Moja Crvena Zvezda
ОсталоПливање

Пливачи други на Летњој лиги Београда!

За викенд се завршила Летња лига Београда 2013. , а наши пливачи су у коначном пласману заузели друго место са 1846 бодова, што је највећи број освојених бодова за нас тим до сада. На првом месту су били „Вечити ривали“ са 2279 бодова и 120 пливача више у односу на нас тим, а на трећој позицији, иза нашег тима, ПК „11.април“ са 1597 бодова. Укупно је учествовало 15 екипа.

Нашем тиму је припало 5 пехара. Прваци Београда су Анђела Величковић (1995 год), Нађа Величковић (1998), Ана Радуловић (2002), Лана Вељковић (2000) и Ненад Ђуричић (2004).

Истакли су се и Алекса Матић (2000) који је завршио на другом месту у укупном пласману и отпливао најбоље време у земљи у дисциплинама 200м краул (2.09,92) и 50м делфин (29.92) за 1999. и 2000. годиште. Марина Матић (1996) је завршила такмичење на трећој позицији и пливала личне рекорде у дисциплинама 50м и 100м делфин, 50м прса и 100м краул. Наравно, честитамо свим нашим пливачима на одличном резултату и начину на који су представили Црвену звезду.

1

Колико је велики успех говори и податак да наши пливачи немају адекватне услове и да су, у односу на друге клубове у земљи, без свог базена. Наш тим на располагању има само 4 стазе, од којих су две одвојене за школу пливања. Наше пливачке наде су поред свега дали свој максимум и показали да је мало потребно, уз велики рад, за одличне резултате. Још једном морамо поменути најодговорније за велики успех, а то су тренери – професор Александар Сканата, Живко Паранос, Дарија Поп, Тијана Бановић, Василиса Паранос и Иван Срданов.

Ускоро наше пливаче очекују турнир у Петници, као и престижни, међународни пливачки митинг „Београдски Победник“ 22-23.јуна. Трофеј Београда ће бити последњи турнир на коме ће пливачи моћи да поправе норме пред СП у Барселони, а учешће су већ потврдили бројни клубови из Русије, Турске.

Велико браво за наш Пливачки клуб и наше пливаче. Црвена звезда је протеклог викенда доминирала на води. Без базена и без новчаних средстава, финансија Црвена звезда је шампион Европе у ватерполу, освајач трипле круне, а наши пливачи крајњим напорима бележе одличне резултате. Парадоксална је чињеница да смо у спортовима, за које кажу да су најбољи и најздравији за најмлађе, најбољи а имамо најлошије услове. Држава би морала да обрати пажњу где њихови шампиони и најбољи спортисти тренирају, како и у којим условима. Црвена звезда мора да има свој базен, свој водени дом. Уз малу и веома заслужену и потребну помоћ, наши делфини би били још бољи.

Будите уз МЦЗ и пратите наш Пливачки клуб!

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

1 comment

Sladjana Buzak Matic јун 5, 2013 at 11:36

😛

Reply

Leave a Comment