Moja Crvena Zvezda
Домаћи шампионатФудбал

Касалица: „Не бавим се калкулацијама“

kasalicaУласком у игру у другом полувремену утакмице против БСК-а, нападач црвено-белих Филип Касалица, унео је много живости у игру свог тима и у великој мери допринео новој, петој узастопној победи Црвене звезде.

Гледајући табелу, изабранике Са Пинта на папиру у суботу чека најлакши сусрет до краја сезоне против екипе Доњег Срема, међутим разлику у квалитету треба потврдити на терену.

– Ниједан противник није лак ако у утакмицу не уђемо максимално концентрисани и мотивисани. За опомену може да нам послужи и прошлогодишњи дуел са тимом из Пећинаца који смо играли у Новом Саду и где смо тријумфовали после много проблема – рекао је Касалица.

Црногорски репрезентативац истиче да кључ сваке победе на Маракани лежи у раном поготку, односно вођству, јер на тај начин је најлакше противника извући из бункера.

– Углавном се сви против Црвене звезде определе за тоталну дефанзиву. Сигурно да бих волео да на почетку сусрета постигнемо гол, јер бисмо тако много лакше играли остатак меча. Међутим и ако се то не деси, треба да останемо стрпљиви и да не срљамо. Било би нам драго да победимо са што већом разликом, али нама је најважнији циљ да победимо све ривале до краја првенства, и не бих имао ништа против да то буде и минималним резултатима.

После уводних неколико кола пролећне полусезоне тешко је било наслутити неизвесну завршницу у борби за првака Србије. Касалица и остали још увек нису у позицији да сами одлучују о својој судбини, али нису ни далеко од такве могућности.

– Не желим да правим било какве калкулације јер не држимо своју судбину у нашим рукама. Ако нам се „отвори“ могућност да стигнемо и престигнемо вечитог ривала, верујем да ћемо је искористити. До тада гледамо само себе, и размишљамо о првом наредном противнику – закључио је Филип Касалица.

Повезане вести

1 comment

emirko svemirko апр 25, 2013 at 11:36

Mislim da je najvaznije da dobijemo sledeca 3 mece, mislim da bi to znatno diglo samopouzdanje igraca a realne su sanse da se to i ostvari. Mislim da mozemo da se nadamo tituli, ako dobijemo derbi samo potvrditi titulu!

Reply

Leave a Comment