Moja Crvena Zvezda
Звездине легендеФудбал

Хуманитарна утакмица за Милоја

image (2)У понедељак 22. априла у Јагодини је одиграна хуманитарна утакмица између ветерана Јагодине и репрезентације ветерана Македоније, а повод је прикупљање новца неопходног за даље лечење легендарног голмана Црвене звезде и Јагодине, Звонка Милојевића.

Јагодина – Македонија 3:6 (1:4)

Стадион: Градски стадион у Јагодини.
Гледалаца: 700.
Судија: Добриша Радојевић (Јагодина).
Помоћници: Бојана Милетић (Јагодина) и Тамара Николић (Ћуприја).
Стрелци: Болић у 34, В. Петровић у 56, Милосављевић у 67. из једанаестерца за Јагодину, Т. Мицевски у 15. из једанаестерца и у 79, Радивојевић (ауто-гол) у 35, В. Мицевски у 43, Ћирић у 44, Божиновски у 70. минуту за Македонију.

ЈАГОДИНА: Прибановић, Јовић, Вујачић, Мирковић, Сретеновић, Болић, Младеновић, Манојловић, Обрадовић, Костић, Милосвљевић. Играли су још: Н. Костић, Јевтић, Радивојевић, Каплановић, Маровић, Марковић, Влада Петровић, Савић, Михајловић, Радосављевић, Верољуб Петровић, Стевановић,Милић, Јоксић, Јевтић, Терзић.

МАКЕДОНИЈА: Милошевски, Поповић, Стојковски, Најдовски, Станковски, Андревски, Ангеловски, Т. Мицевски, Божиновски, Георгиевски, Ћирић. Играли су још: В. Мицевски, Савов, Чолаковић.

Међу бројним гостима добро познатим љубитељима фудбала били су Илија Најдоски, члан генерације Црвене звезде која је 1991. освојила Куп шампиона, и бивши македонски репрезентативци Митко Стојковски и Тони Мицевски, као и легендарни штопер Црвене звезде Кирил Дојчиновски. Он је својим присутсвом желео да подржи ову хуманитарну акцију, мада је и сам прикован за колица, јер су му ампутиране обе ноге.

У Јагодину је дошао и Стеван Стојановић, капитен шампионске генерације Црвене звезде из 1991, кога је Милојевић и наследио на голу најтрофејнијег српског клуба.

– Отишао сам у Јагодину првенствено да подржим Милоја у његовој борби да поново стане на своје ноге, али и да се сретнем са старим пријатељима и саиграчима. Захвалио бих се свима који су дошли на стадион и подржали ову акцију. Дивим се Звонку и његовој жељи да се бори, као и Кирилу Дојчиновском који је дошао у Јагодину иако је и сам прикован за колица. Мислим да њих двојица могу свима да послуже као пример великих како спортиста и људи – изјавио је Дика Стојановић.

За екипу Јагодине као појачања играли су бивши фудбалери Партизана Зоран Мирковић и Будимир Вујачић и некадашњи играч Црвене звезде, Енвер Болић. Јагодинци, нажалост, нису у већем броју дошли на утакмицу, али у граду већ неко време траје акција скупљања новца за помоћ Звонку Милојевићу, иначе рођеном у граду под Ђурђевим брдом, тако да је сваки динар радо прихваћен и биће дониран за лечење некадашњег репрезентативца који је тешко страдао у аутомобилској несрећи 15. новембра 2007. у близини немачког града Ахена.

Повезане вести

1 comment

INĐIJA апр 23, 2013 at 15:53

Bori se!

Reply

Leave a Comment