Moja Crvena Zvezda
РепрезентацијаФудбал

Михајловић верује у Миливојевића, Вешовић дебитује, пет Звездиних играча у млађим селекцијама

2Клупска фудбалска сезона је приведена крају, а као и сваке године у овом периоду, играју се мечеви репрезентација. Црвена звезда, као и увек, има своје представнике у различитим репрезентативним селекцијама.

У А селекцији Србије, Звезда има једног представника. У питању је везиста Лука Миливојевић, који је и овог пута добио поверење Синише Михајловића, па остаје да се види да ли ће добити шансу и да истрчи на терен против селекције Белгије. У А селекцији ту је пет некадашњих фудбалера Звезде: Ненад Томовић, Милан Бишевац, Александар Коларов, Душан Баста и Филип Ђорђевић. Ту су и два велика навијача нашег клуба, Здравко Кузмановић и Милош Нинковић, који је можда и будући играч нашег клуба.

У сениорској репрезентацији Црне Горе, Звезда ће имати два представника. Поред већ стандарног Филипа Касалице, шансу ће овога пута добити и Марко Вешовић, који је упркос лошим резултатима свог клуба добрим партијама скренуо на себе пажњу селектора. Прилику за деби у дресу своје земље имаће против Украјине. У црногорској селекцији наступају и некадашњи фудбалери Црвене звезде, Дејан Дамњановић и Немања Николић.

Млада репрезентација у свом саставу имаће два фудбалера Црвене звезде. То су Срђан Мијаиловић и Александар Пантић. У овој селекцији игра и чак шест играча који, углавном, нису добили шансу у Звезди, или су прерано отишли са Маракане. У питању су Урош Спајић, који је нови играч Тулуза, Урош Ћосић, Александар Ковачевић, Ђорђе Деспотовић, Марко Дмитровић и Горан Чаушић. Због повреде неће играти Андреј Мркела и Лука Милуновић.

У омладинској репрезентацији, коју води Љубинко Друловић, Звезда има три фудбалера – Немању Јакшића, Вукана Савићевића и Огњена Ожеговића. Ту су и некадашњи омладинци Звезде, Петар Голубовић, Вељко Симић и Урош Ђурђевић.

Све у свему, само 8 играча Звезде наступа у четири репрезентативне селекције, а чак 16 њих је некада било на Маракани, при чему већина, изузев сениорских репрезентативаца никада није заиграло у црвено-белом!

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

8 comments

bata011 мај 31, 2013 at 21:38

Vesovic je cudan igrac. Decko ima sve predispozicije (brzinu, prodornost, upornost, zelju, srce i jos malo da poradi na tehnici) da bude vrhunski fudbaler i da se o njega grabe svi naj veci evropski klubovi. Ali tu sada ima jedno „ali“ , covek nikako da se oslobodi jednog poteza vise koji mu pravi probleme i upropasti sav trud.

Reply
Andrej јун 1, 2013 at 00:46

Odsustvo centarsuta I sklanjanje nogu cim se priblizi protivnickom sesnaestercu su takodje medju njegovim osnovnim „kvalitetima“…

Reply
3 za 3 јун 1, 2013 at 11:00

Covek samo da nauci da centrira,a ne da zapinje ko sivonja,inace je brz jezivo,i malo tehnike da doda,

Reply
Беране ЦГ мај 31, 2013 at 18:52

Ako je nesto dobro,dobro je sto je Vesovic pozvan.Cg ima veliku sansu da ode na sp,pa ce njemu porasti cijena ako nista drugo,naravno ako se ustali u ekipi.

Reply
kastiljo мај 31, 2013 at 17:23

jel moze neko da napise nesto malo detaljnije o ovom panticu “nasem“,tipa ko mu je menadzer,ko njega toliko forsira i zasto?!zasto je bio neizostavan kod jankovica i u zvezdi a i u repki,kada je kada realno razmislimo i sagledamo bio najgori u veoma losoj zvezdinoj odbrani….direktan ili indirektan krivac za skoro svaki gol,nijednu intervenciju,kao nijedan prodor vredan pomena nije imao….

Reply
bata011 мај 31, 2013 at 21:32

Nema to veze sa menadzerima ili nekim drugim stvarima. Decko je imao peh povrede i posle se nije vratio u formu a bio je do tada odlican.

Reply
CZ јун 1, 2013 at 02:41

Bata je sve objasnio,ali mozda ce se vratiti u staru formu,dobar je igrac i treba da ostane.

Reply
Ciganin... мај 31, 2013 at 16:30

Nazalost ovo je nasa realnost i ovo nam pokazuje zasto propadamO! 😐

Reply

Leave a Comment