Moja Crvena Zvezda
Домаћа такмичењаКошарка

Нелсон: Најважније је да смо у финалу

img_1458Демаркус Нелсон поново је изнео највећи терет у победи црвено-белих. Звездин плејмејкер је у тријумфу над Мега Визуром у мајсторици плеј-офа постигао 20 поена, имао је седам скокова и шест асистенција за укупан индекс корисности 34! Уз све то треба истаћи да је Нелсон поново био веома агресиван у одбрани и прави лидер на терену:

Најважније је да смо у финалу – сумирао је устиске после меча Нелсон и потом додао:

Мега је учинила све да играмо једну ђаволски тешку серију. Имали су сјајну годину, урадили су много тога доброг у свим мечевима полуфинала. Кључ је био током треће четвртине мајсторице, када смо схватили шта би требало да радимо. Нападали смо боље зону него у претходним мечевима, спуштали смо лопту на центре, раширили и почели смо да убацујемо шутеве. Морам да похвалим Лазића који је играо сјајну одбрану, Скот је био „дефанзивна искра” улазећи са клупе која нам је донела много енергије.

Нелсон не крије да га радује чињеница што ће ривал у финалу плеј-офа бити Партизан:

Играли смо много пута против њих ове године. Биће забавно, ово је очекивано финале и не бисмо желели да буде другачије. Биће заниљмиљво, а победиће бољи тим. За нас је најважније да победимо у првом мечу. То је по мени најважнија утакмица у серији. Можда су мало свежији, имали су више одмора, али ми смо играли утакмице и можда смо у бољем ритму. Увек у таквим ситуацијама постоје и плусеви и минуси – наглашава Нелсон.

На констатацију да Звезда ове сезоне има бољи скор у дуелима са Партизаном, да је из шест досадашњих утакмица уписала четири победе, од чега две на гостујућим теренима Нелсон је рекао:

Нема много везе да ли играмо пред нашим или њиховим навијачима, то су исти тимови. Ово је велико ривалство, сваки играч мора да се осећа посебно, јер ће бити део овакве серије. Покушаћемо да сезону завршимо трофејом. То заслужују наши навијачи, али и чланови стручног штаба и ми играчи јер смо радили јако напорно током читаве сезоне.

Да ли уживате да играте такве, велике, утакмице?

Када почињете да тренирате кошарку, сањате о томе да постигнете одлучујући кош у борби за титулу. А, сада имате шансу да део снова остварите и то у борби која је значајна за све у земљи, за све у граду – закључио је Нелсон.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

13 comments

kk torlak јун 3, 2013 at 15:14

Moramo da uzmemo titulu kako znamo i umemo, makar na silu, nek crknu govna iz partizana. A ako je uzmemo boze zdravlja, provescemo celu noc na kalisu, slaviti do jutra, jer ja mislim da smo to zasluzili, posle ovoliko godina patnje, kako u fk, vk i kk… DOSTA JE BILO DA MANJINA MALTRETIRA VECINU !!!

Reply
kk torlak јун 3, 2013 at 15:48

sto mi ne ostavi te kom nista ruzno nisam napisao niti rekao

Reply
DELIJE PODGORICA јун 3, 2013 at 17:41

nisi napisao ništa ružno, ali si pomislio. Sve znamo, UDBA prati sve. Cigani su u vezi sa ciom, biom, masonima, iluminatima itd.. :mrgreen:

Reply
ZVEZDA JE ZIVOT јун 3, 2013 at 18:45

XAAXAXAXAXXAXA JESI CAR MAJKEMI 😀

Reply
Branimir јун 3, 2013 at 19:44

Па срамота је рећи, али не би требало бити страха, да је Ово од Ослобођења, ван сваког смисла и резона, надживјело све ово. Шта се чудимо? Све нам је ово од Овога. Ово може надживјети само Оно!

Reply
Ryber Palunko јун 3, 2013 at 17:41

Ali si mislio, brate! Provalili su te:)

Reply
Pesho Sever јун 3, 2013 at 14:46

Ako sam imao neke nedoumice u vezi Nelsona sada ih vise apsolutno nemam i smatram da bi trebalo da ostane i za sledecu sezonu verujem u naseg Covketa da ce ga zadrzati u tandemu sa Micicem koji je vec nas igrac biti odlican tandem,na dvojci Rakocevic i Strouberi kako se sve vise prica to bi bila odlicna spoljna linija,al pre svega toga da peglamo Patlidzan…

Reply
Andrej јун 3, 2013 at 19:16

Odakle ti informacija da je Micic vec nas igrac? Pozdrav

Reply
Pesho Sever јун 3, 2013 at 21:40

Brate sad kad bi ti objasnjavao smorio bih te uglavnom veruj mi Vasa Micic je u Januaru potpisao predugovor sa nama i odmah po zavrsteku ove sezone ce potpisati sa nama ugovor na 2 plus 1 godinu,takodje sa Milicicem je sve dogovoreno,na dvojci vrv dolazi Di Dzej Strouberi da bude u paru sa Rakocem,ne lozim te KUNEM TI SE…

Reply
Andrej јун 3, 2013 at 22:06

Bice dobro ako bude tako! Hvala ti na odgovoru 🙂

Reply
Kartmen јун 4, 2013 at 10:44

Kažu i da Radman hoće da dodje da odigra za male pare i za svoju dušu sezonu ili dve,a ako je tačno da dolaze i Miličić,Micić i Strouberi onda se tim za narednu sezonu već zna Nelson,Micić,Cvetkovic-Rakočevic,Strouberi,Lazic – Radmanović,Simonović – Savović,Mitrović-Miličić i Katić,ali da prvo završimo trijumfalno ovu sezonu.

Reply
milenko јун 3, 2013 at 14:44

Ti si kralj

Reply
Ryber Palunko јун 3, 2013 at 14:44

Onaj ko je igrao na Djuku…pa nema šanse da ne zna. A još, ako je bio i kapiten, to je zagarantovano igračina. Još jedna karakteristika istinskog igrača je i to što podiže formu kako se sezona bliži kraju.

Reply

Leave a Comment