Moja Crvena Zvezda
Други пишуКлупска дешавањаФудбал

Кокеза: Звезда ће играти Европу!

slavisa-kokeza-1359036937-258147После пораза у дербију на Звезду се поред губитка титуле сручила и нова лавина проблема. Најављене су тужбе појединих менаџера, довео се у питање и рад спортског директора, а УЕФА још увек није издала лиценцу нашем клубу за такмичења под њеним окриљем следеће сезоне. Потпредседник клуба, Славиша Кокеза, дао је интервју за Мондо на ту тему. Интервју преносимо у целости.

Прво питање било је везано за то шта је то уопште Спортска комисија…

„Она ће се, као што јој име каже, бавити питањем организације у спортском сектору, прелазним роком, одласцима и доласцима играча, али уз консултацију са актуелним спортским директором“, рекао је Кокеза.

Да ли се ингеренције Спортске комисије директно поклапају са ониме што би требало да обавља спортски директор? Да ли је то својеврстан оскиморон?

„Није. Комисија је орган који је оформљен да би направио систем који ће постојати невезано за име и презиме човека који обавља неку функцију, да ли сте то ви или ја или неко трећи. Клуб не би требало да зависи од једног човека, почевши од скаутинга, Омладинске школе, па све од одлука везаних за тренера, на крају и појачања, одлазака“.

Све ово речено упућује на то да сте изгубили поверење у Стојадиновића.

„Не знам зашто сви повезују те две ствари. Ми немамо потребе да на овај начин припремамо терен ни за шта. Кажем вам отворено, ако се буде изгубило поверење у Стојадиновића, онда он неће више бити спортски директор“.

Да ли сте задовољни Стојадиновићевим учинком од зимус до сада?

„Видите, сви алудирају на то да ли ће Стојадиновић добити подршку или не, да ли ће бити смењен. Ја ћу вам рећи конкретно. Он је пре свега мој пријатељ и биће први којег ћу обавестити уколико буде дошло до тога да буде смењен. Немам шта од њега да кријем, ако будем сматрао да би требало да оде, позваћу њега, а не новинаре“, рекао је и надовезао се:

„За сада, Стојадиновић остаје у клубу и натавља да ради свој посао. Ако буде другачије обавестићу прво њега“, рекао је Кокеза, док љубитељи фудбала у нашој земљи из више примера знају шта је раније значило „за сада“.

Из разговора са људима из клуба, а и према Стојадиновићевој изјави, може се закључити да Управни одбор није био јединствен када се расправљало о раду спортског сектора, директора и тренера.

„Ми око свега разговарамо и ако ме питате да ли су постојала различита мишљења – јесу. И не само око тога, већ и многим другим питањима. Свако има право да изнесе своје мишљење, али онда доносимо заједнички став и никада не гласамо, већ све одлуке доносимо јединствено. Да ли је било замерки, да ли је било примедби – било је, али као што сам рекао Стојадиновић за сада остаје“.

А, тренер Рикардо Са Пинту?

 „Не бих коментарисао то док се не заврши првенство…“ 

Због чега председник клуба Драган Џајић није ни у једној од три оформљене комисије? Било је коментара да је склоњен по страни…

„С обзиром на то да је он председник, нема разлога да буде ни у једној комисији. Он својим чином мора да учествује у договору са свим комисијама, и Спортском и Организационом и Финансијском. Свака од комисија мора да комуницира са Управним одбором, а он је председник Управног одбора па је тако директно упућен у рад сваке комисије“.

После дербија могло је да се чује да је на Стојадиновића и Са Пинтуа вршен притисак да против Партизана играју одређени играчи, не само Никола Максимовић, већ и Александар Пантић, Срђан Мијаиловић и Огњен Мудрински. Да ли је то тачно?

„Ако је неко тражио да било ко игра, онда нека тај који вам је то рекао дође и каже јавно ‘тражио је тај и тај, да игра тај и тај’. Немојте овако… Нека тај који вам је то испричао конкретно каже о чему се ради“, рекао је Кокеза, а онда се надовезао:

„Ја сам само радио свој део посла, а то значи да сам господину Стојадиновићу рекао да Гаридо квалитетом не заслужује да буде у Црвеној звезди, да није оправдао поверење и ево сада вам кажем да он сигурно неће остати у клубу“, открио је и подвукао:

„А, што се тиче гласина за које сте ме питали, имате тренера, питајте га да ли му је некада неко састављао тим“.

Да ли се на Управном одбору дискутовало око тога који би играчи требало да играју, односно који би фудбалери требало да буду стартери у овом тренутку како би клуб на лето могао да има користи од тога? И да ли је од Стојадиновића тражено да то и спроведе у дело?

„Не, не… Приче је било о томе ко не би требало да игра, а не ко би требало да игра“.

Ко не би требало да игра?

„То није тајна – играчи којима истиче уговор за десет дана и који су у међувремену одбили да га продуже. С обзиром на то да је титула изгубљена, једноставно не видим сврху да ти играчи више буду на терену уместо деце Црвене звезде. Приоритет је да у ова два кола играју наша деца, пре свих Вукан Савићевић, они у којима лежи будућност Црвене звезде. О томе се причало“, тврди Кокеза.

„Има неколико играча који су на десет дана од тога да буду слободни и ми немамо апсолутно никакву економско-финансијску корист да они и играју, ако ће ускоро отићи без динара обештећења“.

Од раније је познато, а Милош Димитријевић, Филип Јанковић, Вељко Симић и још неки играчи то су на примеру доказали, да сваки играч вашег клуба може да добије раскид уговора преко ноћи. Како се ближи крај сезоне, а дугови према њима гомилају, повећава се и опасност да ће они наредног лета то искористити да лакше пронађу нову средину.

Да ли имате наговештаја да би, осим Николе Микића, Кадуа Мендеша и Николе Петковића којима истиче уговор, још неко могао да затражи раскид истог?

„Могу само да кажем за оне са којима сам лично разговарао, а са осталима намеравам да причам у току наредних седам дана. Разговарао сам са Мудринским и Младеновићем и сигуран сам да њих двојица то неће урадити. За остале ме питајте кад се будем видео са њима…“

У једном од претходних разговора за МОНДО најавили сте да ће играчима бити понуђено да пређу на нешто „слабије“ уговоре.

„Није реално да се о томе прича док траје првенство и ти разговиори ће бити обављени по завршетку лиге. Тада ћемо знати с ким имамо договор, а с ким ћемо се разићи“.

Ако су типски уговори на 60, 90 и 120 хиљада евра, већ на први поглед јасно је да би капитен Ненад Милијаш морао да се одрекне две трећине овогодишње зараде од 360 хиљада евра уколико би желео и наредне сезоне да игра у Црвеној звезди. Делује да је у таквој ситуацији разлаз известан?

“Не знам, нисмо разговарали. Све што за сада могу да кажем је да имам само речи хвале на рачун капитена, када год је требало да нам помогне када су у питању ствари у свлачионици био је на врхунцу задатка, један од играча у уском кругу који је био потпуно одан клубу и много тога кориговао је у договору са Управом. Имам само похвале за њега“.

Лиценца? Ближи се „крај рока“.

„То ћете морати да питате господина Небојшу Човића„.

Постоји део звездашке јавности у којем влада мишљење да би за клуб било боље да не јурца опет за лиценцом и да наредне сезоне игра само домаћа такмичења.

„Црвена звезда ће играти Европу. То не долази у питање“, изричит је био Кокеза на крају разговора за МОНДО.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

31 comments

Maksa мај 22, 2013 at 23:35

Zastoooooo? Zasto u Evropu aman!!!
Prosucemo dva miliona za dve tekme! Ja tek sad vidim da ova uprava nema jasnu viziju za buducnost. Sve da dovedete 11 Mesija hoce li se oni uigrati za tako kratko vreme? Bolje za te pare isplatite dugove ovim manekenima da ih vise ne gledamo i onda lepo od zdravog tima krenuti da se pravi nesto na duzi vremenski period. Ima u omladimcima dobrih klinaca koje treba pustiti celu sledecu sezonu da sticu afirmaciju pa onda lepo krenuti na pohod za titulu. Nemojmo se naredne sezone zamlacivati Evropom i titulom, nije realno ljudi.

Reply
miki мај 23, 2013 at 03:36

I ja sam razmisljao da nam se ne isplati da igramo evropu dok ne nabavimo pare da napravimo bolji tim i ne vratimo dugove…ali… problem je sto te onda UEFA dodatno kaznjava i plus ibacuje te iz takmicenja na 1-3 godine e sad koliko bi nas rebnuli to niko ne zna, plus gubis koeficijente koje si imao i prakticno kreces od najnizeg ranga takmicenja kao totalni autsajder…ne znam, ali situacija je stvarno haoticnau zvezdi, tako da vise ne znam sta da mislim…

Reply
Maksa мај 23, 2013 at 09:43

To za koeficijente nisam znao… Mada realno kad sagledas stvari mi dok ne krenemo sa nule nikada necemo stati na noge, mi sa ovakvim dugom i srusenom omladinskom skolom necemo ni u naredne 3 godine nista uraditi u toj Evropi, a samim tim cemo i te koeficijente gubiti, mi i sad realno sa ovim koeficijentom prakticno krecemo od od prvog kola. Mislim da je ovo najzdravije resenje, prvo srediti nered u kuci pa onda izaci u setnju po Evropi. Ovo ti je brate kao kada bi stavio mleko na sporet i otisao napolje u setnju.

Reply
kastiljo мај 22, 2013 at 21:05

ne kokeza,zvezda nece igrati evropu,zvezda ce se brukati u kvalifikacijama za tu evropu,gde ce nas u 3.kolu rascereciti neki naftan ! prestanite s**ti vise,ostavite se price,danas su pokazali za sta su sposobni,tako da slobodno nemojte uplatiti za licencu jer dosta je bilo bruke i sramote….

Reply
joda023 мај 22, 2013 at 21:07

to i ja kažem pa fasujem minuse. jebiga istina jako boli.

Reply
ZVEZDA JE ZIVOT мај 22, 2013 at 20:10

Hvala Bogu neka dobra vest !!!!!!!!!!

Reply
Heroes мај 22, 2013 at 19:51

sa nama u poselednje vreme velika komedija, koja bre crna evropa gospodine Kekeza, ko ste vi uopste???? Bolje da smo ovih 6 godina igrali beton ligu

Reply
joda023 мај 22, 2013 at 19:41

na našu veliku žalost

Reply
Kartmen мај 22, 2013 at 19:26

Hocete li vi Dzaju i njegove Ninkovica,Bosancica,Grbica,Pantelica,Stankovica,Ljuboju i ostale Zvezdase ili hocete Stojadina i sto jada i njegove Daudu,Kuevu,Kurcobolju,Jebe Kevu,Peroza,Peruanskog Cuvara Koza,Tijaga Helena,Belorepog Jelena i jos zamajava sa Kelvinom i Fucileom kao bili na pragu,na milimetar od Marakane,ma kako da ne.Birajte,gospodo.

Reply
milos мај 22, 2013 at 18:12

slusaj bre ti kokeza ako oterate stojadinovica a nema rezultata sledece godine selise bre iz beograda kosi ti bre uopste cime si ti zvezdu zaduzio dasi ti glavni

Reply
mariachi мај 22, 2013 at 19:26

Sta je sa gramatikom :facepalm: ?

Reply
marakana мај 22, 2013 at 17:44

mnogo je bitniji kakav ce tim da imamo sledece sezone, a ako igramo evropu kao ranijih godina, bolje da je i ne igramo !

Reply
ssss мај 22, 2013 at 17:16

Znamo mi da ce zvezda u kvalifikacije , dosta bre vise udjite u tu le i osvojite titulu bre :facepalm:

Reply
Žile мај 22, 2013 at 16:50

Sportska komisija,a u njoj Kokeza i Antić :facepalm: ,na osnovu čega?Kako Kokeza može da određuje koji će fudbaler ostati u Zvezdi,otkad se on razume u fudbal?Bože moj,hoćemo li ikada ponovo biti ozbiljan klub?
Čović je predložio i toga se moramo držati-ne dovoditi više igrače ako nismo u stanju da ih plaćamo!

Reply
redjamo pobede мај 22, 2013 at 16:53

Sta je predlozio Covic? Grupu sa Kokezom ili da se ne dovode igraci koji su skupi?

Reply
Žile мај 22, 2013 at 17:16

Da se ne dovodi igrači koje posle ne možemo da plaćamo,a čija je ideja ova sportska komisija zaista nemam pojma.Ne bi me čudilo da Stojadinović napusti klub,ako mu ograniče ovlašćenja i ako bude morao za svaki korak da se konsultuje sa ova 3 „stručnjaka“ ne verujem da će ostati.

Reply
duško мај 22, 2013 at 17:08

Sve može . Babo mu ostavio Zvezdu. Gledao sam ga na Total sokeru. Granična inteligencija. E Srbijo i Zvezdo šta dočekasmo.
Ama bolje da dodju svi bivši fudbaleri pa i da je rasture bar su učestvovali u njenom stvaranju. Eto Anđus ovog forsira za predsednika Zvezde do privatizacije. U prevodu da lasica bude tu kad se bude razjebavao golubarnik ( koji pored svih dugova ima oko 18 hektara zemljišta u vlasništvu).

Reply
Dzo мај 22, 2013 at 19:09

Ako ode Stojadinovic pitace se kao ta komisija,a ustvari DZAJA.Secate se Dzajica.To je onaj sa kojim smo bili evropski i svetski gigant.On bi doveo domace igrace i iz regiona kao kad smo bili prvaci Evrope.To je stara dobra skola,a Stojadinovic neka ide u Honduras.

Reply
zoko мај 22, 2013 at 19:41

Navedi mi ko je to napravio pravu ekipu od domacih igraca?Pa i cuvena barsina skola nije sva od domacih igraca,kada su ovi nekada klinci dovedenu u zvezdu bili su mladi reprezetativci dok danas ko igra u reprezentaciji od njih? u zvezdi se jako al bas jako lose radi treneri su losi u prvom timu,bez stranaca nema ekipe a kad je rec o dzaji…..pa secas li ga se ti i tog krova sveta tad je bio sportski direktor a ne predsednik,dzaju je vreme pregazilo od njega je nazalost samo ime ostalo svidelo se to nama ili ne.Jel znas ti uopste ko je 1991 bio zvezdin predsednik?

Reply
aca nis мај 22, 2013 at 16:46

Ovaj daje sebi za pravo da kaze ko kako zna da igra? Od kad se on razume u to? Daj onda da on trenira tim. Lepo je sto hoce da pusta zvezdinu decu ali i tu nam je kvalitet mnogo pao, ne greje me sunce da je tu neko vrhunski igrac. Hoce u evropu a sad su nam kvalifikacije teze nego ikad, nema para za igrace, omladinci koji vrede su otisli, ne znam sta ce da bude tu od svega. Uopste nije zdrava atmosfera.

Reply
spawn мај 22, 2013 at 17:59

ja ocekujem da ovaj kokeza sada zaigra u drugom poluvremenu protiv slobode i da nam donese pobedu posto covek ocigledno sve zna da radi i u sve se razume

Reply
zeljko мај 22, 2013 at 16:38

ceo problem je vezan za licenciranje kluba za evropu.odredjeni clanovi uprave kojima je zadatak da obezbede pare za licencu to nisu uradili.sada oni vrse pritisak na sportski sektor da prodalu spajica za oko milion eura i tako obezbede novac.tome se suprotstavio stojadinovic jer on vredi mnogo vise i treba ga sacuvati dok nepostigne cenu od 4-5 miliona.covek je strucan u svom poslu itreba mu dati sansu da pripremi ekipu za prolazak u ligu evrope.svako treba da radi svoj posao i za njega da odgovara.gospoda koja sede u uo znala su usta se upustaju kad su dolazila u zvezdu,ali ako su tu samo radi slikanja i reklame za sebe onda neka se vataju vrata i sto dalje od marakane.

Reply
Laki мај 22, 2013 at 16:04

Nije mi drago da ovo kazem ali prodati:Mikica,Petkovica,Pantica,Maksimovica,Mladenovica,Mijailovica,Milijasa,Vesovica,Kasalicu,Daudu(ili Mudrinskog)
Garida ne otkupljivati
Realno je da od svih ovih igraca sakupimo oko 15 miliona,od cega bi realno zvezdi otislo 10 😛
I onda lepo da se uzmi slobodni igraci,da rezerve budu omladinci(ne samo rezerve,staviti ih u startnu ako su dobri)
Prodati i Lazovica ako neko oce da ga uzme,al sad se povredio…
Imamo odlicnu generaciju 96 95,94 uostalom oni igraci sto su igrali protiv zenita kad je stameni vodio navijanje,nek oni igraju.

Reply
Djape Delija мај 22, 2013 at 16:17

to cak i nije lose, pod ali onda mora da se odradi nikad bolji prelazni rok, jer je Stojadin dokazao da moze da nadje ekstra igrace za malo para , samo treba imati za njihovu platu, kao np. Kristijan Kueva, Kelvin Mateus, Tiago Eleno, pa i Dauda i Garido, ne treba zaboraviti da Milosu Ninkovicu i Jagosu Vukovicu isticu ugovori na leto pa treba to iskoristiti!Pozz

Reply
redjamo pobede мај 22, 2013 at 16:20

Ni meni nije drago ali ne vidim drugi izlaz nego da pocnemo iz pocetka pa makar dugo cekali titulu.

Reply
dixon_md мај 22, 2013 at 16:33

Mikić – ističe ugovor 0
Petković – ističe ugovor 0
Kadu – ističe ugovor 0
Mijailović 2.000.000
Maksimović – prodan ranije, od para ništa
A za Mladenovića,Milijaša,Vešovića,Kasalicu,Mudrinskog i Pantića možeš dobiti najviše 4 miliona + 2 od Mićka dođe ti 6 miliona evra. O tih 15 možemo samo da sanjamo. :mrgreen:

Reply
redjamo pobede мај 22, 2013 at 16:51

Nazalost mi smo u takvoj situaciji da od transfera Slabo mozemo da zaradimo. Ali bi smanjili troskove jer bi otisli igraci sa dobrim primanjima. E sad neki plan valjda? Sve ce nam biti jasno cim pocne prelazni rok

Reply
delija мај 22, 2013 at 16:03

Bice sve ok 😉 Samo ostavite stojadinovic i sa pintu-a….svi treba da ostanu sem dzaje, Kokeza za predsednika, mladji je i cini mi se sposobniji,i obezbediti novac za pojacanja, ko iz uprave ne moze da obezbedi novac treba da ide iz kluba…

Reply
Laki мај 22, 2013 at 16:05

Ajde razmisli odakle im novac,i ja bih najsrecniji bio da oni uzmu svoj novac da trose na zvezdu,al to nije realno

Reply
duško мај 22, 2013 at 16:34

Tačno. S tom pričom koju vidim gura jako i Anđus u svojoj emisiji da članovi uprave kao nabavljaju novac u Zvezdu su se uvukli i Vesić, Toplica , Mišković junior itd. Rezultat znamo . Ne mogu ljudi koji su postali uspešni u zadnje dve decenije bar kad je biznis u pitanju da naprave išta napredno pa sto puta da pokušaju. Nikad više ni nivo s početka pedesetih nećemo dostići. Obrazovanje , čestitost, plemenitost i neizmerna ljubav prema Zvezdi su nekad bile osobine Zvezdinih funkcionera. Bez toga Zvezda nije Zvezda, nego neki drugi klub koji kao takav nikad ne može biti veliki. Što nas Bog kazni s Kokezama, Tončevima, Ćulibrcima i sl.

Reply
duško мај 22, 2013 at 16:23

Blago nama s njim. Skroz smo izgubljeni. Kakvi kvaliteti njega preporučuju za bilo šta u Zvezdi. Pre dvdesetak godina takav kao on ne bi dogurao ni do baba-sere.

Reply

Leave a Comment