Moja Crvena Zvezda
Архива

Pukla „petarda“ na Marakani!

Slavlje Ćosića

Crvena zvezda je još jednom dobrom partijom savladala na Marakani Slobodu Sevojno Point sa 5:1 (1:1) u 23. kolu Jelen Super Lige. Odlična igra naših prvotimaca pred 15.520 gledalaca, i veoma ubedljiva pobeda, koja će mnogo značiti ekipi pred subotnji derbi u Humskoj.

Međutim, nije baš sve bilo tako bajno. Prvo poluvreme završeno je nerešenim rezultatom, sa nekoliko prilika i po golom na obe strane. Bez nekih šansi, u 29. minutu dolazimo do vođstva golom Ćosića, koji je odigrao dupli pas sa Lazovićem i doveo nas u prednost. Ipak, nešto kasnije, u 35. minutu, izjednačio je Predrag Lazić, dobrim udarcem sa leve strane gola Bajkovića, posle greške odbrane.

Bilo je do kraja poluvremena prilika, propustili su gosti jednu za vođstvo, dok je isto propustio Mikić u poslednjim trenucima prvog dela igre, kada je pogodio stativu.

Ekipa koja je započela meč

Ipak, u drugom poluvremenu, sve je bilo u znaki izabranika Roberta Prosinečkog. U 55. minutu seriju golova otvorio je Darko Lazović, pravom „bombom“ sa 20-tak metara sa leve strane, i doveo Crvenu zvezdu ponovo do prednosti.

U 65. minutu posle asistencije Borhe sa desne strane, Kaluđerović glavom zakucava loptu u mrežu Božovića i donosi vođstvo od 3:1.Bio je to deveti pogodak našeg napadača u ovoj sezoni, te 22. crveno-belih ovog proleća.

Desetak minuta se čekalo na sledeći pogodak. Postigao ga je Borha, svoj treći od kako je stigao u klub. U 76. minutu Kolumbijca je uposlio Koroman pasom sa leve strane, a naš napadač se rešio čuvara Radosavljevića i snažnim šutem postigao četvrti gol za naš tim.Usledili su tada i somesi Prosinečkog, što je nešto što se retko viđa od našeg trenera za vreme utakmice. Bilo je već tada jasno da su nova tri boda već upisana.

Evandro

U samom finišu utakmice, kada se već očekivao sudijski zvižduk, fenomenalan pogodak iz slobodnog udarca postiže Evandro. Postavio je Brazilac loptu na oko 25 metara od gola, te izuzetnim udarcem pogađa mrežu Darka Božovića, koja se zatresla i peti put.

Sjajno drugo poluvreme naših fudbalera krunisano je ubedljivom pobedom, te napravljena idealna uvertira pred utakmicu u subotu, kada će se, veoma verovatno, rešavati Šampionat.

CRVENA ZVEZDA: Bajković- Ninkov, Ćosić, Vilotić (od 46. Adi), Mikić – Mijailović – Evandro, Lazović – Vešović (od 54. Borha), Jevtić – Kaluđerović (od 72. Koroman).

SLOBODA: Božović – Vasipić, Bulatović, Maksimović, Radosavljević – Šunjarević, Bosman – Ademović (od 72. Tanušev), Mihajlović, Kovačević – Pavićević (od 61. Tijago).

Na kraju meča na Severu je podignut transparent, na kojem je pružena podrška igračima pred derbi, jer „Delije“ neće biti prisutne na tom meču. Pisalo je  „U subotu morate bez nas, igrajte za grb, titulu i čast“.

Повезане вести

56 comments

Comments are closed.