Moja Crvena Zvezda
Домаћа такмичењаКошарка

Нелсон: „Очекује нас још једна узбудљива утакмица“

NelsonИмала је Црвена звезда Телеком прилику да већ у Крушевцу обезбедин пласман у финале плеј-офа. Осам секунди пре краја реванш утакмице полуфинале серије доигравања Мега Визура је била у вођству два поена, а Звезда је имала лопту у поседу. За преостало време црвено-бели су успели да организују напад и лопта је стигла до најубојитијег играча Звезде у таквим ситуацијама ове сезоне, Марка Симоновића… Али, управо са места одакле је пресудио Цибони и Војводини, овог пута био је за мало непрецизан.

Мајсторица која ће одредити другог путника у финале игра се у недељу од 21 сат, а улаз у београдски храм кошарке биће слободан:

– Биће то сигуран сам још један спектакуларан меч, јер ми досадашње искуство говори да ће наши навијачи направити феноменалну атмосферу. Када је амбијент такав сваки играч даје више од својих могућности зато сам убеђен да ће утакмица бити веома узбудљива – почео је причу плејмејкер Црвене звезде Телеком Демаркус Нелсон.

У прошлом дуелу Звезди је доста шкрипало у организацији игре. Најбољи податак за то може да буде чињеница да су црвено-бели у Крушевцу имали само девет асистенција, колико је сам Нелсон остварио у првом полуфиналном дуелу:

– Изостала је боља тимска игра. Превише смо се ослањали на индивидуална решења. Били смо слаби у транзицији и никако нисмо успевали да ухватимо ритам и дођемо до брже игре која нам више одговара. Све те ствари морамо да исправимо и у недљу одиграмо знатно агресивније, нарочито у одбрани. Ово је одлучујућа битка за финале, сви смо веома мотивисани да дођемо у борбу да се боримо за још један трофеј, мислим да ћемо сви бити максимално спремни – истиче Нелсон и додаје:

– Већ неколико пута смо нагласили да екипа Мега Визуре заслужује велики респкет. То су још једном доказали у Крушевцу. Иако имају доста младих играча, поседују велики потенцијал и квалитет и то захтева максималан приступ. Кључ свега лежи у доброј одбрани. Ако будемо довољно агресивни у дефанзиви то ће нам омогућити прилику за игру у транзицији и лаке поене. Прави модел би требало да буде наша игра из првог меча плеј-оф серије.

Тренер Црвене звезде Телеком Дејан Радоњић је после меча у Крушевцу рекао да су шансе да капитен црвено-белих Игор Ракочевић заигра у мајсторици знатно веће. Звездин стратег је нагласио да је ситуација са повредом много повољнија, али да ће се коначна одлука о томе да ли ће Ракочевић бити у тиму донети на дан меча. Нема сумње да би повратак најбољег стрелца Суперлиге ове сезоне у тим представљало додатни квалитет у Звездиној игри, а Демаркус Нелсон истиче и још једног важног адута:

– И у Крушевцу смо имали сјајну подршку навијача, али дворана Пионир је нешто сасвим посебно. Енергија коју добијамо са трибина је невероватна. Надам се да ћемо је искористити на прави начин, да ћемо победити и да ћемо се на крају заједно радовати пласману у финале – закључио је Нелсон.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

10 comments

Aimar јун 1, 2013 at 19:25

Nelsone,ti se potrudi da ne bude uzbudljiva,vec da na poluvremenu vodimo sa 20tak razlike i da lagano dobijemo utakmicu,jer jos jednu zavrsnicu tekme kao sto je bila u Krusevcu,necu preziveti 😀

Reply
Zvezda Velikan јун 1, 2013 at 17:07

Ja zelim da verujem, da nam nece i ove godine na gotovo isti nacin i istim forama ponovo Partizan uzeti titulu!?
Plan Mega Frizure je bio i ostao, zamoriti sto vise Zvezdu kako bi je sto lakse Partizan dotukao u finalu. Anasi ce u tom slucaju> bili smo fizicki istroseni… itd itd………….. Ajde ljudi pokazimo im vec jednom ko smo i sta smo, poginite za tu famoznu titulu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Reply
Srdjan јун 1, 2013 at 15:38

Mega nam ne odgovara jer Katic ne moze da ima ucinak koji bi imao protiv bilo koga drugog centra u Srbiji a i u odbrani nam pravi probleme Bobi. Uz to ne igra Rakocevic, ali bez obzira na sve sigurno dobijamo u Pioniru. Mozda i nije lose da igramo trecu utakmicu jer ipak se igra u Beogradu u dvorani gdje ce se igrati i finale, Mega je dobar protivnik i ove utakmice su digle nivo igre kod Zvezde.

Reply
Stefan јун 1, 2013 at 15:21

Zna li neko kada ce Rakocevic poceti da igra??

Reply
kk torlak јун 1, 2013 at 15:19

Kako igraju motivisano protiv nas..ccc klasicna filijala. Ali idemo da ih zgazimo, nadam se da ce opet biti puno, da uzmemo titulu, da debeli, umre odmah na parketu kad vidi da dizemo pehar, ja barem mislim da ce da dobije naglo visok pritisak i da pada na sred terena 🙂 HAHAHA u INTA SVIMA

Reply
ZVEZDA JE ZIVOT јун 1, 2013 at 14:15

Nelsonu novi ugovor pod hitno, sjajan je !!!!!!!!!!!! 😀

Reply
DZONI јун 1, 2013 at 13:33

Kako ide ona pjesma o Cedi Jovanovicu?Pozdrav iz Crne Gore,zao mi je sto nisam u mogucnosti da prisustvujem istoriji..

Reply
Lekso јун 1, 2013 at 13:42

Je l’ od Čorbe ?

Reply
Dzoni јун 1, 2013 at 13:45

Ona koju su delije sinoc na vaterpolu pjevale..

Reply
Filip јун 1, 2013 at 18:59

oooo siptarski je san,siba svaki dan,zemunski je klan, ceda narkoman

Reply

Leave a Comment