Moja Crvena Zvezda
Домаћа такмичењаКошарка

Савовић: „Не бројим поене и скокове, важан је једино резултат“

Boris SavovicЦрвена звезда Телеком је на најбољи могући начин стартовала у полуфиналној серији плеј-офа. У првој утакмици доигравања са Мега Визуром црвено-бели су славили резултатом 78:61 и тако повели у серији са 1-0. Изабраници тренера Дејана Радоњића одрадили су фантастичан посао у одбрани, у потпуности су надскочили ривала ухвативши чак 14 лопти више (40-26), а тријумф још више добија на тежини ако се зна да је извојеван без помоћи капитена и најбољег стрелца Суперлиге Игора Ракочевића и младог плеја Александра Цветковића.

Времена за предах нема, јер већ у петак Звезду очекује реванш меч који се од 21 сат игра у дворани у Крушевцу.

Неколико играча у црвено-белом дресу имало је изванредан учинак, а одскочио је маестрални Борис Савовић који је сакупио чак 33 индексна поена. Сјајни крилни-центар Црвене звезде Телеком постигао је 15 поена, а имао је и фантастичних 15 скокова.

– У овој причи која се зове плеј-оф нисам важан ја нити мој индивидуални учинак, важна је само Црвена звезда и њен резултат. Искрено, никада се не осврћем на те статистичке параметре, нити бројим поене и скокове, трудим се само да што је могуће више помогнем екипи како бисмо дошли до победе – скромно је свој феноменални учинак прокоментарисао Савовић и потом додао:

– Била је ово веома важна победа. Играли смо на домаћем терену, а осећали смо мали притисак јер је почетак плеј-офа. Одиграли смо солидну утакмицу, али утисак је да можемо још доста да напредујемо и да одиграмо још бољи меч. Подигли смо форму, то је евидентно и то у правом тренутку. Само тако треба да наставимо. Нема нам друге, морамо још јаче и још агресивније да одиграмо у Крушевцу и по могућству већ тамо обезбедимо пласман у финале – истиче Савовић.

Очекује се да ће црвено-бели и у Крушевцу имати велику подршку навијача:

– Сигуран сам да ће наши навијачи поново доћи у великом броју. Заиста нам много значи што су уз нас. Дају нам крила и надам се да ће тако да буде и у Крушевцу, а да ћемо ми оправдати очекивања и да ћемо победити Мега Визуру.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

5 comments

simpaaticni brko мај 30, 2013 at 23:12

uz rakoca moj omiljeni igrac.

Reply
Delija Osvetnik мај 30, 2013 at 20:59

Савовић је класа за себе и морамо да га задржимо, за следећу сезону и евро лигу,кад неко може у европи да за само 40(говорим само јер се у нба игра 48) направи 18,онда нема шта да се прича,И под хитно они наши кретени из савеза да га зову да игра за репрезентацију.

Reply
Kastro мај 30, 2013 at 15:36

Jedan je Boris Savovic, pa taj covek nije normalan koliko skokova napravi na mecu. U mnogo navrata je dokazao da zasluzuje dres reprezentacije

Reply
Srdjan мај 30, 2013 at 14:02

Dejan Radonjic je pokazao kakav je trener. Odbrana je sve bolja i bolja. Titula je blizu, siguran sam!

Reply
dexy122 мај 30, 2013 at 13:55

Kod Vukoicica je igrao dobro, ali mislim da kod Radonje igra mnogo bolje. I da ce tek igrati odlicno.

Reply

Leave a Comment