Moja Crvena Zvezda
Домаћа такмичењаКошарка

Раднички – Црвена звезда 66:72

Црвена звезда Телеком и пети пут ове сезоне победила је Раднички. Црвено-бели су у дворани Језеро у још једној неизвесној завршници савладали Крагујевчане резултатом 72:66. Црвено-бели су на крају треће деонице имали чак 10 поена вишка, у неколико наврата били у прилици да много мирније приведу меч крају, али изгубљене лопте умало нису скупо коштале црвено-беле. Међутим, када је било најпотребније Звезда је доминирала у скоку у нападу, а рука у финишу са линије пенала није задрхтала Савовићу и Ракочевићу за заслужену победу.

DM Nelson

Звезда је одлично почела меч, повела је 9:3 уз одличну игру у одбрани. Црвено-бели су затворили све прилазе кошу, али два брза пенала Катића и Савовића, четири промашена слободна бацања у значајној мери су пореметили замисли тренера Дејана Радоњића. Раднички је консолидовао редове, ухватио прикључак, (9:8), а потом серјом 8:0 дошао до четири поена предности којом је отишао на први двоминутни одмор (18:14).

Ипак, поново је Звезда одлично почела другу деоницу, за кратко време је направила серију 8:0 и дошла до вођства од четири поена (22:18). Али, током целе друге четвртине изабраници Дејана Радоњића играли су са доста осцилација. Велики проблем и даље је представљала реализација слободних бацања, пошто су црвено-бели са линије пенала из 11 покушаја у првом полувремену само три пута били успешни. Раднички није успевао да стекне више од четири поена предности, а преокрет у финишу друге деонице донео је Демаркус Нелсон. Амерички плејмејкер је одиграо симултанку са одбраном Радничког, постигао је девет везаних поена и омогућио црвено-белима да прво полувреме заврше са три поена вишка (33:36).

У наставку се распуцао Рашко Катић, снажни центар је практично био непромашив са полудистанце, а тројком Нелсона Звезда је први пут стекла двоцифрену предност (46:56). Када се чинило да ће у последњој деоници изабраници Дејана Радоњића рутински меч привести крају, уследео је петоминутни кошгетерски пост. Црвено-бели никако нису успевали да погоде кош домаћина.

Ипак, Раднички није успео да значајније угрози вођство Звезде пре свега због одличног офанзивног скока којим се Звезда најбоље бранила. Имали су црвено-бели по три, четири узатсопна напада, на тај начин су трошили време, а прве поене у последњој деоници постигао је Нелсон и тако пробудио црвено-беле. Успео је Раднички поенима Стефана Синовеца да приђе на само два поена минуса, томе су у великој мери кумовале несхватљиве грешке и изгубљене лопте црвено-белих, али у одсудним моментима са линије пенала били су непогрешиви Савовић и капитен Ракочевић.

Раднички – Црвена звезда Телеком 66:72 (18:14, 15:22, 16:23, 17:13)

Раднички: Миљеновић, Синовец 9, Ћапин 13, Милосављевић, Јовић, Борисов 10, Димић, Николић 17, Крстовић, Мијатовић 5, Вајт 11, Вуксановић 1.

Црвена звезда Телеком: Ђокић, Суботић 11, Ракочевић 12, Митровић, Лазић 3, Симоновић 3, Миловановић, Савовић 4, Катић 16, Радивојевић, Нелсон 20, Скот 3.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

 

Повезане вести

36 comments

aca nis мај 16, 2013 at 15:28

Mislim da bi radnicki trebalo da igra aba jer vojvodina ako udje i mega da nisu dostojni protivnici i bice to da izgubimo nekog predstavnika u ligi jer ce mega da se rasformira sigurno a vojvodina nema ipak kvalitet kao radnicki. Ja sam iskreno mislio da cemo da ih pustimo ali eto nismo i izgleda da ce partizan u f4 sa vojvodinom koja je daleko slabija a mogli smo da pustimo radnicki da se bije sa njima i tu niko nije siguran. Opet padovi, u 4/4 5-6 minuta bez poena, mislim da je komentar suvisan ali mislim da se polako vracamo i uz neku dobru peticu bi bili daleko bolji a ne da igra subotic ili savovic koji je ipak cetvorka i vidi se da ne ume dobro da igra na petici, niti ima snagu za to. Sve u svemu nije lose i ako bi mogli da izbegnemo oscilacije igara kao sa konstntinom ili vojvodinom gde dokazujemo da nemamo jos taj mentalitet i igrace koji ne smeju ili ne umeju da preuzmu odgovornost, moze to da donese mozda i titulu, treba verovati

Reply
Srdjan мај 16, 2013 at 13:42

Slece god treba da ostanu sledeci igraci, bar po mom misljenju:
Cvetkovic, Nelson, Rakocevic, Lazic, Radivojevic, Simonovic, Savovic, Katic, Mitrovic.
Tri pojacanja, na 3,4 i 5. Momci koji su ostvarili plasman u EL trebalo bi da se okusaju u istom takmicenju. Partizan je bio jako blizu TOP16 a tada su realno bili slabija ekipa od ove nase tako da sa recimo Milicicem i dva strana dobra igraca ova ekipa bi trebalo bez problema da izbori Top16 iako sigurno nece biti laka grupa. Po meni bilo bi pogubno da se odreknemo Cvetkovica i Lazica (cemu onda ona godina selekcije sa Karijem ako nijedan igrac ne bude u timu za dve god?). Mislim da Subotic nema kvalitet za EL da igra 4, tako da nam tu treba igrac ka o i neko da zameni Skota koji ipak u napadu ne daje doprinos i naravno neko da bude sa Raskom a ko bi bio bolji od Milicica. njih dva bi cinili izuzetnu centarsku liniju!

Reply
Dejan мај 16, 2013 at 15:15

Slazem se ali mislim da treba i pojacanje na poziciji 1. Capin, Keselj Milicic, i neki crnac na 4, recimo onaj Travis iz Zadra

Reply
Majstor мај 16, 2013 at 18:02

sta ce ti trevis pored zivog rikarda marsha

Reply
Miki Delija мај 16, 2013 at 08:54

Juce se nasa Zvezda bas lepo potrudila da unisti Dinkicev projekat zvani Radnicki 🙂

Reply
Rajko мај 16, 2013 at 08:50

Bravo košarkaši. Čestitka za pobedu i napred po titulu.

Reply
Djoksonidis мај 16, 2013 at 03:28

Prvo smo ih ostavili bez Evrolige,a sada i bez ABA.Svaka cast Radnickom na odlicnim duelima tokom sezone, svaka tekma je bila izuzetno zanimljiva! Za srpsku kosarku je odlicna stvar to sto ce oni igrati EK paralelno sa Agroziv ligom, a ne sumnjam da ce Mega i Vosa napasti jedno od prvih 6 mesta koja 2014. vode u EK. Velika stvar za Novi Sad i Krusevac je sto ce gledati dobru kosarku i atraktivne protivnike u narednoj sezoni…
Nama preostaje da pobedimo Megu u narednom kolu i to ako je moguce sa 8+ poena razlike da bismo bili bolji uu eventualnom krugu. Nakon toga da deklasiramo Metalac u Pioniru, vratimo im za bolan poraz u Valjevu i onda pobedom protiv Vose obezbedimo prednost domaceg parketa u bilo kojoj kalkulaciji.
Raduje me jako ova Radonjiceva odbrana..mnogi su ga napadali, ali mislim da ima „stofa“ da u 4 ili 5 utakmica dovede Zvezdu do toliko zeljene titule!
Nelson doktorski odigrao,,mislim da je imao 30i . Katic standardan, solidan Rakoc, budjenje Subija i borbenost Lazica u bitnim trenucima. Sve ovo daje nam realnu nadu u novi trofej u junu mesecu!
Zvezda oOoOoO

Reply
Nemanja мај 16, 2013 at 04:17

Mislim da Mega nece moci u prvih 6 u aba ligi zato sto ce da promeniti verovatno sve igrace.

Reply
atza87 мај 16, 2013 at 08:43

Mozda nece moci, ali ne zaboravi da je sef njihovog kluba jedan od najboljih kosarkaskih agenata na svetu.. Ako neko moze da dovede kvalitetnog igraca za mali novac, to je onda on..

Reply
Nenad мај 16, 2013 at 09:47

Nisam siguran da će Vojvodina da plati ABA ligu, da li imaju para i interesovanja za to. Četvrta ekipa iz Srbije plaća, tako da možda ipak bude Radnički. Mislim da će Mega i naredne sezone imati solidnu ekipu, biće tu dobrih mladih igrača i Ražnatovićevih nešto iskusnijih. Cilj je da obezbedimo 4 mesta i naredne sezone. Bilo bi super kada bi Jadran igrali Borac ili Metalac.

Reply
Nemanja мај 16, 2013 at 02:55

Kad ce neki ljudi da ukapiraju da ne mogu svih 12 igraca da daju po 20+ koseva. Vec od pocetka sezone smenjujete skoro ceo tim za sledecu sezonu.

Reply
Ku ku мај 16, 2013 at 02:11

Teodosic,Radmanovic,Antic,i Milicic i uz ostanak Cvetkovica,Nelsona,Rakocevica,Savovica,i Katica osvajamo EL a mogli bi da ostanu Lazic,Simonovic,Skot…

Reply
šimin мај 16, 2013 at 09:00

Ma nemoj Skota, ‘ajde mesto njega Lebron Džejms ili Durent.

Reply
marko bl мај 15, 2013 at 23:32

nelson maestro..ovi sto vrede vrede..a ovi sto se muce nikako da pokazu da vrede..mislim da u el ne mogu vuk,skot,simonovic ni pod razno,lazic,cvele ali on ima jos godinu da pokaze da vredi..po meni dovesti milicica radmana vasu micica i teriko vajta..kada se ovi otpuste a oni dodju to moze sa vecim budzetom od 1000000 evra a to ce covic da sredi..zivela zvezda..

Reply
Dejan CZ мај 15, 2013 at 23:41

Druze brzo zaboravljas. Simonovic je na proslom mecu pogodio 4od sedam trojki, doneo je 3 pobede sutevima za tri poena u poslednjim sekundama. Vuk je takodje znao da odigra odlicno. Nekoliko rola u Evrokupu, poslednji mec protiv partizana itd, sto se Skota tice nikako nije u formi. Poenterski ga nema, ali skace, blokira igra odlicnu odbranu, seti se derbija da u odredjenim trenutcima kada je cuvao Bertansa i Lucica da ih je zatvarao dosta dobro, kao i danas Vajta, mada nije nikako na nivou

Reply
marko bl мај 16, 2013 at 00:07

druze moj cigane moj..veruj mi misli kako hoces simonovic je toliko puta promasio otvorene suteve ove godine da je to strasno..ako je dosao kao suter a daje svaku 8 trojku to nije igrac za zvezdu..u zadnjem derbiju na plus 7 za nas on suta bacanja 0 3 u seriji..ej sva tri zaredom..on ni sam ne veruje u svoj sut to se vidi kako se libi osutati..on pogodi samo kad je baci pa mozda udje..sto se tice vuka niti ima sut ulazi su mu kao bespilotna letilica nikad ne znas sta ce baciti i gde..inteligencija jako losa..jedino ima poneko bacanje ulaz i drskost ali povezanu sa gluposcu..sto se tice lazica klaj klaj moze on da bude u rosteru ali da odradi zadatak..skot je ocajan on suta i ulaza uopste nema..on da kos kada zakuca ilimkada mu je put otvoren..on ima amaterski sut..istina odbrana mu stoji..ali kada imas skota i simona na trojci mali je to ucinak u takmicenju kakvo je evroliga..to mora biti dosta jaca igra i ekipa..nelson moze savovic moze katic moze igor takodje subotic pomalo itd..

Reply
šimin мај 16, 2013 at 09:41

Za sve se ja slažem sa tobom, ali mislim da će odlazak većine od navednih biti loš potez, jer ćemo mesto njih dovesti neke sumnjive igrače (tipa Braun), jer za proverene nemomo para, i onda ćemo ih otpuštati na pola sezone, ili još gore na samom početku. Slažem se ja da Simonović promašuje u neverovatim serijama, da Vuk uradi jednu fantastičnu akciju, napali se, pa 5 puta zas… Ali menjanje radi promene ne vodi ničemu.
Po meni treba objektivno zacrtati cilj u Evroligi za narednu godinu, a to je ne biti zadnji u grupi i dobiti što više mečeva, nadam se, u Areni. Istovremeno dati što je moguće veći prostor, prevashodno u ABA ligi, Cvetkoviću, Mitroviću, Ristiću, Đukanoviću, pa i ostalim juniorima. Jer, objektivno, mi finansijski nikad nećemo moći da pariramo velikim evropskim ekipama. Zbog toga igrače moramo da stvorimo, a oni se ne stvaraju sedenjem igrača na klupi dve godine, poput sadašnjeg slučaja sa Cvetkovićem. On je i dalje mlad ima 20 godina, a mi bi da on svaki minut na terenu u potunosti iskoristi. Stariji se sećaju kako je partizan trpeo Đorđevića, pa im je on u 24 godini doneo titulu prvaka Evrope. Druga su vremena ali i sada za eventualne uspehe na duže staze moramo se uzdati u rad sa mladima a ne u dovođenje neproverenih stranaca ili domaćih igrača koji nisu uspeli u inostranstvu. Ako dođe neko poput Rakočevića (i nadajmo se Miličića ili Kešelja) super, ali najviše se uzdati “u se i u svoje kljuse“.

Reply
Dejan CZ мај 16, 2013 at 12:54

Prvo kazes da mu ulaz ne valja pa da valja, a drugo kazes da mu je inteligencija jako losa, pa druze Vuk je jedan od najintelignetnijih kosakasa na nasm prostorima. Da li ti pratis njegove ulaze i asistencije, kako lik resava pojedine situacije. Cudno razmisljes, a sto se tice promasaja Simonovica, opet ponavljam doneo nam je tri pobede licno on u poslednjih manje od dva meseca a slobodna sto je promasio pa i T. Vajt je promasio 4 za redom protiv nas u Laktasima a najbolji je igrac Radnickog, desava se i to

Reply
Drobnjak iz auta!!!! мај 16, 2013 at 00:12

Skot,od kad je promenio mehaniku suta nista da pogodi.Sutira nesto s ramena,mada dosta je dobar u ostalim segmentima.

Reply
Petar мај 15, 2013 at 23:12

Ne vezano za temu, samo jedno pitanje da li ce sutra na marakani biti jos karata? Nesto su rekli da ce biti pusteno jos neki deo

Reply
Земун навија за ЗВЕЗДУ мај 15, 2013 at 23:36

Па дајте људи нек одговори неко!

Reply
Petar мај 15, 2013 at 23:39

Da znamo dal da kampujemo veceras! Sinoc sam se zaj*bao ako ima sutra karata, ne pravim istu gresku!

Reply
zvezda мај 16, 2013 at 01:37

bice a i kada nestane imas na jna sredine zapada i istoka valjalo bi da bude jna ce CRVENO I BEO!!!

Reply
Pesho Sever мај 15, 2013 at 23:10

Fenomenalna odbrana je bila tokom cele utakmice,sta reci za Nelsona decko je odigrao profesorski i on mi je najveca misterija za sledecu sezonu da li da treba zadrzati zadnje tri je odigrao sjajno pre toga na fajnal foru prilicno lose,tokom sezone je definitivno nas najbolji stranac pojma nemam al znam da ne sme doci do greske Evroliga nije zezanje moramo biti pazljivi pre svega u odluci za moguci ostanak Nelsona,jer po meni sigurni su Rakoc,Lazic,Savovic,Katara…

Reply
Kali мај 15, 2013 at 23:14

Nelson je jedan od boljih igraca ove sezone.Kup je sam izneo na svojim ledjima.I posle povrede zgloba on nije isti covek.Otkad se oprovavio on igra onako kako treba.Da se ja pitam zadrzao bi ga i sledece godine.Verujem da ce uz bolje igrace da i on sam napreduje.

Reply
atza87 мај 16, 2013 at 08:49

Pazite, ovih godina su nam odlazili igraci zbog toga sto ne igramo EL. Sada bi trebalo biti lakse da zadrzimo igraca, jeste da nismo platezno mocni ali 2 godine mozemo da zadrzimo igaca.. Katic je potpisao na 2, Rakocevic isto, Savovic isto, Skot takodje.. To su sve igraci koji su igrali EL (osim Skota koliko ja znam).. Sta bi falilo i tom Nelsonu da ostane jos makar 1 sezonu, jer ce se Zvezda sigurno pojacati i samim tim, on ce imati bolje saigrace i mogucnost da napreduje i da ostvari jos bolju sezonu od ove a posle neka ide da zaradi novac..

Reply
Tuđman Franja Doživotna мај 16, 2013 at 10:29

I Nelson je igrao EL,za ekipu Sole.

Reply
Kali мај 15, 2013 at 23:09

Nelson ponovo jase!

Reply
Kastro мај 15, 2013 at 23:08

Ono sto sam na pocetku sezone govorio sada se dokazalo. Uros Nikolic je imao mesta u ovom timu Zvezde. Mogao je biti sjajna zamena Rasku. Ispostavilo se da bi bio bolji i od Brauna i Samardziskog i Milovanovica. Jos je jeftiniji od prve dvojice. A za danas me malo izbilo ovo sto se cesto igralo bez centra, voleo bi da je dao vecu sansu Milovanovicu, kao naravno i Luki Mitrovicu

Reply
NCZ мај 15, 2013 at 23:07

MUTA OPET NESTO PRICA ,A JA GA NISTA NE RAZUMEM!!! :mrgreen:

Reply
dexa7 мај 16, 2013 at 00:36

Prvo kaze „apsolutno zasluzena pobeda Zvezde“ pa posle „Belosevic doneo pobedu zvezdi“.Malo je nervozan sto nece igrati Aba ligu 😆

Reply
dexy122 мај 15, 2013 at 23:05

Ove godine Radnicki bas nagrabusio protiv Zvezde. 😀 Vaterpolo, fudbal, kosarka… 😀

Reply
Dejan CZ мај 15, 2013 at 23:02

Drago mi je sto je Zvezda pobedila, ali mi je zao Radnickog sa njima smo uvek igrali prave meceve, borili se svih 40minuta i oni su klub koji redovno namuci i veoma cesto nadigra partizan, bice mi zao ako sledece godine ne budemo ponovo igrali derbije u ABA ligi

Reply
aikido мај 15, 2013 at 23:18

nadigra parizan ali i izgubi…jbg

Reply
Rajko мај 16, 2013 at 08:49

iŠ BRE GROBARU

Reply
milos мај 15, 2013 at 23:02

Radnicki nam lezi u svakom smislu 😛 😛 😛 😛

Reply

Leave a Comment