Moja Crvena Zvezda
Домаћи шампионатФудбал

Са Пинту и Савићевић пред дуел са Војводином

На Маракани је данас одржана конференција за медије поводом утакмице последњег кола ЈСЛ. Црвена звезда сутра игра у Новом Саду са екипом Војводине. Пред присутне представнике медија изашли су тренер Рикардо Са Пинту и млади фудбалер Вукан Савићевић.

На почетку Са Пинту је изнео своја очекивања.

sapintusloboda-Као што знате другачија је утакмица, све је већ решено. Наш приступ ће бити као и до сада, да дамо све од себе, да победимо. Противник је јак, искусан, трећи у лиги и знамо шта нас чека.

Затим је реч добио млади Савићевић.

-Радујем се овом мечу јер је то увек била квалитетна игра. Иако смо јако млади, сигуран сам да ћемо се показати у правом светлу. Потрудићемо се да покажемо да и клуб и тренер и навијачи у будућности могу рачунати на нас.

– Ово је такође прилика да се покажу играчи за које нисам имао времена да их видим на терену, да покажу да заслужују место у Звезди, а то такође треба да видим и од младих играча који треба да буду наша будућност. Сви знају да немамо финансијска средства за оно што можда хоћемо и зато морамо знати шта имамо у клубу и каквим потенцијалом располажемо. –  додао је шеф струке црвено-белих

Сутрашњи меч је формалност и какав је план за после њега? До када траје одмор, да ли ће се предлагати ко да напусти клуб, а ко би могао да дође?

-После меча иду на одмор. Морамо стартовати око 17. јуна, веома рано, сви ћемо имати кратак одмор. Што се одлука за будућност тиче, причаћемо после утакмице. Тако да ће они ићи на одмор, а мене чека посао. – рекао је стратег Звезде

Да ли се зна план припрема?

-Имамо 2-3 алтернативе и гледамо да изаберемо најбоље што зависи од много услова и знаће се вероватно следеће недеље. -рекао је Португалац

Како је протекао синоћни састанак са управом?

Причали смо о садашњости и будућности, никакви закључци, само идеје.

Човић је рекао да су неки стагнирали и да је то због јурњаве за резултатом? Да ли се шеф стручног штаба осећа одговорним?

-То су моје одлуке и сутра ће неки други добити прилику. Нисам бирао играче и радио сам са добијеним тимом. Имам идеје о већини играча, а неки имају још сутрашњи меч да се покажу. Затекао сам 28 играча, а само 11 утакмица, било је немогуће да сви играју. Сматрам да када толико мењате екипу, на крају ни немате тим.

Да ли се слажете са Човићевом констатацијом да имате добре резултате?

– Мислим да смо остварили добре резултате, с обзиром на услове у којима смо радили. Доста смо напредовали, извукли максимум и мислим да смо завршили најбоље што је овај тим могао. Ако мене питате, ја увел желим више.-јасан је био Са Пинту

Да ли ћете предложити неког играча из наше лиге за Звезду?

-Биће времена, сада сам само фокусиран на овај млади тим који ће играти сутра. Чека их велики меч, велика борба, а о томе ћемо када све прође.

savicevicУследило је питање за Вукана Савићевића, како је задовољан својим играма.

– Нисам баш презадовољан, био сам стартер на почетку, код новог тренера сам тренирао максимално, можда нисам био баш у првом плану, али мислим да сам добро користио шансе које сам добио, али верујем да могу боље. -рекао је млади фудбалер

Да ли је тренер чуо изјаву Вигњевића да је овај потез некоректан?

-Не причам о другима, а мислим да треба и он то да ради. У мојој кући причам само о нама и имамо довољно тема за разговор. Рекао сам да одговарам за своје одлуке, све сам објаснио. Верујем у ову децу, верујем у овај компромис и то је моја одлука, ово је прилика да испуне своје снове, да покажу да могу да играју у Звезди. Ако им не дам шансу у овом тренутку, тешко је касније донети праве одлуке. Хоћу да их видим у правој такмичарској утакмици, на високом нивоу. На тим мечевима се показује да ли сте талентовани, не на тренинзима, јер ту нема пристиска, нису тако јаке емоције, нема те атмосфере.-рекао је за крај Са Пинту

Конференцији присуствовао Никола М.

Утакмица се игра у недељу, 26. маја, у 17 часова на стадиону „Карађорђе“ у Новом Саду.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

20 comments

milos мај 26, 2013 at 11:15

ja bih lebo u ovom novom timu ostavio ove sto igraju protiv vose osim garida i asamoe i pokusao da vratim nase bivse igrace BURZANOVICA,TRAJKOVICA i naravno NINKOVICA I BOSANCICA JER SU ONI PRAVI ZVEZDASI I MAJSTORI FUDBALA…uz ove klince to bi mislim bila sjajna ekipa kojoj je zvezda u srcu….a naravno i Lazovica bih ostavio jer koliko ga mi kritikovali kad on ne igra mi se raspadamo..

Reply
madness2233 мај 26, 2013 at 10:57

E ovako-ko planira da dodje u Ns na fudbal..Separatisti uopste ne daju-prodaju karte za zapad.Ne daju cak ni deci koja navijaju za Zvezdu da udju.Prete ko se nadje na zapadnoj tribini da ce imati problema i slicno.Apelujem na vodje i navijace koji dolaze na istok da im spremimo neko iznenadjenje povodom toga.Karte za istok se navodno prodaju 2h pred mec,mada meni je i to sumnjivo.Njih BOLI to sto su ogromna manjina u Ns,imaju velikih psihickih problema od nas i grobara.Zato im danas treba uzvratiti na pravi nacin.Njih boli ta zapadna tribina najvise i tu ih treba “zgaziti“ .

Reply
PEĐA J7 мај 26, 2013 at 02:18

Ljudi ja vec 5 godina, svaki dan kad otvorim internet, vidim kako Zvezda sve vise i vise propada i tone.
Cak je postalo moderno, i pozeljno da se pisu sr_nja o nama, cak i kada nema potrebe.
Ja ne znam da li neko od vas cita Mozzart.sport??? Pa ljudi, tamo ko da je glavni urednik vodja grobara, svaki dan nas pljuju najzlobnijim i najgorim pricama ikada…
Pocinjem da prestajem da verujem, da ce nekada biti bolje…Sjeban sam godinama zbog FKCZ, a toliko su mi srece doneli ranije!!!
Pa mi jedan poraz od Bordoa, u kvalifikacijama za LE, zalimo godinu dana i tapkamo u mestu.
Bajern Minhen izgubi 2 finala u prethodne 3 sezone u LS, pa niko ne kuka, ne padaju, ne cvile, i evo 4 godine oni su SAMPIONI LS!!!
Moramo da menjamo pristup, fudbal nije za sonje!!!

Reply
atza87 мај 26, 2013 at 10:54

Ja pratim taj mozzart sport vec 2 god (tako nesto) i moram da ti kazem da sve sto napisu na kraju ispadne istina. Ni jedan jedini put ih nisam uhvatio da pisu clanak kako bi nas blatili (kao npr. zurnal), uvek su korektno i sa proverenim informacijama. Moze to nama da se svidja ili ne ali to su cinjenice..

Reply
machete93 мај 26, 2013 at 00:13

Da li neko zna u koliko se otvaraju blagajne na Karadjordju?

Reply
delija ns мај 26, 2013 at 01:50

13:30

Reply
Aleksandar-MKD мај 25, 2013 at 23:26

Verujem da cemo fudbalski odigrati srcano i borbeno, plasi me samo rezultatska katastrofa zbog neiskustva.
Na muci se poznaju JUNACI!
Napred decki 😛

Reply
pop Momčilo Đujić мај 25, 2013 at 20:52

Vesić- Vešović, Krneta,Spajić,Reljić – Mijailović, Čikić, Karaklajić, Savićević,- Ožegović, Mihajlović, moja prognoza za tim za sutra

Reply
Collonelo мај 25, 2013 at 23:19

Krneta je povredjen

Reply
Oli Delija мај 25, 2013 at 20:24

Bajkovic,Vesic,Kirovski,Petkovic(ofk),F.Stojkovic,Pantic,S.Lalic(hajduk),Spajic,Jaksic,Mladenovic,N.Lekovic(rad),Milivojevic,Mijailovic,Karaklajic, Savicevic,Cikic,Milijas,M.Ninkovic,Asamoa,Tiago Galvao(sloboda),Kasalica, Mudrinski,Ozegovic i Lazovic od proleca.Toliko para valjda ce biti i dovoljno muzike.Ostale prodati dati na pozajmice ili jednostavno raskid.

Reply
ssss мај 25, 2013 at 19:19

Mario Maslac Cacak, Strahinja Peterovic Nis igraci za zvezdu

Reply
Spartacus мај 25, 2013 at 17:29

Yna li neko ko sve putuje u NS od igraca?

Reply
Ivan мај 25, 2013 at 15:06

U ovakvim utakmicama se stvaraju pravi igraci..Kad’ bi svi odigrali fantasticno, i bar dvoje troje se uveliko izdvojili sjajnom igrom, to bi bilo nesto najbolje sto se Zvezdi dogodilo ove sezone. Primer: Varan odigrao dobro, Murinjo ga posle isforsirao i covek sad medju najbojlim stoperima. Cena porasla za minumum 15 miliona. Nama je dovoljno da bez ikakvog ulaganja dobijemo bar po nekih milion,dva za igraca.

Reply
atza87 мај 26, 2013 at 10:58

Potpuno tacno. Protiv Ofk-a smo izgubili u prvom delu, svi su odigrali ocajno a Spajic relativno dobro. Tada se videlo da on moze da igra za prvi tim i od tad je odigrao odlicnu sezonu, mozda je napravio svega par gresaka. Ali ako ga uporedimo sa ostalim stoperima on je bio na nivou svetske klase.. Dovoljno bi bilo da sledece sezone imamo bar 3-4 igraca u uzoj konkurenciji za prvi tim (Spajic, Savicevic, mozda Mihajlovic, Mijailovic, Stojkovic).. To su igraci koji bi mogli odlicne partije da pruze u prvom timu, bar sam njih pratio i imaju kvalitet.. A od svih ostalih koji ce igrati dovoljno je bar jos dva igraca da imaju slicni kvalitet..

Reply
otpisani101 мај 25, 2013 at 15:00

ove godine su fudbaleri zvezde pokazali da su nista-obicne nule…derbi i borba za titulu je za nase fudbalere je ko rekreativni turnir na seoskoj olimpijadi…znanje,hrabrost,borbenost,ljubav prema klubu,ljubav prema navijacima sve je bilo-nista…i zato je suvisno vise pricati o fudbalu i fudbalerima jer to nicim nisu zasluzili…iskreno jedva cekam da se sezona zavrsi i po ko zna koji put se nadam tituli u novoj…zvezda je zivot a sve ostalo su sitnice…

Reply
aca nis мај 25, 2013 at 14:41

Ovde se ne zna ko sta radi. Niko nece iz uprave da stane na celo i da vuce prave poteze, nego svi kao nesto rade a kriju se iza drugih. Ni malo mi se to ne svidja, ne vodi nikuda, mora neko da bude predsednik. Ja ne znam koja je uloga dzajica, kokeze, nekog lemajica, antica, tonceva itd? Svi sve znaju a niko nista ne radi. Ja samo molim Boga da bude bolje ali videcemo

Reply
mariachi мај 25, 2013 at 16:28

Nemoj i ne smes da stavljas Dzaju u isti kos sa propalim politicarima! 😉

Reply
Zvezdas Ivanjica Guerrini мај 25, 2013 at 17:27

@mariachi …E da znas koliko ne znas…

Reply
atza87 мај 26, 2013 at 11:02

Potpuno si u pravu. Msm, da je bar svako od njih doveo sponzora od bar 100 000 eu, bilo bi odlicno.. Zato i jeste najbolja opcija da se klub preregistruje u AD, pa da konacno zivnemo. Ovako niko ne zeli da ulozi novac a da zna da nece da ucestvuje u odlukama ili da brine sta ce biti sa novcem..

Reply

Leave a Comment