Moja Crvena Zvezda
Домаћа такмичењаКошаркаКошарка на МЦЗ форуму

Суперлига, 4. коло: „Рањени“ Раднички стиже у Пионир

Четврто коло Суперлиге кошаркашима Црвене звезде донеће нови „дерби“ у „Пиониру“, а овога пута ће са друге стране бити кошаркаши Радничког из Крагујевца, четвртопласирана екипа у регуларном делу АБА лиге ове године.

radnickii

Крагујевчани у овај дуел улазе силно мотивисани да исправе грешку коју су направили у 3. колу Суперлиге, када су дозволили да им „скине скалп“ у сред Крагујевца млада екипа Мега Визуре, 69:77.

Тим Мирослава Николића у овој утакмици имао је најлошије шутерско издање у сезони, јер су тројке шутирали мизерних 7% или 2/28. Ћапин је шутирао 0/8, Мијатовић 0/6, Марковић 0/4, Вајт 0/3…

Мирослав Николић је после утакмице изјавио да до сада у каријери није доживео да једна екипа шутира тако лоше за три поена. Најефикаснији у редовима домаћих били су Урош Николић са 17 поена и Терико Вајт са 16 поена.

Раднички је регуларни део сезоне у АБА лиги завршио као други најкориснији тим (после Звезде), као тим који постиже највише поена на утакмици, најбоље шутира тројке, а у редовима Радничког се налази и МВП лиге, Александар Ћапин. Ипак, ништа од тога изабраници Муте Николића нису показали у досадашња три кола Суперлиге.

Доста дуго су „ломили“ отпор Константина у Нишу, до које их је предводио Вајт са 18 поена, а у Ваљеву су победили (93:91) домаћи Металац уз доста среће тако што је Дашић промашио два слободна бацања за продужетак. И на тој утакмици, најбољи у редовима Радничког био је Американац Терико Вајт који је убацио 25 поена.

Треба бити поштен и рећи да је Раднички пред старт домаћег шампионата направио и две измене у ростеру, пошто су Брајан Метју Еменинг и Кајл Ли Висер због правила о броју странаца морали да уступе своја места новајлијама Урошу Николићу (МЗТ Скопље) и Владимиру Вуксановићу (Вршац).

Бивши центар Црвене звезде, Урош Николић доста добро се снашао од свог доласка у Раднички. Константину је убацио 11 поена, Металцу 15, а у прошлом колу је против Мега Визуре постигао 17 поена и био најефикаснији у тиму. Велико поверење у њега има тренер Николић, дајући му доста минута на паркету и слободу у игри што Николић одлично користи за сада.

Оно што је проблем Радничког је очајан шут за три поена. Против Мега Визуре су имали 7% за три поена (2/28), против Металца 29% (5/17), док су против Константина у првом колу имали одличних 60% (12/20). Евидентан је пад у шуту за три поена из кола у коло, најбољи тројкаш Ћапин има 4/15, док Вајт има 2/11 у прва три кола. Ипак, треба бити опрезан, у сваком тренутку екипа може подићи ниво игре и кренути да игра сходно својим могућностима и квалитету.

И један и други тим у дерби 4. кола улазе са огромном жељом да покажу својим навијачима да је лоша форма прошлост и да је време да заиграју на нивоу на ком су играли у другом делу АБА лиге. Кључ победе Црвене звезде сакривен је у доброј одбрани, лимитирати Раднички на подношљив број поена и добром игром „окренути“ утакмицу на своју страну.

Подршка са трибина је неопходна, карте за ову утакмицу могу се купити на свим продајним местима Евентима, а на дан меча улазнице ће се на благајни Пионира продавати од 15 сати. Цене карата су непромењене: 200 (трибине), 500 (партер), 1.000 (плава и бела ложа) и 1.200 динара (ВИП ложа).

Утакмица се игра у четвртак са почетком од 18 сати уз директан пренос на РТС 2.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

2 comments

Djoksonidis апр 11, 2013 at 15:47

Luka, aj vidi nesto po pitanju Milojka.. svima nam je istrolovao komentare. Sprda se sa iskrenim Zvezdasima i sajtom. Idi na vest o Milijasu. Pozdrav!

Reply
Zvezda Velikan апр 10, 2013 at 21:13

AJTE molim vas, ako to Zvezda je razbije sa 20 razlike nista im se ne racuna…

Reply

Leave a Comment