Moja Crvena Zvezda
Клупска дешавањаКошарка

Човић: Вујошевић је морао да буде избачен из Лакташа, знали смо и о плану прекида меча…

dscf3899Небојша Човић у интервјуу за „Новости“ који преносимо у целости, говорио је о актуелним дешавањима у српској кошарци, односу вечитих ривала…

Причу почињемо од фајнал-фора у Лакташима где је Црвена звезда испунила примарни овосезонски циљ – пласман у Евролигу.

Црвена звезда је остварила основни циљ у сезони 2012-13. пласманом у Евролигу у сезони 2013-14. Мада, видим да опет има душебрижника који спинују и праве манипулације како се нисмо пласирали у Евролигу. Дуго сам у јавном животу и морам да признам да ни у политици нисам видео тако нешто. Спортско друштво Црвена звезда је систематски урушавано, а све почиње тамо негде од 1991-92. године и од постављања чувеног система. И није реч само о кошарци, слично је и у фудбалу, погледајте шта се догађа у рукомету где бивши председник Партизана, сада челни човек Савеза, одузима осам бодова нашим играчима. У одбојци то не могу јер нема контакта, па се одмах види да ли је неко испуцао лопту у аут или је дотакао мрежу… Тачно, то је систем у коме су и појединци из медија, неки спортски функционери, чланови судијске организације... – енергичним тоном почиње први човек Црвене звезде.

Многи навијачи Звезде сматрају да су судије директно утицале на исход меча у Лакатшима променом критеријума током треће четвртине финала АБА лиге?

Мислим да је постојала тенденција током треће четвртине. Прича се да је и један од судија на полувремену позван да мења критеријум. Целу ову проблематику поткрепићу са податком да у Суперлиги противници нашег највећег ривала у просеку шутирају 19,5 слободних бацања, а Звездини ривали просечно шутирају 29,5 пенала. У АБА лиги то није тако било, али дефинитвно је да је пресудила трећа четвртина. Мислим да је Дејан Радоњић неоправдано добио другу техничку грешку и да је то била компензанција за избацивање Душка Вујошевића. А тренер Партизана је три пута пре тога морао не да буде искључен, него избачен из Лакташа. Упадао је у терен, псовао Илију Белошевића спомињао му и мајку и оца… А Белошевић вероватно поново неће ништа да коментарише. Знам, сви ће рећи, ето Звезда напада судију који је међу осам арбитара коју суде фајнал-фор Евролиге, он је наш најбољи судија. Међутим, он на један начин суди Евролигу, на други АБА лигу, а на трећи нашу лигу. Он је само врх ледног брега фантомске организације какво је Удружење судија. Кошарка се не игра због судија. Сетите се само како је током прошле сезоне нападан Пешић и у јавности и од судија и шта су му све радили. А само погледајте шта ради Вујошевић, шта ради Тодорић, а његов кум Нешковић се окреће када пљује његовог колегу судију.

Човић ту не стаје, али и подсећа да ниједном ове сезоне нико из Црвене звезде није ни једном речју споменуо Партизан на конференцијама за медије.

А они нас не ваде из уста. Почевши од срамног представљања тима на Калемегдану прошлог лета, па до данас. Стално кукају за парама и спинују слику преко својих медија који на свет гледају црно-бело. Ми смо два различита света, па смо због тога и рекли колико смо добили новца од државе. Очекујемо од државе да изађе са истим подацима и за Партизан. Међутим, пошто то не видим да се догађа, изгледа као да се неко плаши. Шта је потребно, да донесемо закон да ће Партизан у следећих 100 година да буде првак, да се не бисмо свађали.

Много љутње у гласу Човића појављује се и када прича о дешавањима на финалном турниру јуниора у Чачку.

Видели сте шта се све дешавало у Чачку. То је био скандал. Туче се дешавају, али на снимку се јасно види ко је први почео, а зарад истине мора да се каже да је требало да буду искључена наша четири играча и четири играча Партизана. То су Андрић, Пушица, Милутинов и Ђорђевић из Партизана, а Тејић, Каплановић, Јовановић и наш повређени играч Првуљ. Види се да је свему претходио неспортски фаул Пушице, да је Андрић први ударио Тејића. И све то се дешавало пред очима потпредседника КСС задуженог за такмичење Дејана Томашевића. Одлуке Томашевића су безобразне. Звездиним јуниорима је одузета титула. Ми смо уложили жалбу на исход, а Томашевић је похитао брже боље да додели пехар Партизану, иако то није по правилима. Нема победника, ако је уложена жалба! То му је рекао и комесар такмичења Александар Рашинац. Безобразно је и да се победник прогласи после 12-13 минута игре. Ко каже да би Партизан водио после два слободна бацања и лопте у нашем поседу после неспортске Пушице? А ко је Томашевић? Као играч био је добар, али он је сада приправник у Савезу коме сви помажемо да ради – рекао је Човић.

Председник Звезде ту не стаје.

Како је могуће да КСС и Дејан Томашевић, који је потпредседник Савеза за такмиченње дозволи да финални турнир јуниорског шампионата суде само два арбитра. Питам се и како је могуће да четвртфинални дуел између Партизана и Вршца суди арбитар Павлица, који је ожењен рођеном сестром супруге тренера Партизанових јуниора, Алексадра Бућана. Па зар то није класичан сукоб интереса? И да ли је могуће да тако важну утакмицу као што је финале јуниорског првенства Србије суди судија Манојловић који је у претпоследњем колу КЛС кажњен забраном делегирања на четири утакмице због лошег суђења. Захваљујем се општини Чачак и кошаркашком клубу Борац на одличној организацији турнира и извињавам се ако је Црвена звезда Телеком направила било какав проблем.

Звезда је током ове сезоне отворила фронт са челницима АБА лиге, као и са директором лиге Предрагом Бојићем?

Не отварамо фронтове и то је део медијског представљања. Предраг Бојић је некометентан, то је човек који не уме да направи финансијски извештај, који доноси арбитражне одлуке које иду на штету Звезде, а не зна ни шта је управни поступак. Поставља се питање због чега кажњава онај који би због свог нерада и незнања морао да буде кажњен. Стално се представља да се ми око нечега бунимо и то раде они који на живот гледају као да је црно-бео. Није то тако, живот је у колору. Као што су уосталом и крвна зрнца црвена и бела.

Први човек Звезде нема дилему и када прича о сукобу са председником АБА лиге Радованом Лорбеком.

Он све ради преко своје експозитуре у Београду, која је наводно против Јадранске лиге, а за подршку видели сте шта добија у финалу фајнал-фора. Његова најновија глупост је да су власници лиге 80 процената клубови. То је можда на први поглед тако, али погледајете колико гласова имају власници. Па сваки од њих има три гласа, дакле укуно 18, а клубови имају 12. Када се узме да и међу клубовима постоје они који су његови. Због тога тражимо да се виде сви папири – и ко финансира лигу и коме иду паре. Ништа осим онога што је у документима. Као што знамо да је у плану био и прекид финала АБА лиге, ако Звезда уђе са плусем у последња три минута. И није ово параноја Небојше Човића. Ово је доказ да их се не плашим, ни њихове организоване групе.

Следи финиш сезоне у домаћем шампионату? Да ли ћете сматрати сезону успешном ако Звезда не стигне до титуле?

Знате, да сам човек који се клади као неки, могао сам да „фиксирам” кеца на мечу Раднички – Партизан, као и „двојку” на Војводину. Као да неко хоће да нас остави без Јадранске лиге следеће сезоне. Није то први пут да се догађа, неко изенади Звезду. Био бих задовољан када бисмо имали исти критеријум суђења као што имају друге екипе када долазе у „Пионир”. Ипак, ми смо у земљи у којој је ненормално нормално, а нормално ненормално. Због тога се и боримо да променимо ситуацију – констатовао је Човић и на крају поручио:

Као православи верник, максимално сам се трудио да бирам благе речи, јер ће овај интервју бити објављен у време Ускрса, највећег хришћанског празника, а ову прилику ћу искористити да свим православним верницима честитам Ускрс.

Да ли је већа грешка била довођење Елтона Брауна или његово враћање у тим после суспензије?

Не мислим да је он био грешка. Браун је дао нешто Звезди и Звезда је нешто дала Брауну. Сви они који су накадно паметни или бивши челници клуба који су довели Звезду на ивицу егзистенције, нека седну у Управни одбор и нека воде клуб.

Колико је оптимални буџет да би Црвена звезда имала конкурентан тим у Евролиги?

Мислим да је за први тим потребно око 2.5 – 3 милиона евра. Многи ће се изненадити, али наш буџет за први тим је мањи ове сезоне од буџета нашег највећег ривала, иако се ствари другачије представљају. Плаћамо и дугове и све обавезе проистекле из плана реорганизације утврђеног на суду.

Да ли су на списку појачања Црвене звезде за следећу сезону Владимир Радмановић и Дарко Миличић.

О појачањима коначну одлуку доноси стручни штаб. Али, поново, кажем, да сачекамо да се прво ова такмичарска година заврши.

Да ли ће Звезда играти у „Арени” следеће сезоне Евролигу?

Сачекајмо да се заврши сезона. Наравно, постоје планови и радимо да их остваримо.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

34 comments

Conspiracy Theory мај 7, 2013 at 14:04

Koliko je samo pogresio casting director pa je za ulogu Jerry Fletcher,a u gore pomenutom filmu stavio Mel Gibsona. :facepalm: To bi za „gospodina“ Covica bila uloga zivota…..a i film bi bio mnogo gledaniji.

Reply
dario republika srpska мај 6, 2013 at 00:23

Čoviću bože.Dlije su uz tebe.Dugo se nije neko pojavio,a da ima ovoliko srce

Reply
slavisa мај 4, 2013 at 23:35

Svaka ti čast majstore. Da nam je samo više takvih. Samo napred i polako, srušićemo taj ogavni mafijaški sistem, uz tebe je 4 miliona zvezdaša .

Reply
zdravko мај 4, 2013 at 22:38

Darko Milicic i Vladimir Radmanovic pun pogodak , Zivela nasa ZVEZDA!!!

Reply
Deer hunter мај 4, 2013 at 21:53

posle ove lakrdije sudijske kradje u vaterpolu od 12 nepostojecih iskljucenja nasprm 5 za nas posle udvociicevih medijskih i zakulisnih pristisaka u svinjskom stilu, mislim da ne postoji nijedan covek koji nece misliti da Covic uzalud pricao o Jsd Sudijizan, (mozda samo mrtvi rts komentator i oni koji su naivni da veruju njihovima medijima, a nemaju oci da vide ni usporene snimke gde dave nase igrace, a sudija nista ne svira dok komenator balavi o izdancima jsd skole.. lopovluka ) Kao ni sto nece postojati ni jedan zvezdas koji nije spreman da kolje svinje.. Stoga svi oni koji znaju gde stanuju lopovi………… Ovo je rat!
Hristos voskrese.

Reply
milos мај 5, 2013 at 13:45

Divna poruka, bas u skladu sa danasnjim praznikom, umobolnice!

Reply
Baki мај 4, 2013 at 21:40

Samo da kazem, u trecoj uakmici u Litvanskom finalu Zalgiris dobio Lietuvas 72:45 i osvojio titulu. Dakle… posto nema teorije da titulu u Grckoj ne uzmu Oly ili Pao a u Spaniji Real, Barsa ili Kaha Laboral, pa taman da sve i tamo sudi Belosevic 🙂 ovim smo i fakticki usli u EL iduce godine. Sretno!!!!! 🙂

Reply
Vlajko мај 4, 2013 at 23:26

Igra se na 4 pobede.

Reply
milos мај 4, 2013 at 19:56

Muka mi je od price, hocu da ih dobijemo u derbiju, ostalo me ne zanima. A vidim igramo super protiv Slobode

Reply
Zvezdas мај 4, 2013 at 18:33

Da li će Zvezda igrati u „Areni” sledeće sezone Evroligu?
„Sačekajmo da se završi sezona. Naravno, postoje planovi i radimo da ih ostvarimo.“ Evroliga se mora igrati u Areni iako to kosta,ali ce i vise para od ulaznica klub zaraditi tako da ce se itekako isplatiti sa finansijske strane,a na kraju krajeva treba ispostovati sve koji hoce da gledaju svoj tim u Evroligi,a za to je i Arena premala,a tek Pionir.

Reply
ISTINA мај 4, 2013 at 15:49

Sve ovo sto Covic prica se znali manje ili vise svi oni koji prate sport po dubini i sirini .Sistem je postavljen dolaskom Mirka Marjanovica na celo Vlade Srbije .Uspostavili su prvo medisku kampanju ,tako sto su postavili svoje ljude na celo sportskih programa .Sta se desilo Srdjanu Knezevicu ? Zatim u dosluhu sa kriminalnom grupom ,rade sta hoce ! Postavljaju svoje ljude u sudiskim organizacijama ,a zatim i na celo tih organizacija FSS,RSS .VSS,KSS gosp.Bojic se pita ! Zatim postavljaju finasisku kontrolu novca iz drzavnih preduzeca tako sto finansiraju samo JSD Partizan ili daju vrlo malo novca SD Crvena Zvezda .Organizovano i pod pritiskom teraju sve one uspesne sportiste iz Zvezde ,Dzajic ,Stojkovic ….Od jednom se na politickoj sceni pojavljuju lederi navijacu Partizana i to “bolesni “ .Organizovano prikidaju 115 derbi ,zatim Danilovic posle uspostavljenog sistema bije sudije u Vrscu i tamo se prekida mec zbog “navijaca’ Zvezde .Ni jednom politicaru koji se deklarise kao navijac Zvezde se ne dozvoljava da ostane u vlasti ,Skundric , ili se sikaniraju putem medija Antic u beogradskoj hronici .Pokusavaju da Zvezdine legende optuze za korupciju i kriminal sve u sprezi sa vlascu .I jos ovo da kazem :sretoh jednom prilikom na Marakani legendu Branka Kovacevica i upitah sta se ovo dogadja za Zvezdom ?On rece :ne daju nam finasije sve kontrolise Djunic I Dinkic !!! Na moje pitanje sta bi ono u Djenovi ? „Eto navijaci kao navijaci nasao se jedan zvezdin i eto ,to se ne moze kontrolisati “ Ja mu odgovorih :'“Nije to SLUCAJNO , kARADZIIC je to najavio dva dana pre pocetka meca ,on je izabran sa jasnim ciljem “Pogleda mene Branko pa se zamisli …valjda shvatio !!! Eto cime se sluzi taj sistem ,za uzvrat Evropa im daje lakse protivnike i pomaze ,pogledajte utakmicu Andrleht-Partizan i zasto je sudija odlucio da se penali izvode bas tamo .samo je jedan igrac Andrlehta ukapirao i on se bunio ..a bela tacka !!! Dacic u kordinaciji sa Zecevicem i ostalim bivsim sportistima Partizana rade to sto rade i radice jos .Zadnji biser je gostovanje Stojadinovica kod Andjusa ,covek postavi pitanje pa onda …….cak se i smeje ko moze zapaziti !

Reply
Kanibal sever мај 4, 2013 at 18:42

Moramo svoje prste i celjusti uperiti i ka onima iza ploiticara, jsd. djunica, dukljanske i sudijske mafije, jugslovenskih fasista i slicnih organizacija, oni koji su predvodjeni tadicem ubili Djindjica i ujedno pokusavajuci da okrive Covica i unesu razdor u zdravu patriotsko/demoratsku celinu ujedinjenog zvezdaskog srbskog naroda. Javna je tajna da jezuiti ili masoni stoje iza svih politickih stranaka, a finansiraju ih Soros ili lazne merovingske familije poput Rotschilda… jos od 1992 i kompleksa od sportske vladavine Zvezde i srbske ruske rase, razni franci i stranci namestaju i kroje politiku sport i ratove po balkanu i profitiraju kroz njih, ipak oni nisu tako nedodirljivi kao sto se cini… imaju tela ruke noge i svoje adrese… U najmanju ruku trebaju biti nase mete Vatikan, britanski dvor… kao njihova sedista i h.tachi kao najverniji sluga zajedno sa ovim domacim siptarima = grobarima i njhovim medijima poput bljica i slicnih bltena raznih stranih ambasada , ako se ne objavi skoro ozbiljan spisak svih tih decenijskih zaverenika koji rade na urusavanju stuba i simbola Srbije SDCZ, i oduzimanju nasih trofeja kao i teritorija, i ne krene se odlucnije u borbu ka njhovom uklanjanju.. Nemojte da kazete samo da je njihov vladar iz senke izvesni blazo koprivica, mada ipak za opomenu njega treba nagaziti i pojesti prvo. Biti pravi navijac Zvezde ,covek i Srbin znaci biti spreman da ides do kraja, do samog vrha piramide moci u borbi za svoje ciljeve, bez straha. A kad dodjes na vrh ne smes da se zaustavis posle pobede nad neprijateljom, vec moras da ga iskasapis i pojedes. Svi u napad. samo gazi, bez toleranicije.

Reply
Majstor мај 4, 2013 at 18:54

jest tebi dobro

Reply
milos мај 4, 2013 at 18:57

Je l’ ti ovo ozbiljno?!

Reply
Nemanja мај 5, 2013 at 00:58

Ja koliko znam strana de se sutiraju penali odlucuje se bacanjem novcica

Reply
box мај 4, 2013 at 15:31

gledao sam prenos u laktasima na areni 1 ali sa hrvatskim komentatorima.znaci da oni nisu mogli da se nacude sudijama kako navijaju za partizan,kako vujosevica nisu izbacili nita ga makar tehnickom greskom kaznili,,prosto su se smejali kosarkasima glodara kako prave po pet koraka i jos dobiju faul…..hvala

Reply
C.Zvezda velikan мај 4, 2013 at 15:27

Covic je vrlo mudar i sposoban covek, konacno imamo ozbiljnog coveka koji ce siguran sam zapržiti čorbu Vujosevicu!!!

Reply
Coki81 мај 4, 2013 at 15:09

Koji su ovi kompleksaši kad im nije mrsko da dođu na naš forum…toliko im upadamo u oči i boli ih što nikad neše moći da imaju ono što ima Zvezda…Delije… Ne mogu da verijem da nemaju ni malo stida…ja sam odavno prestao da gledam mali klub, čak i sad mi je mrsko da ih gledam, samo oslušnem rezultat, ali da ih gledam…nema šanse… a oni upadaju i na naš forum…strašno… DOK CIGANI TEBI PEVAJU…!

Reply
Pesho Sever мај 4, 2013 at 14:38

http://www.mozzartsport.com/vesti/zvezdini-sportski-direktori-prokletstvo-dzajine-fotelje OBAVEZNO procitajte tekst je u principu dobar al pogledajte kako se samo stvara pritisak na Stojadina i sta su napisali za Garida msm smesno..

Reply
aca nis мај 4, 2013 at 14:36

Trebalo je da se pojavi neko da ovo sve kaze. Ovo nije mala stvar. Samo ako on ostane nama ce da bude bolje. Mi smo za dve sezone napravili da budemo konkurentni sa timom koji deceniju i vise igra el.

Reply
Istina boli мај 4, 2013 at 14:25

„Питам се и како је могуће да четвртфинални дуел између Партизана и Вршца суди арбитар Павлица, који је ожењен рођеном сестром супруге тренера Партизанових јуниора, Алексадра Бућана.“ pa jel moguce ovo??? kako vas bre nije sramota, ko vas ne vadi iz usta? svaka nasa pobeda vama je povod za smisljanje teorije zavere, protiv vas . Cele sezone bili ste drzavni projekat, trebalo je bre da se ugasite da vas nema, dobili ste od drzave klub, fmp ste uzeli, dobili ste od drzave ucesce u evroligi, hocete i prsten od drzave…e moja crvena zvezdo, za prsten morate vi da se potrudite

Reply
Nemanja мај 4, 2013 at 14:29

Sikter kompleksašu, umaš tvoju sektu pa tamo pljuj!

Reply
Rajko мај 4, 2013 at 15:01

Mrš bre na tvoj grobljanski forum ko te ovde zvao

Reply
Marv мај 4, 2013 at 16:54

Izvini, a sta bi za tog sudiju jel vas il nije? Boze kakav lik…

Reply
Стокић Михајло мај 4, 2013 at 17:47

Ti si najveći Delija od svih samo još to nisi skapirao.

Reply
Mikan мај 5, 2013 at 20:51

Ahahahaha covek ladno ni jedan plus nije dobio.Ajde pali tamo na grobarske vesti.

Reply
Nikola мај 4, 2013 at 14:14

Ono sto je sigurno da ce finale super lige,biti najzanimljivije u zadnjih 20 godina…ne zbog kvaliteta,nego zbog ovih stvari koje nemaju veze sa kosarkom…..Covic ne da na Zvezdu,sad u sredu treba da ih lagano zgazimo,mnogo su poleteli…

Reply
Darko мај 4, 2013 at 13:59

A zamislite samo,kakav ce pritisak vrsiti na sudije kada budemo igrali za titulu sa njima! Ne samo da ce da ih pljuju,stipaju,samaraju,nego ce zive da ih deru,tako da nece smeti dosuditi ni jedno slobodno bacanje protiv njih a kamoli nesto drugo. Kad pantlindzan pocinje da gubi,Dule,odnosno gica prasica,ulece na tern kao tele pred rudu. A to godinama niko ne kaznjava! Ali cemo ih ipak zgaziti ovaj put i to za sva vremena!!!

Reply
Coki81 мај 4, 2013 at 13:38

Ovo vec pocinje da me nervira…tacno je da ovaj lici na sve samo ne na coveka i to im je predsednik sd-a,kakav klub takav i predsednik ali stvarno…ali dosta vise tih gluposti jesmo imali sansu, jesu nas dobili, jel igramo lose u zadnje vreme, jel osim Katica niko nema standardnu formu, jel smo oterali gospodina coveka koji je sve igrace razigravao uu zavisnosti od njihovih mogucnosti, jel mnogo sto sta…? Nego pamet u glavu pa pravit3 tim za Evroligu… Stacemo i finansijski na noge, jer su u Evroligi pare… IDEMO PONOVO, ZVEZDA OOOOOOO…

Reply
Homer мај 4, 2013 at 12:38

obavezno danas obratite pažnju na suđenje u Kruševcu !!!

Reply
Taurunum мај 4, 2013 at 12:25

Covo, molim te, tuzi glodare za dugovanja od transfera miljenovica i uvali im onu stvar do grla, ne trudi se da poboljasavas odnose kad to sa njima nije moguce.

Reply
Miki мај 4, 2013 at 12:21

To se sve vec znalo, samo niko nije smeo da prica o tome! Ono stipanje sudije ne da nije bilo za dve utakmice, nego je bilo za iskljucenje na vise godina! To mu dodje isto kao da je udario sudiju!
A sve je pocelo kada je Danilovic samarao sudije jer nije bio zadovoljan sudjenjem cini mi se protiv Hmofarma…

Reply
ZVEZDA JE ZIVOT мај 4, 2013 at 12:03

http://hotsport.rs/2013/05/04/covic-zvezdu-od-199192-sistemski-urusavaju/
Nije da nesto hvalim komunizam, al za ove izrode, bio je majka !!!!!!!!!!

Reply
gagi мај 4, 2013 at 15:22

e,a sto se vi tu prepucavate,kao ono,delije-grobari,sport,ono-ovo. pa zar vi nevidite da je usla duboko politika u sve ovo i da se samo izivljavaju sa nama. nema nista od sporta,davno vec a i koja bagra radi u sportu,nece ga uskoro ni biti. a ovaj,doticni Covic,pa njega neznam kako su primili i u ljudski rod.

Reply

Leave a Comment