Moja Crvena Zvezda
Домаћа такмичењаКошарка

Вукоичић пред Мегу: Очекује нас тешка утакмице, неиграње Нелсона је велики хендикеп

img_3011Црвена звезда Телеком и у мечу петог кола против Мега Визуре у Крушевцу биће ослабљена неиграњем првог плејмејкера Демаркуса Нелсона. То је свакако велики хендикеп за црвено-беле, али тренер Звезде Влада Вукоичић истиче да је најважније да се амерички интренационалац потпуно опорави од повреде скочног зглоба како би максимално спремно дочекао Фајнал-фор АБА лиге

Неиграње Неслона је свакако хендикеп, али ако смо могли да победимо Раднички без њега, нема разлога да сумњамо да можемо да савладамо и Мега Визуру. Али, морам да нагласим да нас очекује веома тешка утакмица. Мораћемо да одиграмо јако добро, пружимо максимум борбености и залагања, будемо концетрисани у одбрани у нападу како бисмо остварили зацртани циљ– почео је причу Вукоичић.

Колико озбиљно Црвена звезда Телеком приступа мечу са Мегом Визуром, који је на програму у недељу од 17 сати, доказ је да црвено-бели већ данас путују у Крушевац. Непознаница пред овај дуел за тренера Вукоичића не би требало да буде с обзиром да је две и по године радио у Мега Визури:

Познајем већину тих играча. Ја сам практично и ову сезону почео у Меги, али сам због обавеза у репрезентацији порупустио добар део тренинга у припремном периоду. Ипак, одрадили смо заједно неколико утакмица и турнира, али три четири дана пред почетак сезоне сам дошао у Звезду. Много времена је прошло од тада, а сви ти играчи који су доста млади су сигурно много напредовали. Доласком Величковића и Дрче добили су на искуству које је њима најпотребније, и зато сам сигуран да су сада много бољи тим него пре шест, седам месеци.

Вукоичић је био у прилици да сарађује и са садашњим тренером Мега Визуре Дејаном Милојевићем. Додуше, у нешто измењеној улози:

Дејан је био комбинација човека који је на терену био задужен за рад са центрима, али је имао и функцију спортског директора. Ово је његов први самосталан посао и зато можда он мене боље познаје као тренера него ја њега. Оно што сам видео и у Суперлиги до сада и на Купу Радивоја Кораћа, мислим да изванредно ради посао. Показао је осећај и таленат који неко мора да има за тренерски посао. Уз основу коју је имао раније и уз његову препознтаљиву упорност сигуран сам да ће пуно напредовати – истакао је Вукоичић.

Стратег црвено-белих потом је анализирао игру ривала који је у досадашњем току шампионта забележио три победе и један пораз:

Користе младост, брзину и поливалентност већине играча, с обзиром да вечина њих може да игра на две или три позиције. У службу тима су потпуно ставили све квалитете Бобија Марјановића који је својом висином и начином игре атипичан на обе стране терена. Доласком Величковића и Дрче, уз Ћакића то је екипа која апсолутно са пуним правом има амбиције да уђе у плеј-оф и тако избори пласман у АБА лигу. Победе против Радничког у Крагујевцу и Металца су још један доказ да нема дилеме да су зрели за четврто место.

Вукоичић очекује да ће Звезда у Крушевцу добити преко потребну подршку навијача:

Звезда дуго није играла утакмицу у Крушевцу и ово је позив за све навијаче црвено-белих да дођу у дворану и подрже нас у намери да остваримо још једну победу – закључио је Вукоичић.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

3 comments

Marko апр 13, 2013 at 14:19

Samo da se Zvezda vrati u formu u kakvoj je bila,Skot,Rakocevic i Nelson malo su opali, ali bice to sve dobro.Nelsona treba cuvati, da nebi obnovio povredu i da ne moze igrati na F4 bio bi to veliki hendikep.Sa ovakvom igrom Savovica, Simonovica i Katica i jos da nam se vrate ova trojica bili bi neunistivi.A sto se tice Samardzinskog i Brauna oni su me razocarali, pogotovo Braun.Lose skroz, Zvezdi je sada neophodan igac na toj poziciji, najbolje bi bilo kada bi njih dvojicu prodali, i doveli dobrog igraca ako imaju takve mogucnosti.

Reply
DSKŠ апр 13, 2013 at 12:06

Позивамо све Делије из КШ-а и околине који су у могућности да дођу у халу да подримо наше кошаркаше. Окупљање је у ОШ Јован Поповић око 15:30, а затим следи кортео до хале. КРУШЕВАЦ ЦЕО ЦРВЕНО-БЕО!

Reply
Zvezda Velikan апр 13, 2013 at 13:56

IDEMO DA ZGAZIMO GROBARSKU FILIJALU SA +50!

Reply

Leave a Comment