Moja Crvena Zvezda
ОсталоЏудо

Успешан викенд за џудисте Црвене звезде

Џудисти Црвене звезде имали су успешан викенд на међународној спортској сцени. На Европском купу у Питестију у Румунији и италијанском Лињану Страхиња Бунчић (до 66 кг), Стефан Мајдов ( до 81 кг) и Милица Николић ( до 48 кг) потврдили су квалитет.

Стефан Мајдов одлично је отворио учешће на Европском купу у Лињану. У првом колу са 7:0 елиминисао је домаћег представника Федерица Роллоа. Ипак спортска срећа није била наклоњена нашем асу кога је одлични Словак Петар Зилка са 10:0 победио у другом колу. У репасажу Звездин ас и узданица репрезентације Србије савладао је Швајцарца Мицхаела Кистлера 7:0 а затим и Чеха Матеја Галдуна 1:0. Симона Сцхнелла из Швајцарске максималним резултатом савладао је у трећем колу репасажа. Меч са добро познатим противником, одличним Ријадом Дедеићем из Црне Горе ( кога је Стефан Мајдов на Европском купу у Грчкој победио ) овога пута није успео да реши у своју корист.

-Био сам на корак од медаље и наравно да остаје жал. Ипак ово је добра провера и можда најбоља анализа свега што сам урадио до сада и на чему још треба да радим. Сада је најважније да наставим са добрим резултатима и задржим форму на потребном нивоу- рекао је Стефан Мајдов.

Уз Мајдова и Милица Николић ( до 48 кг) била је одлична на Европском купу у Лињану. У конкуренцији 22 такмичарске српска узданица остварила је пласман на пето место.

У првом колу Николићева је била боља од Ребеце Лере 10:0. Идентичним резултатом савладала је Бразилку Натхалие Мецанданте. Ипак у полуфиналу Израелка Ноа Мимискер прочитала је Звездину узданицу и меч завршила 5.0. У репасажу, Италијанка Марта Раинеро славила је са 1:0 против Николићеве.

-Генерално задовољна сам како сам радила али неки пут је потребно да уз све остало имате и мало спортске среће. Мислим да је био одлично контролно такмичење и да ћу у периоду који је пред нама остварити резултате вредне сваке пажње– истакла је Милица Николић.

Милан Николић ( до 73 кг) на Европском купу у Лињану у конкуренцији од 40 џудока, такмичење је почео одлично, ипоном против Дарка Орошњака из Хрватске. У другом колу на идентичан начин савладао је Флориана Хацкла 10:0. Бразилац Циао Бригада зауставио је нашег Николића у трећем колу. У Лињану Срђана Бодирогића ( до 100 кг) у првом колу победио је домаћи такмичар, Италијан Марко Диана. У Румунији на Европском купу у првом колу заустављени су Милан Бунчић ( до 60 кг) од Турчина Хенри Урала и Милица Бодирогић ( преко 78 кг) од Вицторие Финта.

 

Повезане вести

Leave a Comment