Moja Crvena Zvezda
Домаћи шампионатФудбал

Лазовић – Вратићу се бољи и јачи

LazovicНакон три дана од операције предњих укрштених лигамената Дарко Лазовић је стао на ноге. Захват је извршио др Пјер Паоло Маријанија који је својевремено имао кључну улогу у лечењу Франческа Тотија, Самјуела Етоа, Мирка Вучинића, Фабрициа Миколија, Филипа Мексеса и многих других звезда европског и светског фудбала.

С обзиром на околности и комплексност хируршког захвата из Рима су стигле охрабрујуће вести за све навијаче црвено-белих. Један од најбољих играча тима са Маракане после непуних 72 сата од операције започео је процес опоравка. Репрезентативни фудбалер већ је одбацио штаке и у сали и теретани клинике „Вила Стјуарт“ у вечном граду почео са вежбама опоравка.

Добро се осећам. Ишао сам у теретану и могу да савијем ногу за 90 степени. За опоравак од повреде лигамената потребно је стрпљење. Ходам без штака, и како време пролази колено ће бити све боље. Нисам нервозан, добро се осећам, и очекујем да се након рехабилитације на терен вратим јачи и бољи него што сам био – не оставља дилему Лазовић.

Годинама уназад један од најбољих играча Црвене звезде у Риму ће остати до 28. јуна, а након тога ће једном месечно одлазити на контроле. Брзоноги нападач није пропустио прилику да се захвали медицинском особљу и свим члановима медицинског тима који брину о њему.

Захваљујем се мом клубу и Фудбалском савезу Србије који су ми омогућили најбоље могуће услове за опоравак и операцију. Такође, хвала селектору Синиши Михајловићу, свима запосленима на клиници, као и докторима Милану Младеновићу и Дејану Пурићу. Заиста су сви све учинили да имам најбоље могуће услове и хвала им на томе – истиче рођени Чачанин.

Неизоставна тема је и датум Дарковог повратка на терен. Устаљена пракса је да након повреде лигамената пауза траје између шест и девет месеци, међутим постоји могућност да се Лазовић раније придружи саиграчима.

Најважније је да се потпуно опоравим и само о томе размишљам. Ризик не сме да постоји и на терен ћу се вратити када будем био максимално спреман – поручила је из Рима Звездина „осмица“.

Лекар који је оперисао Лазовића, др Пјер Паола Маријанија након извршеног захвата изнео је оптимистичне прогнозе о Дарковом повратку на терен. 

Постоперативни процес је прошао без проблема и Лазовић је почео рехабилитацију дан после операције. Већ хода и почео је програм опоравка у сали. Његов повратак на терен може да се очекује за пет месеци – рекао је Маријани.

Дарко Лазовић покидао је лигаменте на 144. вечитом дербију који је одигран пре две недеље и сигурно је да ће пропустити квалификације за Лигу Европе и јесењи део шампионата Србије. Његов повратак у такмичарску екипу најреалније би било очекивати почетком 2014. године. У овом тренутку његово здравље и потпуни опоравак су најважнији. Нема дилеме да ће аплаузи и овације које буде добио приликом повратка на траву своје Маракане избрисати све тешке тренутке кроз које пролази и да ће се Лаза, како сам рече, вратити још бољи и јачи.

Повезане вести

11 comments

brada јун 2, 2013 at 10:49

Prvo pojacanje u odbrani Crvene Zvezde najverovatnije ce da bude Milan Stepanov,koji trenutno igra za turski Mersin,njegov menadzer radi na raskidu ugovora sa turcima .Sanse za El Monira gotovo da ne postoje.Pregovori sa Mrdjom su u zavrsnoj fazi,paraf Ninkovica se ocekuje do petka,Grbica takodje.Bek koji treba da dodje na mjesto Vesovica je iz nase lige ali zbog dizanja cijene od strane klubova opcije se stalno mijenjaju pa ne treba ocekivati neka zvucno pojacanje na tom mjestu.U prvi tim naredne sezone bice vracen Srnic,a velike sanse da Milijas ipak ostane u klubu iako je imao ponudu jednog kluba tesko je zapamtiti ta njihova aziska imena ali zapravo njega u tom klubu zeli Ilija Petkovic koji je nedavno tu dosao,ali Milijas zeli da smanji svoja primanja i ostane u Zvezdi.Slobodan Rajkovic je velika zelja ali najverovatnije da je jedina moguca opcija pozajmica,jer sanse da raskine ugovor su male.Aleksandar Lukovic sigurno dolazi i zauzima mjesto Mladenovica ako on ode na Kipar ili u Francusku.Dvojac iz Napretka je rezervna opcija ako se ne uspije sa nekim od zapocetih pregovora.Klubu su ponjudjeni i srpski igraci iz slovace bez ugovora ja mislim da je u pitanju neki Trnovcic ili tako nesto.Mnogi su ovde pisali o Kastilju I Gaju ali se o njima ne razmislja kao ni o stranim napadacima.A SAD JOS NESTO STO NIKO NECE POVJEROVATI ZBOG IZJAVA DOTICNOG DA NE ZELI DA ZAUZIMA MJESTO MLADJIM IGRACIMA ALI ZADNJE POJACANJE CRVENE ZVEZDE AKO SVE BUDE UREDU SA PRIMARNIM POJACANJIMA CE DA BUDE MARKO PANTELIC.Dzajic zeli vodju na terenu i na klupi,Ninkovic i Pantelic kao dzoker,covek koji bi drzao atmosferu i pobijednicki mentalitet u timu….znam da sve ovo za mnoge lici na glupost.ali razumem to jer poslednjih sest godina u timu igraju neki koji ni u drugoligasu ne bi bili vodonose a ne igraci…

Reply
Lazaris јун 2, 2013 at 14:33

Eh kad bi tako bilo…

Reply
Dragan Kg јун 1, 2013 at 23:14

Njegovo ucesce na derbiju od prvog minuta je jos jedna greska naseg (neki kazu bivseg) trenera na toj utakmici. U takvom mecu u kome je ulog titula moraju da igraju samo najspremniji i najzdraviji igraci. Ovako izgubili smo utakmicu, titulu i igraca na 6 meseci. Razuman potez do k..ca!

Reply
Ryber Palunko јун 2, 2013 at 01:44

Bez njegovog učešća, vidio si kako izgleda. A trener ga je svakako pitao može li, jer je i bio jedina nada za pobjedu. Ko je taj ko ne bi rekao:’Mogu!?’
Zamisli samo da nije igrao zbog povrede (a ušao je protiv OFK-a), pa ne bi mogli živjeti od posvanja i urlanja da je pi**a grobarska i to na ovom sajtu, a kamoli drugdje.
Džaba nam i najzdraviji i najspremniji, bez njega derbi nismo mogli dobiti i moralo se probati, a siguran sam da bi on opet isto učinio. Jbg.

Reply
zvezdasica јун 1, 2013 at 22:10

Jako mi je drago, dobro se odmori, pa da sledece godine slavimo titulu
Delije su uz tebe MAJSTORE

Reply
Dejan CZ јун 1, 2013 at 22:00

Hoces, znamo da hoce, i u reprezentaciji i u Zvezdi da haras

Reply
bijelac јун 1, 2013 at 20:10

sta je sve ovaj igrac prosao u Zvezdi,zasluzuje da ga bog pogleda u buducnosti….

Reply
CZV јун 1, 2013 at 19:20

Bilo je danas neko vencanje na Marakani i Robi je bio kum,evo slike https://pbs.twimg.com/media/BLr9ZtrCMAMZCDe.jpg

Reply
INĐIJA јун 2, 2013 at 00:02

Perun i Robi, hvala ti Boze sto navijam za ZVEZDU!!!

Reply
milos јун 1, 2013 at 18:02

majstore samo polako ti si jedan od retkih koji se uvek borio sto posto polako i da sto pre zalecis povredi pred tobom je velika karijera svi zvezdini navijaci su uz tebe

Reply
Ryber Palunko јун 1, 2013 at 18:37

Jesmo mi, ali sjeti se samo koliko je puta, pa i na ovom sajtu, bilo povika da je grobar i slična sr*nja.
Nadam se da ostaje, jer kad je on u formi (i nepovrijeđen) mi smo potpuno drugi tim.

Reply

Leave a Comment