Moja Crvena Zvezda
Домаћа такмичењаРукомет

Најава: ПКБ – Црвена звезда

Дошли смо последњег кола рукометног првенства Србије. У суботу око 21 час ће се спустити завеса на још једну сезону, једног од најтрофејнијих спортова земље. Заиста, ово што смо гледали у овом шампионату личи на представу. Свега има, од комедије, преко трагедије, до драме. Најава у три чина.

Комедија

У последњем колу ће се одлучивати шампион државе, као и ко ће сачувати статус суперлигаша, а ко неће. Сазнали смо да у земљи имамо тим који је најјачи у Европи! А не бори се за титулу. Јачи је од најјачих – Кила, Барселоне, Фленсбурга, Атлетико Мадрида, Везпрема, Хамбурга… Железничар из Ниша. Момци из Ниша ће ући вероватно у Гинисову књигу рекорда, јер од тима који је на полусезони имао само -2 и служио за гол разлику, сада има 19 бодова и само један пораз у другом делу сезоне, од нашег „вечитог ривала“ који је недодирљив, чак и када је неко очигледно јачи. Железничар је забележио чак 10 победа, уз по један реми и пораз! Па ће тако дуел у СЦ „Чаир“, против новосадске Војводине одлучивати о титули првака Србије и томе хоћели Нишлије направити невиђени подвиг и остати у елити. Од тима коме је узето само два бода, а имали су идентичне проблеме као и наш тим коме се узимало и шаком и капом, долазе до борбе за опстанак. Уколико Југовић савлада Рудар Костолац, а Железничар не савлада Новосађане, потребан им је пораз нашег тима у Падинској Скели. А победом Железничара, рукометни савез Србије би вероватно био најзадовољнији, имали би миљенике у лиги и имали би свог шампиона.

 

Трагедија

Увод није случајно овакав. Поред свега што се дешавало и чега смо били сведоци, морамо да будемо спремни на завршни чин и идеју рукометног савеза Србије. Рукометни клуб Црвена звезда је била, изгледа, једини дужник па се једва чекало наредно одузимање бодова, који су напорним радом, знањем и ПОШТЕНО освојени на ТЕРЕНУ. Морам да кажем да сам јако поносан на великог господина, велику људину и једно од највећих рукометних имена, тренера нашег тима Ненада Перуничића, као и наш јако млади тим. Да се савез није понашао како се понашао, велике заслуге има и наш бивши председник Игор Бутулија, Црвена звезда би се борила за излазак у европско такмичење следеће сезоне. На леђа овог младог тима је стављен енормни терет притиска, незаслужено. Прошли су кроз прави пакао на самом почетку своје каријере. Тужно је што се таквим талентима на самом почетку ломе крила, а могу да лете високо. Од финансијске ситуације, преко лагања и обећања, до срамног односа савеза према њима и невероватних утакмица које су креирале неке чудне одлуке и критеријуми. Из дана у дан, део по део. Истрпели су све, иако ништа нису требали и морали. Иако су били криви, колико и риба у мору. На својим леђима их је носио Ненад Перуничић. Када Савез и његови водећи људи немају према оваквој, истинској легенди и оваквом клубу поштовања, не треба да се питамо зашто нам је спорт ту где јесте.

 

Драма

Што се самог меча тиче, као да довољно малера и проблема нисмо имали током целе сезоне. Таман, када се ровити Алчаковић вратио, Стефан Ћирић се повредио у првом полувремену против Напретка и неизвестан је за сутрашњи дуел. Радује повратак у форму Воје Брајовића и голмана Тибора Иванишевића, који је био сјајан у претходним дуелима. Млади Шотић је одиграо одличан меч против Напретка, такав нам је потребан и у Падинској Скели. У претходних неколико мечева Ненад Перуничић, практично није имао на располагању крилне играче, али је победио три јако битне утакмице и освојио бод у Лазаревцу. У Нишу, очигледно ни набројани великани и учесници Ф4 Лиге Шампиона, не би остварили повољан резултат.

У првом дуелу, после пет везаних победа и сјајних игара, ПКБ је ухватио наш тим на кривој нози и у психичкој кризи, и славио у „Шумицама“ 30:26.

Ако се бавимо калкулацијама, нашем тиму је потребан један бод да би обезбедио опстанак. Црвена звезда је са 18 бодова на 12. месту, Југовић са бодом мање (17) на 13.месту, а Железничар са бодом више (19) на 14. месту. У случају ремија или победе нашег тима у Падинској Скели, резултати мечева у Нишу и Каћу неће одлучивати о нашој судбини. У оба случаја направио би се троугао шема, у зависности од резултата у Нишу и Каћу, у којима је наш тим бољи у међусобним дуелима од Железничара и Југовића. У случају пораза, нашем тиму би одговарало да екипа Југовића не победи Рудар Костолац. Шта одговара рукометном савезу Србије, видећемо.

Част и задовољство је било бити и ову сезону уз наш рукометни клуб. Ми нисмо били ту само када су долазили навијачи и гурали се међу прве редове да их снимимо. Навијачима хвала што су на пар мечева дали неопходну подршку овим сјајним момцима. И они су Црвена звезда, надамо се да ће у следећој сезони Шумице бити пуне. Ми смо долазили и када су трибине „Шумица“ биле и више него празне. Били смо и у Новом Саду, Шапцу, Зајечару… ми ћемо бити увек ту! И следеће сезоне, и следеће, и после. Идемо заједно!

Момци, ви сте шампиони! Јер учите од шампиона, јер ћете изаћи на терен и победити кад је најтеже, јер сте сами против свих на терену, али нисте сами! Јер сте Црвена звезда! Идемо заједно! Хвала!

Црвена звездо, победи за нас!

26.коло Супер Рукометне Лиге Србије

Субота 11.мај 19 часова, Падинска Скела

ПКБ – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

6 comments

vidoviti мај 11, 2013 at 22:47

Nevidim po čemu je to Perun LjUDINA što se rukometa u ovoj sezoni tiče.Istini se mora pogledati u oči,sačuvati ove momke,dovesti trener i nači sponzor.Da nebi i iduću godinu kukali i mukali.
Sa ovom upravom se nismo pomakli ni milimetar u odnosu na prošlu tako da za mene NAPRETKA nije bilo a NITI će biti ako se iz korena neke stvari ne promene.Hvalili smo Butuliju pa smo najeb.li,hvalimo Peruna a gorimo dva meseca u paklu,ni jedan igrač nema ugovor već par meseci.Znači priča se ponavlja …….nešto tu nije uredu :facepalm:

Reply
Драган мај 12, 2013 at 08:29

Зато што је најзаслужнији за опстанак екипе, е зато је људина. Тренера имамо, врхунског, и да те подсетим, Перун није у управи, он је тренер првог тима.

Reply
Dragan мај 11, 2013 at 13:37 Reply
INĐIJA мај 10, 2013 at 21:53

Nece dati ova lopovska drzava da iko drugi bude sampion do njene voljene partizanke. Vojvodina je bila najbolja ove sezone i bilo bi posteno da uzme titulu, makar u tom rukometu.
Sto se nas tice, pobeda i nista drugo. Sta se desilo sa isplacivanjem igraca? Pricalo se da imamo rok do kraja aprila, a bodovi vidim stoje smanjeni. Izgleda nisu isplaceni.

Reply
Dusan мај 10, 2013 at 16:56

Ajmo momci Sampioni opstanak je tu samo hrabro vi ste ponos nas srecno!!!!

Reply
rille83 мај 10, 2013 at 16:07

Sto se mene tice naravno voleo bi da Vojvodina osvoji titulu,mada oli me uvo ko ce je osvojiti ali eto njihovim osvajanjem pomazu nama u opstanku a i prekidaju jednu laznu dominaciju u srpskom rukometu. Najbitnije je da mi dobijemo i tako resimo svoj problem i spasimo ovu sezonu,sezonu u kojoj su svim silama hteli da nas uniste! I posle ovoga,ubedjen sam vracamo se jaci neho ikad,imamo materijala za to,mnogo talenata i mladih igraca! Srecno Zvezdo sutra u svim sportovima!!!!

Reply

Leave a Comment