Moja Crvena Zvezda
Европска такмичењаКошаркаМлађе категорије

Почиње Ф8 јуниорске Евролиге, колико може Црвена звезда?

grbЈуниорски тим Црвене звезде Телеком у среду је отпутовао у Лондон. Изабраници Слободана Клипе од 9. до 12. маја учествоваће на Фајнал-ејту Евролиге. До пласмана на завршни турнир Евролиге Звездини јуниори стигли су после фантастичних игара на квалификационом турниру који је крајем фебруара одржан у Београду и коме је управо Црвена звезда Телеком била више него успешан домаћин.

Звездина јуниорска селекција супериорно је освојила тај турнир, а редом је побеђивала берлинску Албу, Тревизо Баскет, Мега Визуру. Затим, у полуфиналу француски ИНСЕП и у финалу поново Мега Визуру. Из тог разлога, тренер црвено-белих и координатор свих млађих селекција Звезде Слободан Клипа не крије да у Лонодн путује са највећим амбицијама:

Очекујемо да презентујемо наш квалитет и у европским оквирима. Показаћемо како се у Србији и Звезди ради са млађим категоријама. Морамо да признамо да смо једни од фаворита, јер имамо шансу да освојимо трофеј. Али, најважнија ће ипак бити потврда нашег квалитета и рада. Верујем да ће момци одиграти на највишем ниову, да ћемо се у Лондону додатно афирмисати као клуб који одлично ради са младим играчима.

Ипак, Црвена звезда Телеком имаће веома тежеак посао. Јер, црвено-бели су смештени у А групи где ће јој ривали бити јуниорска селекција Кине, шпански Хувентуд и литвански Љутевос ритас:

Запали смо у тежу групу, јер поред нас су ту још два клуба која су тријумфовала на квалификационим турнирима, а то су Хувентуд и Лијетувос ритас. Кина је за нас велика непознаница јер не знамо ништа од њихма. Лијетувос ритас је одлична екипа која је у прошлости освајала турнир, али мислим да смо ми квалитетнији од њих. Они су се додатно појачали играчима из других клубова што ми нисмо желели да радимо. У другој групи су свакако фаворити Барселона и ИНСЕП и њих очекујем у финалу – нагласио је Клипа.

Први меч на финалном турниру Евролиге за јуниоре Црвена звезда Телеком игра у четвртак од 15.45, у другом колу противник је Хувентуд (петак, 12.45), док је последњи меч у групи са Лијетувос ритасом на програму у суботу такође од 12.45 по нашем времену. У Б групи такмичиће се сарајевски Спарси, француски ИНСЕП, Барселона и јуниорска рептрезентација Енглеске.

Првопласиране екипа из сваке групе избориће пласман у финале, које је на програму у недељу 12. маја у 13 сати.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

9 comments

David мај 9, 2013 at 17:20

61-86 dobra utakmica za nas 😀

Reply
David мај 9, 2013 at 16:36

Dobro je na poluvremenu je 29-40 za nas. 😎

Reply
David мај 9, 2013 at 16:11

Sve je uredu izvinite ja sam veoma dosadna osoba 😀

Reply
David мај 9, 2013 at 16:02

Izvinjavam se na smetnji ali da li je ovaj mec gotov? Vidim rubrike see stats i read report a nemoguce je otvoriti te rubrike a nemoguce je i gledati live.Jos jednom se izvinjavam na smetnji

Reply
David мај 9, 2013 at 15:52

Hvala

Reply
Gaca62 мај 9, 2013 at 15:43 Reply
David мај 9, 2013 at 14:41

Da li ima neki link za danasnji mec protiv juniora Kine?

Reply
Vlajko мај 9, 2013 at 10:25

Ajmo momci osvojite ovo pa da bojić,derviš i kompanija crknu od muke 😀

Reply

Leave a Comment