Moja Crvena Zvezda
Фудбал

Драган Џајић добитник „Мајске награде“

Драган Џајић, фото "Новости"

Најбољи српски фудбалер свих времена и Председник Црвене звезде Драган Џајић добитник је овогодишњег, традиционалног и престижног признања. Легендарном левом крилу најтрофејнијег српског клуба „Мајска награда“ Спортског савеза Србије уручена је на свечаности у Дому Народне скупштине у суботу 25. маја.

Драган Џајић, фото "Новости"
Драган Џајић, фото „Новости“

Поред фудбалског великана награде за животно дело уручене су још и Срђану Илићу, Драгољубу Милошевићу, Милану Обућини и Милици Стојадиновић.

Драган Џајић – Сигурно најбољи играч у историји српског и југословенског фудбала. Рођен је у Убу 30. маја 1946. године, од оца Крстивоја и мајке Видосаве. У Црвену звезду дошао је као петнаестогодишњак, након маестрално одиграног јуниорског турнира у Ваљеву где су га запазили „ловци на таленте“ највећих клубова. По преласку у Београд, Џајићу је требало само шест месеци да заслужи позив у сениорски тим, а као важан историјски податак остаће чињеница да је тадашњи тренер Александар Обрадовић „велемајстору“ указао шансу на Ђурђевдан 1963. године у утакмици са подгоричком Будућношћу.

Прву титулу у црвено-белом дресу освојио је у наредној сезони 1964. године, а остаће упамћен и као предводник генерације која је прва у историји забележила хет-трик у тадашњој лиги Екс Југославије. (1968., 1969., 1970.). Петим насловом првака окитио се 1973., а уз то је и четири пута подизао пехар намењен освајачу националног купа. Након одласка из натрофејнијег српског клуба својевремено најбоље лево крило света, у своју биографију уписало је и две године иностране каријере. 1975. и наредну годину провео је у француском прволигашу Бастији за коју је одиграо осамдесет мечева. Уследио је повратак међу црвено-беле за које је играо све до опроштајне утакмице 28. маја 1978. године у Мостару. Статистика каже да је забележио рекордних 590 мечева у Звездином дресу и постигао 287 голова, док је за национални тим наступао 85 пута, и тај рекорд био је актуелан све до октобра 2004. године.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

12 comments

dusan мај 25, 2013 at 19:53

super vest! majska nagrada prestizno priznanje umesto titule i kupa ove godine. eh da nam je vise ovih prestiznih nagrada… mnogo je ovo sve tuzno.

Reply
Maksa мај 25, 2013 at 18:08

Hahahahaha sad cemo poceti da se delimo na Dzajice i ne Dzajice.

Reply
Denis мај 25, 2013 at 17:59

Aloooo licimeri, pa cemu ste svi kukali Dzajo vrati se i slicno, a sada ga vredjate, tako je i sa igracima povratnicima, svi ih prizeljkuju pa onda ih pljujete. Vi ovde i ne zasluzujete da se radujete titulama, ne zasluzujete ( ima izuzetaka, vidi se po par komentara, ali veoma malo), vi ste bruka i sramota pametnjakovici, a sada meni lupajte minuse to znate dobro, samo ne znate otvoriti oci i ne znate biti realni

Reply
Denis мај 25, 2013 at 18:38

Upravo lupate minuse, sve sami licimeri, danas jedno sutra drugo, niko vama ne treba u klubu, samo mi je zao pravih Zvezdasa sto takva bagra navija za isti klub, Dzaju sada vredjate, eee olos

Reply
nikola мај 25, 2013 at 17:51

Kolika je bliskost Srpske napredne stranke i organizovanog kriminala najbolje pokazuje to što se na njihovoj listi kandidata za republičke poslanike našao Slaviša Kokeza, kako tvrdi naš izvor, jedan od članova tzv. Kekine grupe. Dejan Stanković Keka, za kojim je raspisana međunarodna poternica i koji se krije u inostranstvu, pominje se kao finansijer Srpske napredne stranke od vanrednih izbora u Zemunu, gde je novobeogradski kriminalni klan donirao Aleksandra Vučića sa 100 000 evra.Tada je Slaviša Kokeza upravo bio spona između Keke i Aleksandra Vučića, kojem nije bitno što novac za kampanju naprednjaka dolazi od trovača srpske dece.

Kokeza je inače „ugostitelj“ sa Novog Beograda, čiji restoran „Kontakt“ je označen kao glavno sastajalište novobeogradaskog kriminalnog klana. I sam Kokeza je zbog svojih kriminalnih aktivnosti hapšen u akciji „Sablja“. U istom restoranu gde se sastaju narko-dileri, Vučić je tokom kampanje u Zemunu održavao sastanke svog izbornog štaba, a u vreme pokušaja puča u Srpskoj radikalnoj stranci Vučić se upravo u „Kontaktu“ sretao i sa svojim prijateljem i potpredsednikom DS-a Draganom Djilasom. Tokom kampanje za poslednje lokalne izbore u Zemunu, restoran „Kontakt“ je bio glavno sastajalište SNS-a. Inače, Vučić je i ranije, pomenuti restoran koristio za sastanke. Između ostalog, tu se sastajao sa Djilasom i mnogim drugima.
„Preduzetnici“
Kokeza je inače 104. na listi Srpske napredne stranke, a predstavljen je licemerno kao „preduzetnik“. Koliko su preduzimljivi finansijeri i prijatelji SNS-a govori izveštaj MUP-a Srbije iz 2001, da je uslov za ulazak u Kekin klan bio je da su članovi izvršili neko ubistvo ili da su to pokušali. Policija je Kekinu grupu sumnjičila za ubistva, silovanja, razbojništva, iznude, ucene, nasilje, krađu automobila, trgovinu narkoticima. Policija ju je označila kao veoma organizovanu, naoružanu, agresivnu i surovu.

Reply
nikola мај 25, 2013 at 17:52

kad nam je ovaj kokez jedan od glavnih faktora u upravi,onda nam se ne pise dobro…..

Reply
Larionov Fetisov Makarov Krutov Kasatonov мај 25, 2013 at 19:02

hvala „komsija“,a sad nas malo upoznaj ko su djuric,dacic,ruzic,karadzic…

Reply
otpisani101 мај 25, 2013 at 17:25

presedniku crvene zvezde i dobitniku majske nagrade , ruku na srce samo statira kao presednik i sto bi se reklo ne mesa se u svoj posao-porucio bih samo jedno i to sa transparenta navijaca…GODINE PROLAZE MOJE , JA CEKAM TITULE TVOJE…zvezda je zivot a sve ostalo su sitnice…

Reply
Collonelo мај 25, 2013 at 16:10

Da nije ove nagrade ne bi ni znao da je on i dalje nas predsednik.Savrseno ne radi nista dok mi tonemo sve dublje i dublje !!!

Reply
Sova мај 25, 2013 at 17:00

Sram te bilo.

Reply
Collonelo мај 25, 2013 at 17:28

Ma zakuni se tebraaaaaa ! A sta sam ja to lose reko ?Covek sve nesto plasljivo radi nista konkretno ! Te pocne pa stane ! Pa daj ako je doso da pomogne nek uradi nesto konkretno nek dovede sponzore nek pokrene bre nesto ! Ovde Covic radi jedno Kokeza drugo Stojadinovic prica trece a ovi ostali u UO ko da ne postoje ! 6 god iste price bre a propadamo sve vise ! Njemu svaka cast za sve sto je do sada uradio al ocigledno da nije vise onaj stari i takav nama ne moze da pomogne ! On je naviko da radi sa gospodom a ne sa ovim danasnjim namazanim kriminalcima !Vise bi nam pomogao npr.da bude predsednik FSS a da na celo Zvezde dodje neko kao Covic ! On im bre dupe pomera u basketu a ovde se Dzajic samo slika i to je to ! Jebem vas vise sa vasim stavovima tipa „uuu sramotoo on je legenda bre jel znas on voli Zvezdu iskreno“PA SVI JE VOLIMO I JEL TO ZNACI DA SVAKI NAVIJAC TREBA DA SEDI U UO ILI DA IGRA ?JELI „VERNI NAVIJACI“GDE SU SAD ONE LEGENDE U KOJE SE KUNETE ? STO NE DAJU NEKU KINTU ILI NE POMOGNU KLUBU ?!Samo mi treba da se stekamo za kartu i za prevoz a manekeni se setkaju po terenu !!!!!!!!!!!

Reply
Collonelo мај 25, 2013 at 19:01

Samo mi nije jasno zbog cega moj odg ceka moderaciju !!

Reply

Leave a Comment