Moja Crvena Zvezda
Домаћа такмичењаКошарка

Најава: Металац-Црвена звезда

Кошаркаши Црвене звезде сутра ће од 18 часова у Ваљеву покушати да пронађу излазак из кризе, а ривал ће им бити екипа Металца. Овај дуел ће бити и деби на клупи Дејана Радоњића који је данас представљен на Малом Калемегдану.

Metalac-Crvena zvezdaВаљево ће опет гледати Звезду. Металац је и ове године изборио Суперлигу, а да ће направити корак даље овај пут, тешко је очекивати. У последњих неколико месеци Ваљевци су много тога изменили. После пласмана у Суперлигу, управа Металца је одлучила да нађе новог стручњака. Уместо Драгана Николића који је на почетку сезоне стигао у клуб после феноменалне сезоне у Радничком са Црвеног Крста, кормило тима преузео је искусни Милован Степандић. Ни он се дуго није задржао, због неких проблема напустио је клуб после само три утакмице.

Металац је у Суперлигу евидентно ушао са високим амбицијама, па су сходно томе у клуб стигла и звучна појачања. Највиши играч Суперлиге, Славко Вранеш, за сада игра солидно, али су сигурно у табору Металца очекивали више. Истина, Вранеш не форсира превише, купи лопте под оба обруча и даје себе у одбрани. Са друге стране, прва звезда тима Владимир Дашић игра далеко од очекиваног. Да ли је на то утицала пауза с обзиром да од одласка из Бешикташа јесенас није играо нигде или је нешто друго у питању, не знамо?! Дашић превише форсира, не реализује шутеве у процентима у којим се очекивало, а у неким тренуцима делује потпуно деконцентрисано. Уз њих двојицу треба поменути и Бојана Бакића који је Радничком убацио 43 поена и који је прави стрелац и када је расположен може бити врло неугодан за противнике. Од осталих играча с времена на време свој квалитет презентују публици и Крушчић, Балмазовић…

Са друге стране Црвена звезда у Ваљево стиже силно мотивисана са новим тренером на клупи, Дејаном Радоњићем. За очекивати је да и ову утакмицу прескочи Демаркус Нелсон који се вратио у тренажни процес јуче, али и даље осећа последице повреде.

Дуел Металца и Црвене звезде преносиће РТС и Арени спорт 1.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

8 comments

neko апр 17, 2013 at 18:38

treba rasterati igrace a ne trenera
igraci treba da se bore ili da skidaju dres

Reply
Spartanac апр 17, 2013 at 12:50

Evo jos jedan Valjevac da se javi….Zvezda klub za koli volim i za koji navijam,a Metalac klub iz moga grada….pravo da vam kazem….neki kazu da je muka velika,a meni ce to biti prelep dan …da se ugosti nasa Zvezda.Metalac ima los skor….ali ….moze da krene naopako….Metalac izgubio 5,6 razlike u N Sadu,dva razlike kuci od Radnickog…..i dva razlike od Slobode u Uzicu.Svakako da moze Zvezdi da bude nezgodno ako krene sut Dasica i Bakica…..no….neka je Zvezda dobro dosla u nase Valjevo,grad kosarke i grad koji za Zvezdu navija!!!!!!!!!!!

Reply
Lazaris апр 17, 2013 at 22:01

To sam i ja pisao za Bakica i Dasica pa su mi lupali minuse a ispostavilo se da smo bili upravu.

Reply
Lazaris апр 16, 2013 at 20:55

Jel zna neko da li ce biti organizovano navijanje?

Reply
Borisgl апр 16, 2013 at 22:11

NARAVNO!Dolazi i NSCZ!

Reply
Valjevac апр 16, 2013 at 20:34

Delije cekamo vas!!! Napred Zvezdo!!!

Reply
Lazovic za kapitena апр 16, 2013 at 19:32

dobicemo ih ali bih pre voleo da vidim dobru igru

Reply
gledalac апр 16, 2013 at 19:12

Eh moje Valjevo 🙂

Reply

Leave a Comment