Moja Crvena Zvezda
ВатерполоЕвропска такмичења

Финале Лиге Шампиона: Црвена звезда – Југ (20,15)

Демонстрација силе Црвене звезде у другом полуфиналном дуелу Ф4 Лиге Шампиона, против Барселонете. Како су играли изабраници Дејана Савића је за уџбенике ватерпола. Шпанци су успели само у првој цетвртини да стигну предност нашег тима и изједначе, али после тога су упознали Црвену звезду.
i-16

Наш тим је играо сјајну зонску одбрану, одлично бранио упливавања, а када је прорадио шут споља Марка Мингеља, Денис Шефик је спустио рампу. Мало проблема је било када су Шпанци кренули игром на центра и када су играли пресинг у одбрани и високу одбрану на бекове, али је тад Страхиња Рашовић са 3 гола срушио Шпанце, а фантастичним дриблингом сјајни Борис Вапенски их је бацио на колена, одушевио Европу и обезбедио велико финале. Подсетио је на бразилски фудбалски дриблинг, да је Неyмар урадио што и Вапенски, данима би се причало о томе. Разлика је сто је Вапенски урадио нестваран потез у води, излудео противника пребацивши му лопту преко главе а затим је искусно, лагано, сигурно лобовао голмана Лопеза и украо шоу. Пре тога је издржао дуеле, није хтео искључење, није хтео петерац, па његов гол је дефинитивно најлепши ове године у Лиги Шампиона. Са правом носи број 10.

Наравно, капитен и најбољи играч света Андрија Прлаиновић је са 2 гола и 3 асистенције уливао сигурност, као и одлични Душко Пијетловић. Био је најбољи, кад је било најпотребније. Никола Рађен је био на висини задатка, а Марко Аврамовић и Петар Ивошевић урадили лавовски део посла. Денис Шефик, шта рећи о горостасту који је својим одбранама разгалио публику и чувао предност када у нападу није ишло. Имао је двоцифрени број одбрана.

Медјутим, велике, енормне заслуге иду највећем диву крај базена. Господину Дејану Савићу, који је јос једном показао колики је маг. Феноменално тактички припремљен меч и прочитана игра противника. Задовољство је гледати ове дивове, који су цео свет заинтригирали да гледају ватерполо. Ви сте наш понос, али ми вас не заслузујемо.

Југ је у дуелу две екипе колевке ватерпола, на искуство савладао младост екипе Владе Вујасиновића, 8:7. Тежак меч, неизвестан. Одлично су се држали домаћини, стизали предност Југа, али ипак велика имена ватерпола су на искуство прошли у финале. Када је било најпотребније Ивовић је погодио и одвео свој тим у финале. Одиграли су Дубровчани јаку одбрану, у којој се домаћини нису снашли у последњем нападу и тако сачували предност и победу.

Сада следи јагода на шлагу. Велико финале, како би многи рекли две најјаче екипе у Европи. Спектакл је загарантован. Навијаче не желим да поменем, јер само ови момци у базену заслужују пажњу. Не неко други или трећи. Не политика и било шта друго. Трећи дуел Црвене звезде и Југа. И најлуђи снови се остваре, ако верујеш и имаш праве хероје. Ми имамо, највеће. У прва два дуела Југ је славио 10:6 у Београду, у првом колу, и 10:5 у Дубровнику. Да ли је трећа срећа и круна за наше краљеве?

За вечну славу, за победу! Понос града!

Финале Лиге Шампиона, 1.јун 20:15, Београд
ЦРВЕНА ЗВЕЗДАЈУГ!

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

19 comments

ssss јун 1, 2013 at 22:27

sampioni

Reply
ssss јун 1, 2013 at 19:46

zvezda se vraca u velikom stilu, a da bog da i u kosarci i fudbalu bude ovako : 😉 😉 😉

Reply
ssss јун 1, 2013 at 19:45

😉 😉 😆 😆 😆

Reply
Kastro јун 1, 2013 at 18:02

Koliko bi samo voleo da uzmu veceras Jug, da ovi ne slave na nasem terenu i da se Zvezda konacno u jos jednom sportu okiti titulom Evropskog prvaka. Navijanje moze jos bolje, jos bucnije i sa manje pesama i prozivanja politicara, veceras se toga ostaviti

Reply
Nikola-CAK I KADA KOSA MI OSEDI.... јун 1, 2013 at 14:40

Nadam se da cu i ja mom klincu jednog dana pricati da sam gledao evropskog prvaka,kao sto je meni cale pricao!!! TEBE CE NASA PESMA VODITI DO POBEDE !!!

Reply
Andrej јун 1, 2013 at 13:36

Napred majstori! Samo hrabro! ZVEZDA!!! Sto se navijanja tice, nadam se da veceras nece biti skandiranja nekom dunjicu, partizanu i slicno nego samo ovim neverovatnim momcima u bazenu!!!

Reply
lazar јун 1, 2013 at 13:35

Kako ide ona pjesma o cedi,siptarski smrad??

Reply
Veteran јун 1, 2013 at 14:57

Zahvaljujući Čedi ovaj klub je danas tu gde je

Reply
Nemanja јун 1, 2013 at 12:01

Navijanje moze i mora mnooooogooo bolje!!!!

Reply
Luka јун 1, 2013 at 13:36

i bez one glupe politike,prozivajte Cedu na poluvremenu ako zelite. ❗

Reply
Coa manijak јун 1, 2013 at 13:52

da ne znas mozda gde moze da se kupi karte i otkad su prodaji,i ako neko vidi ovo jel uso sinoc bez karte?

Reply
Titula je tako blizu! јун 1, 2013 at 14:58

Tesko da ces uci bez karte, kontrola je rigorozna!

Reply
007 јун 1, 2013 at 11:43

Srbija,uz ovogodišnjeg osvajača LEN kupa,večeras dobija trećeplasiranog kao i šampiona Evrope!Dominacija!Navijanje mora biti još bolje(ne zato što smo bili loši juče nego zato što možemo još bolje,sa manje pesama Čedi Prašku)da Dubrovčane blokiraju i tribine a ne samo Šefik,Rađen,Avramović 🙂

Reply
Zvezda Velikan јун 1, 2013 at 11:35

Idemo da tu ustasku gamad rasturimo i u bazenu i na tribinama! Podcenjivali su nas kada su nas dobili na startu LS.
Momci, titula prvaka Evrope se ne osvaja samo suvim kvalitetom nego i sportskom drskoscu i mudrostima, zato ne birajmoi sredstva… Samo napred Zvezdo, necemo dozvoliti ustasama da se raduju na sred Srbije ponosne.

Reply
milenko јун 1, 2013 at 10:28

Svi na tas samo da grmi i da se trese

Reply
INĐIJA јун 1, 2013 at 11:13

😳

Reply
dexa7 јун 1, 2013 at 10:22

Sta god da uradite vi ste sampioni 😀

Reply
jagodina navija za zvezdu! јун 1, 2013 at 09:57

Ovo je pesma propaloga djaka koji bodri EVROPSKOG PRVAKA ❗ ❗ ❗

Reply
Zvezda mi je sve јун 1, 2013 at 09:44

Potopicemo Dubrovcane!

Reply

Leave a Comment