је, асистирао, али и био јако агресиван у одбрани. На крају, капитен је имао 21 поен (2/2 за 3, 7/11 за 2, 1/2 за 1), 4 асистенције и 2 украдене лопте за 22 минута. Остаће забележен и његов сукоб са судијом, након којег је добио техничку грешку, а неколико тренутака касније у борби за једну лопту завршио поред терена, међу столицама и измамио аплаузе свих који су се нашли у хали.

Лука Митровић одиграо је, као и Цветковић, 13 минута и имао сасвим солидан учинак. Постигао је 5 поена (2/2 за 2, 1/2 за 1) и ухватио исто толико лопти. У једном делу меча играо је и на позицији пет, остатак на „четворци“ и на обе позиције сасвим солидно одрадио посао. Најлепши потез Митровића на овом мечу била је контра коју је истрчао и на пас Радивојевића закуцао.

Бранко Лазић имао је можда и највећу минутажу на неком мечу ове сезоне. Одиграо је 18 минута и за то време постигао 3 поена (1/2 за 3), ухватио 4 лопте и поделио 3 асистенције. Одрадио је велики посао у одбрани, играјући у добром делу меча на позицији три, у периодима када је Скот био ван игре.

Марко Симоновић поново је играо јако мало. Свега 10 минута овај момак је провео на терену и за то време постигао 9 поена (1/3 за 3, 3/3 за 2), имао по 1 скок и украдену лопту. Ипак, од ових 9 поена, 7 је забележио практично на неколико минута до краја. Након две узастопно промашене тројке, одлучио је да шутне и трећи пут и успео да разбије малер, након чега је својом реакцијом изазвао и смех у хали.

Борис Савовић је, статистички, био најбољи играч вечерашње утакмице. После много времена нашао се у првој петорци и почео меч, а од почетка до краја свој посао је одрадио одлично. Сигуран у шуту, доста добар у одбрани и стандардан, када је реч о ухваћеним лоптама, наш крилни центар одиграо је још један одличан меч. На крају, имао је 17 поена (5/7 за 2, 7/8 за 1), 6 скокова, 1 асистенцију и чак 8 изнуђених фаулова. Сјајан меч за Савовића.

Рашко Катић очигледно је свесно остављен по страни на овом мечу, који му је добро дошао за одмор. Почео је меч, одиграо сасвим солидно, у наставку играо мало, па су на његовом месту наступали Митровић и Браун. На крају, 7 поена (2/6 за 2, 3/6 за 1), 1 скок и 1 асистенцију. Оно што брине јесте слаба реализација слободних бацања, као и лош проценат шута из игре.

Вук Радивојевић данас је одиграо 15 минута и био најбољи асистент на мечу. Постигао је свега 2 поена, имао 1 скок, али је поделио чак 7 асистенција, чиме је сасвим добро обавио свој посао.

IMG_6808-1Демаркус Нелсон и даље је у паду форме, након сјајних игара у Крагујевцу у завршници Купа Радивоја Кораћа. Одиграо је 22 минута, али је, утисак је, био неприметан. Није било ни његових поена, ни асистенција. На крају, меч је завршио је свега 3 поена, 3 скока, 2 освојене лопте и 2 асистенције. Као и цео тим, и Нелсон се налази у паду форме, што се много осећа у игри Звезде.

Мајкл Скот је добро почео меч, као и дерби, али је након тога, зачуђујуће, потпуно стао. Његово закуцавање левом руком, након продора, потез је који је обележио меч. Одиграо је добру одбрану, постигао укупно 7 поена (2/7 за 2, 3/4 за 1), али уз очајан проценат шут из игре. Украо је 3 лопте, имао 2 скока и 2 асистенције.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

4 comments

iznogud8 апр 8, 2013 at 09:27

stvarno sto ne razigravati te mlade igrace..Tejica npr vise da igra luka mitrovic,cvetkovic…pa ako ne igraju protiv konstantina u pioniru protiv koga ce?svejedno dobili sa 27 ili 15 razlike

Reply
Igor апр 8, 2013 at 01:34

Ja mislim da Vukoicic svesno obara formu da bi u narednih 15 dana doslo sve na svoje pred F4

Reply
josif апр 7, 2013 at 21:17

Da se nelazemo!Igramo lose,glavni igraci su nam u padu forme!Najbitnije do kraja sezone da udjemo u finale ABA i obezbedimo EL i da probamo da posle predugog posta vratimo domaci trofej sto ce biti jako tesko ako ne podignemo formu.Kada je rec o sledecoj sezoni treba da zaigra metla i to poveca,treba da odu Braun,Skot,Subotic,Lazic nisu profil igraca za EL ali otom potom.Pozz.MKD

Reply
borisgl апр 7, 2013 at 21:04

A gde su pomenuta dvojica:Dejan Djokic i nas mladi Marko Tejic?

Reply

Leave a Comment