Moja Crvena Zvezda
ОсталоСпортско ДруштвоХокеј

Одржан 12. међународни турнир Миодраг Шишић – Шиле

16042013-sile-2013---3У леденој дворани хале “Пионир” од 13. до 14. априла, одржао се 12. по реду традиционални међународни турнир у хокеју на леду “Миодраг Шишић – Шиле”. У знак сећања и поштовања према Миодрагу Шишићу, човеку изузетне хокејашке вештине и људских квалитета, хокејашки клуб „Црвена Звезда“ установио је меморијални турнир са жељом да тај јединствен спортски дух пренесе на нове генерације младих играча.

Захваљујући доброј организацији претходних година и утицају који има на развој младих играча, турнир је убрзо прерастао у хокејашки догађај од регионалног значаја. Ове године је учествовало 16 клубова, односно 30 селекција из Словеније, Хрватске, Босне и Херцеговине, и Србије. На турниру је наступало преко 420 дечака, такмичара најмлађих узраста – будућих звезда овог спорта.

Дванаести Меморијал „Миодраг Шишић – Шиле“ састојао се из два паралелна турнира: Турнир У8 (играчи рођени 2005. год) и Турнир У10 (играчи рођени 2003. год). Турнир је у суботу свечано отворио Његова екселенција Амбасадор Канаде Господин Роман Wасцхук, заједно са председником хокеј клуба „Црвене Звезде“ Г-дином Гораном Ђаковићем и Господином Драганом Ћирићем из Секретаријата за спорт и омладину града Београда.

Другог дана турнира, тимови су наставили такмичење према пласманима оствареним у суботу што је допринело узбудљивијим сусретима а групе су сада чиниле равноправније екипе. Било је потребно 20 сати „леда“ да би се одиграло укупно 123 утакмица.

У недељу, на свечаној церемонији затварања у предивној атмосфери ледене хале „Пионир“, подељене су медаље свим учесницима и вредни поклони које су обезбедили спонзори турнира, компаније „Соко Штарк“ Хеwлетт Пацкард, ПИН Цомпутерс, Јана, Планет Бике, Делта Спорт, Сага неw фронтиер гроуп.

Иако је правило да се на такмичењима ових категорија не проглашавају победници, била је то добра прилика да се тестирају мале школе хокеја по клубовима и рад њихових тренера. Домаћин турнира Црвена Звезда је у селекцији У8 ипак била мало испред осталих тимова, док се у старијој У10 селекцији главна дешавања свела на јаке екипе Марибора и Бледа из Словеније и домаћина Црвене Звезде. Мали Звездини „оклопници“ потврдили су сјајним наступима доминацију црвено-беле школе хокеја. Са друге стране, дечаци неоптерећени резултатима, дружили су се смејали и наравно уживали у најбржој колективној игри на свету, хокеју на леду. Ову веселу и позитивну атмосферу, омогућили су поред домаћина Црвене Звезде, Секретаријат за спорт и омладину града Београда, СРЦ Ташмајдан, СО Палилула, СО Звездара, Туристичка организација Београда, Туристички савез Србије, Компанија САГА и многе друге компаније.

Клубови учесници:
ХК Лисјаки Марибор (СЛО)
ХДД Блед (СЛО)
ХК Олимпија (СЛО)
ХК Триглав Крањ (СЛО)
ХК Стари град – Вукови (БИХ)
КХЛ Младост (ХРВ)
КХЛ Загреб (ХРВ)
КХЛ Сисак (ХРВ)
ХК Таш (СРБ)
ХК Спартак (СРБ)
ХК Беостар (СРБ)
КХК Црвена Звезда (СРБ)
ХК Ред Теам (СРБ)
ХК НС Старс (СРБ)
ХК Партизан (СРБ)
ХК ККК Београд (СРБ)

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

Leave a Comment