Moja Crvena Zvezda
Домаћа такмичењаОдбојка

Храбро срце црвено-белих!

img_0873Одбојкашице Црвене звезде направиле су велики подвиг, издржале психички притисак и успеле да врате предност домаћег терена након што су савладале Спартак у четвртој утакмици финала плеј-офа. После велике борбе и сјајне представе оба тима резултат је био 3-0 (26-24; 31-29;25-22)  за Звезду!

Црвена звезда, на сервис Мине Поповић, отвара први сет, освајањем првог поена. Након почетног минималног вођства Звезде, Спартак преокреће, па на први технички тајм-аут, домаћин одлази са два поена предности (8-6). Приметна је добра игра, као и борба, и једне и друге екипе, већ на самом почетку меча. Жеља за победом чини своје, па оба тима праве доста грешака. На сваки поен нашег тима, Суботичанке имају одговор, па разлику од два до три поена одржавају све до половине сета. Љубица Кецман, Николина Лукић и Ана Бјелица, заустављале су серије Спартака, иако на кратко, ипак довољно да се домаћи тим задржи на само два поена предности, на другом техничком тајм-ауту (16-14). Након паузе, Спартак је почео да игра још агресивније, и „побегао“ нашим девојкама за 4 поена, па је при резултату 19-15, Ратко Павличевић био приморан да затражи тајм-аут. Љубица Кецман поново прекида серију домаћина, па Звезда успева да предност Спартака смањи на три разлике, када Спартак тражи тајм-аут. Очигледно је да је тајм-аут који је Звезда претходно тражила имао учинка, јер су црвено-беле успеле да од пет поена заостатка, дођу и до изједначења 21-21! Уследио је преокрет наших девојака, на који Спартак одмах узвраћа, па се улази у неизвесну завршницу првог сета. Све до краја, резултат је био потпуно изједначен, међутим, Звезда се пробудила, поново стекла предност, и преко Јоване Стевановић, дошла до освајања првог сета – 24:26!

Много боље Звезда улази у други сет. На сервис Николине Лукић, наше девојке праве серију од 3-0, па Спартак одлази на тајм-аут. Суботичанке одмах затим, полако стижу наш тим, међутим, Звезда не дозвољава противнику да је озбиљније угрози, па на први технички тајм-аут одлази са два поена предности (6-8). Ипак, после паузе, долази до изједначења, а затим и предности Спартака, који је направио шест везаних поена, пре него што је наш тим узвратио. Звезда прилази Спартаку, али на други технички тајм-аут, Суботичанке ипак иду са два поена предности (16-14). Девојке у плавим дресовима, поново праве већу разлику, идентичним резултатом као у првом сету – 19:15. Понавља се комплетна ситуација из претходног периода, Звезда смањује заостатак и долази до изједначења, а затим и предности – 22:23! Поново се улази у јако неизвесну завршницу, при резултату 29-29. Кад год је једна екипа „побегла“ за поен, друга је стизала, па овакав крај сета и не може да зачуди. Звезда је на сервис Николине Лукић повела, и искористила четврту сет лопту у овом сету, када је Ана Бјелица затворила и други сет у корист црвено-белих – 29:31!

Трећи сет креће још неизвесније. Опет се екипе смењују у вођству, и опет Спартак ствара одређену предност, па на први технички тајм-аут одлази са три поена предности (8-5). После лошег пријема Спартака, лопта се враћа у руке наших девојака, које на сервис Јоване Стевановић, прилазе противнику на поен заостатка. Ипак, домаће одмах узвраћају. Поново креће велика борба са обе стране. И поред великог броја грешака, игра се добра и занимљива одбојка. Спартак углавном има предност од два поена, коју Звезда одмах смањује на поен заостатка, и у том ритму тече средина трећег сета, па тако и на други технички тајм-аут, Спартак поново одлази, са два поена предности (16-14). Након паузе, Звезда долази до изједначења, које одмах затим претвара у предност – 16:18, серијом од четири поена, што је приморало Спартак да затражи тајм-аут. Звезда боље и паметније од противника држи стечену предност, не испушта је олако, за разлику од Спартака. Црвено-беле лагано приводе сет крају, иако се домаћин у неколико наврата опасно приближавао нашем тиму, па чак и дошао до изједначења у једном тренутку. Ипак, у овом сету и мечу, Спартак није могао да парира нашем тиму, ни Ани Бјелици, која је својим поеном довела до изједначења у финалној серији – 22:25!

БРАВО ЗВЕЗДО!

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

14 comments

Goran апр 25, 2013 at 09:36

Bravo devojke! Ajmo sad po titulu 😛

Reply
marko bl апр 25, 2013 at 00:49

bravo cigankeeeeeeeeeee bravo..hocemo titulu..

Reply
Coki81 апр 24, 2013 at 22:02

SVAKA CAST DEVOJKE! Jos jedna pobeda i sampionski ples je nas… Svim srcem uz vas…Igrajte sada…

Reply
Божа апр 24, 2013 at 20:41

БРАВО ДЕВОЈКЕ!!!! У ПЕТАК СВИ У ШУМИЦЕ!!!!!!!

Reply
dacha czv апр 25, 2013 at 14:18

ali stvarno svi u sumice…ovo je bre sramota,da jedan spartak ima vecu podrsku od nasih devojaka..juce su napunili halu i navijali svo vreme,bodrili svoje igracice ali džabe,ubile su ih nase..tako sad trebamo i mi da napunimo sumice i pomognemo nasim curama da osvoje titulu..nek grmi jako Zvezda sampioooooonn..nanananana.,svi u SUMICE

Reply
vanja апр 24, 2013 at 20:31

Odbojkaske sekcije naseg kluba su bile jedine svijetle tacke sportskog drustva u poslednjih 10 godina, trebalo bi pruziti veliku podrsku djevojkama i zahvaliti se velikom Aleksandru Boricicu za sve sto je uradio za nasu odbojku.

Reply
Lord Nikon апр 24, 2013 at 20:30

Svaka cast sampionke (za mene uvek) samo jako do kraja… Ljubo najbolja si majke mi… Beograd je uvek uz zvezdu…

Reply
INĐIJA апр 24, 2013 at 23:19

Je l’ ti pokusavas nekog sa isprovociras sa ovim delom o Beogradu ili si samo prirodno…?

Reply
INĐIJA апр 24, 2013 at 23:41

taj beograd ti je najvise podbacio ne samo ove godine vec i par sezona unazad bilo koji deo SDCZ da je u pitanju, o odbojci da ne pricam jer halu ne moze da napuni taj beograd koji je ceo uz Zvezdu. Da l’ si ti moguc druze?

Reply
Vulo delija апр 24, 2013 at 19:59

Od vas ocekujem titulu,ali i ako nedodje bicu ponosan jer vi ste dosta uradile za ovih par godina jer kada bi takvi i u ostalim sportovima bili Zvezda bi bila vrh vrhova i samo hrabro jer ste najbolje!!!!

Reply
milenko апр 24, 2013 at 19:58

Cestitam devojke vi ste Sjajne

Reply
Kosmet je Srbija! апр 24, 2013 at 19:49

Браво девојке!
САДА У ПЕТАК СВИ У ШУМИЦЕ ДА СЛАВИМО ТИТУЛУ!!!

Reply
INĐIJA апр 24, 2013 at 19:49

A što se tiče onih par devojaka sa tribina u crveno belim dresovima koje su se u trenucima kad su “marinci “ utihnuli tako jako čule nemam reči. Pravi primer Zvezdaštva i nečega bre mnogo lepog za videti čim osvojimo poen… Mnogo lep utisak, odbojka za desetku.

Reply
INĐIJA апр 24, 2013 at 19:46

Gledao sam ih po ko zna koji put i mogu vam reći da ne pamtim kad su srčanije odigrale naše Ciganke. Kakva prva dva seta i treći rutinski, prava odbojka nema šta… Apelujem na mrzovoljne beograđane da podrže ove devojke u Šumicama, jer tamo će Zvezda igrati za 4. titulu za redom i podrška im je nikad potrebnija.
Napred Zvezda, samo napred Zvezda!

Reply

Leave a Comment