Moja Crvena Zvezda
Домаћи шампионатФудбал

Максимовић: Жао ми је што одлазим без титуле

Своју опроштајну утакмицу у црвено-белом дресу Никола Максимовић одиграо је јуче у Новом Саду. За годину и по дана проведених у Црвеној звезди, млади дефанзивац много тога претурио је преко главе. 

На личном примеру уверио се у све суровости спортског професионализма и чињенице да је линија између јунака и трагичара веома танка.

dsc_0279– Нажалост, тако је. Одлазим из Звезде незадовољан оствареним на спортском плану. Изузев јучерашње утакмице против Војводине у протеклих шест месеци готово да нисам уопште играо. Жао ми је што „оцена“ мог боравка у клубу није виша, одлазим без титуле и због тога ми је најжалије. Фудбалер који није освојио титулу у Звезди, као да није ни играо. Много се тога око мене издешавало у овој сезони – истиче рођени Бајинобаштанин.

Током боравка у Љутице Богдана, Максимовић је био део најбоље одбране у српском првенству и заједно са Душком Тошићем чинио је најбољи дефанзивни тандем. Међутим, ствари су се брзо промениле, појавиле су се бројне шпекулације везане за његов статус у најтрофејнијем српском клубу од којих неке ни самом Николи нису биле јасне. И поред тога, за Максимовића играње за црвено-беле увек је представљало част.

– Обележио ме је кикс у последњем колу јесење полусезоне. Направио сам кардиналну грешку и процену ситуације, за то немам оправдање, али сигурно да то нисам учинио намерно. Видео сам нешто што нико други у том тренутку није. Највише ме боли што се то десило у Звезди, јер ово је мој клуб, због којег сам и почео да тренирам фудбал маштајући да ћу једног дана обући црвено-бели дрес – наглашава Максимовић и додаје:

– Без обзира на сва дешавања, Маракану ћу увек сматрати својом кућом. Испунио сам дечачки сан, играо дерби, освојио један трофеј и волео бих да се једног дана поново вратим у Звезду и ту завршим каријеру – не оставља дилему сада већ бивши играч црвено-белих.

Ипак, до краја Николине каријере има још много година с обзиром да ће тек крајем новембра прославити 22. рођендан. Након кратког одмора, следи потрага за новим клубом у коме ће високи штопер наставити каријеру.

– Направићу предах од неколико дана, а онда када почне прелазни рок, заједно са агенцијом која ме заступа, верујем направити најбољи избор за мене у овом тренутку. Млад сам и најважније ми је да играм. За сада, колико знам, нема конкретних понуда, тако да не знам где ће ме живот и фудбал одвести у наредном периоду – поручио је за крај Никола Максимовић.

Повезане вести

20 comments

Djole- Jagodina мај 28, 2013 at 12:29

Maksa poseduje kvalitet i to niko nemoze da mu ospori ali ono sto je uradio za Zvezdu je druga prica.Prvo neiskren je bio po pitanju statusa u Zvezdi pa je ispalo da namerno slabo igra jer je vec uzeo pare pa sto bi se lomio i tu je kraj price.Da je odmah rekao istinu Delije bi mu oprostile sve kikseve a bilo ih je ovako ……..??????ZVEZDA ooooooooooooooooooo

Reply
Petak 13-ti мај 27, 2013 at 23:00

Daleko vam lepa kuća.Da vas moje oči više ne vide!

Reply
Lekso мај 27, 2013 at 21:23

Lupaj te minuse do mile volje. Al’ meni je Maksa i dalje jedan od omiljenih igrača u zadnje 3 godine sigurno. I ne shvatam ovu priču namjerno sjebao i to? Pa kao prodan,pa dečko radi sa strane i ćuti. Dođe novi trener on se trudi i čeka priliku, a ne napušta trening i ne odbija da donese markere i slično. Ne priča kako je trebao biti u protokolu,ali ne zna zašto nije itd. Pa da je igrao od prvog minuta na derbiju k**** bi Mitrović onako dominirao. Toliko od mene.

Reply
Zvezdas Dzo мај 27, 2013 at 18:48

Prvi otisao,ostalo ih jos petnaestak,a obavezno dovesti ne samo Vukovica,Ljuboju i Ninkovica vec i Marka Vejinovica,kojem istice ugovor u jednom timu iz Holandije,gde je rodjen,ali ima drzavljanstvo i Srbije tako da ne bi bio stranac,a dobar je igrac slican Milivojevicu samo brzi i sa vise iskustva igranja ozbiljnog fudbala iako je samo godinu stariji,mada ne znam da li je Zvezdas,ali znam da bi tandem Ninkovic-Vejinovic bio i vise nego dobar.Ove sezone je Vejinovic imao ucinak od 6 asistencija i 4 gola u holandskoj ligi,a u nasoj ligi on i Ninkovic bi imali preko 20 asistencija,a Ljuboja golova.To su pojacanja i kostali bi zajedno manje nego Milijas, Dimitrijevic(samo njih dvojica su kostali pola miliona,a Ninkovic bi igrao za 120 000 evra po sezoni),Jovanovic,Petkovic,Mikic,Mudrinski… ove sezone,a koristili bi mnogo vise od pomenutih,a prodace valjda klub nekog pre svih Milivojevica i Kasalicu i bice dovoljno novca i nema opravdanja,jer titula se mora osvojiti naredne sezone.Uostalom titula i uspeh u Evropi su najlaksi put za oporavak kluba,a za to su potrebna prava pojacanja.Dakle,kvalitet ispred kvantiteta,jer bolje placati petoricu kvalitetnih nego petnaestak solidnih sto jednako kostaju,a manje doprinose.Simple as that,Stojadine,Covo i ostali.Nema vise pravdanja-besparica,Tole,Ruzic,sudije.Znamo mi to.Oni se cak i hvale time,ali bitno je da Zvezda bude prava i no problemo.

Reply
brother мај 27, 2013 at 18:41

Ti si decko zaboravio onaj kiks u Bordou koji nas je kostao i evrope i titule

Reply
dex мај 27, 2013 at 18:06

Neka ti je sa srećom u daljoj karijeri! Da zaradiš novac i da se zezaš u Bajinoj Bašti do maximuma!!! Ali…nemoj da ti padne na pamet, kao Milijašu i Petkoviću, da se vraćaš u Zvezdu!!! Da vas što pre zaboravimo!!!

Reply
Srba мај 27, 2013 at 19:14

Sta lupetas majke ti. Videlo se poslednje dve utakmice bez Milijasa kakva je igra. Ne mozemo go da postignemo. Covek je dao 10 golova i 9 puta asistirao, a isti taj Petkovic je dosao i otpisao 100.000 duga, a koji imaju mozga mogu da se sete sta bi bilo sa Zvezdom da ih je tuzio pre nekih pola godine. Naravno da ne treba da mu budemo sada vecno zahvalni ali ne treba ni da ga vredjamo, a Maksa sigurno ima kvalitet i zato je tako brzo i prodan, jednostavno momak nije mogao zaboraviti igrati fudbal, ako je sa 20 godina bio mozda najbolji stoper nije u dvadesetdrugoj zaboravio da igra.

Reply
vlll мај 27, 2013 at 17:56

sto li njega neko uopste nesto pita?

Reply
lpool мај 27, 2013 at 17:43

Nisi ti igrao za Crvenu Zvezdu…

Reply
... мај 27, 2013 at 23:26

Jok ti si

Reply
Srba мај 27, 2013 at 17:43

Kako je samo razbijao kada je dosao u Zvezdi, on i Tosic, usao je u reprezentaciju i onda posle meca sa Bordoom vecina je njega videla kao krivca, za poraz, a doduse tu je celi tim podjednako snosio krivicu, i onda mec sa Vosom gde je posle sukoba sa Spajicem totalno izgubio simpatije delija, po meni nezasluzeno jer svi su njega okrivljivali, a protiv Slobode Spajic pravi istu gresku i njega niko ne naziva izdajnikom. Sigrno nije lik zaboravio da igra i nazalost desilo se to sto se desilo, u svakom slucaju srecno mu u daljoj karijeri

Reply
СркиПАЦЗ мај 27, 2013 at 21:38

За пораз у Бордоу је крив Бајковић.Јел он трипује да игра кошарку?Јури играче по шеснаестерцу.Док не променимо голмана нема нама ни титуле ни европе.Сад ће сви да серу.Лик кад се наложи тешко нама

Reply
boban мај 27, 2013 at 22:25

bas tako…

Reply
aleksandar kš мај 27, 2013 at 22:29

pa juče smo dobili novog golmana,Vesić je sasvim pristojno branio.

Reply
Srba мај 27, 2013 at 22:45

Ne, Bajkovic onde nije kriv. Kriv je celi tim, trener, i svi oko ekipe. Prvo ekipa nije bila psihicki dovoljno priprmljena, jer oni su slavili pogodak Mikica i kontali kako s vec u Ligi Evrope, nisu se ni postavili kako treba, da li se uopste secate kako je ta lopta prosla kroz odbranu, Bajko je istrcao jeste se bacio malo nepromisljeno ali i igrac Bordoa je samo cekao da dodje do njega da se on baci na zemlju, Bajko je jedini od cele ekipe reagovao u tom napadu, pa tako da ne moze on biti krivac jer je jedini pokusao spreciti go. Znaci kriva je euforija i psihicka nepripremljenost a ne Bajko

Reply
Божа мај 27, 2013 at 22:28

Потпуно се слажем са тобом. макса и Тошић су чинили одбрану са најмање примљених голова. Наравно код Робија. Кикс против Бордоа је више Бајков јер је непотребно правио фаул у шеснестерцу. Против Војводине у Београду да је кренуо да помогне Спајићу, Абу би гурнуо лопту играчу који је долазио у средину шеснестерца. Неправедно навучен гнев навијача. Да је остао Роби, Макса би био најбољи штопер у лиги. А ви причајте шта хоћете.

Reply
David мај 28, 2013 at 14:38

kada vec govorimo o Bordou ono je Obraniak odglumio,Bajkovic mu nista nije uradio a sad kako je sudija povjerovao Obraniaku to je njegov problem.Moje misljenje tad i sad se ne razlikuje PENAL NIJE POSTOJAO ❗

Reply
MILAN KG мај 27, 2013 at 17:06

da je srece da nikada nisi ni dolazio takav kiksator odavno nije bio u nasem timu upropastio si nas u bordou!!!! za tvoj dolazak je jedini krvac prosinecki. kao i za vecinu ovih kvazi igraca.

Reply
MILAN KG мај 27, 2013 at 18:59

gro ovog limtiranog tima je selektirao prosineckiuzeo je kup jeste dobio 4 derbija ali je izgubio kad se lomilo prvenstvo ne znam zasto ga toliko dizete u nebesa ?! kao trenera kadanista posebno nije uradio.

Reply
Sova мај 27, 2013 at 17:02

Neka ti je sa srecom.

Reply

Leave a Comment