Moja Crvena Zvezda
Архива

Lukač, Bulatović, Terzić, Mitić i Vujić sa najboljima

Odbojkači Srbije i stručni štab

Prvi dani maja, godinama unazad rezervisani su za prozivku seniorske reprezentacije Srbije. Četa Igora Kolakovića i Željka Bulatovića otpočela je pripreme za još jednu dugu, predolimpijsku sezonu, koja počinje krajem meseca učešćem u 22. izdanju Svetske lige. Ponovo podmlađeni Srbi i u ovoj Svetskoj ligi krenuli su u odbranu bronze, osvojene prošle godine u Kordobi. Ulogu tim menadžera seniorske reprezentacije ima Laslo Lukač, sportski director Crvene zvezde.

Na prvoj prozivci selektoru Srbije se javilo 14 igrača. To su tehničari Vlado Petković (Bled, Slovenija), Veljko Petković, (B. Rivijera, Crna Gora) i Mihajlo Mitić (Crvena zvezda), korektor Saša Starović (Latina, Italija), libera Marko Samardžić (Aris, Grčka) i Filip Vujić (Crvena zvezda), srednjaci Borislav Petrović (Vojvodina), Milan Rašić (Bled, Slovenija) i Nemanja Radović (Radnički), te primači servisa: Bojan Janić (Jaroslavič, Rusija), Nikola Kovačević (Latina, Italija), Miloš Nikić (San Đustino, Italija), Miloš Terzić (Tur, Francuska) i Konstantin Čupković (Roma, Italija).

Sa spiska pozvanih na pripreme, opravdano su odsustvovala šestorica igrača. Tomislav Dokić je sa Sir Sejftijem iz Peruđe igrao plej-aut italijanske Serije A2, Nikola Rosić sa Fridrihshafenom igra finale plej-ofa nemačkog šampionata, pa se njegov dolazak očekuje 13. maja. Tandem srednjaka Lubea Dragan Stanković – Marko Podraščanin su trenutno u polufinalu italijanskog plej-ofa. Aleksandar Atanasijević (Partizan) i Uroš Kovačević (Bled, Slovenija) timu će se priključiti po završetku obaveza sa juniorskom reprezentacijom.

Srbija je u 22. Svetskoj ligi nosilac i prvi favorit u C grupi, u kojoj su još Argentina, Finska i odnedavno Portugalija, koja je zamenila Egipat, koji je odustao od takmičenja. Prve dve reprezentacije će na kraju takmičenja u grupi izboriti plasman na finalni turnir koji se igra u poljskom Gdanjsku. Prvi vikend Svetske lige na programu je od 27. do 29. maja kada Srbija gostuje u argentinskom Rozariju.

Повезане вести