Moja Crvena Zvezda
Клупска дешавањаКошарка

КК изабрао новог председника скупштине

mali kalemegdan2Кошаркашки клуб Црвена звезда добио је новог председника Скупштине. На другој редовној седници која је одржана у просторијама клуба на Малом Калемегдану Живорад Анђелковић поднео је оставку, а за новог председника Скупштине КК Црвена звезда изабран је Бранислав Ђурђевић.

Анђелковић је одлучио да поднесе оставку због бројних професионалних обавеза и жеље да се више посвети породици. КК Црвена звезда дугује велику захвалност Анђелковићу за све оно што је урадио за клуб, посебну у процесу финансијског опоравка и организационе стабилизације у последње две године. Треба истаћи да ће Анђелковић и даље остати у Скупштини црвено-белих.

Седници Скупштине је од укупно 35 чланова присуствовало 26 делегата, који су једногласно за новог председника Скупштине клуба изабрали Бранислава Ђурђевића. Рођен је 1978. године у Београду, студирао је у Америци на Универзитету Моунт Ида (Бостон, Масачусетс) где је дипломирао 2002. године. Био је асистент финансијског директора комапније УС Стеел Србија, а радио је и у комапнији Кока-кола. Тренутно обавља функцију извршног директора комапније Електромрежа Србије. Бранислав Ђурђевић има и кошаркашки педигре с обзиром да је прошао млађе категорије Чукаричког, а кошарку је играо и на поменутом Универзитету у Бостону на основу чега је и добио пуну стипендију:

Указана ми је изузетна част избором на функцију председника Скупштине КК Црвена звезда. Поверење које сам добио потрудићу се да оправдам и надам се да ћу својим радом и знањем помоћи Црвеној звезди да још више ојача. Уверен сам да ћу у клуб унети нову енергију, јер веома волим Црвену звезду и та љубав према клубу ће ми бити основна покретачка снага у раду – рекао је нови председник Скупштине црвено-белих Бранислав Ђурђевић.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

15 comments

nn јун 20, 2013 at 21:38

e to je vazno

Reply
MILAN KG јун 19, 2013 at 02:48

zika pauk zajedno sa VESICEM unistio kk doveli na ivicu opstanka godinama sabotirao fuziju sa fmpom i dolazak Covica. da nije covketa mi ne bih postojali.

Reply
boško јун 19, 2013 at 03:40

Pa ne postojite ni ovako, tj. postojite ali ste zamrznuti i ne takmičite se nigde.

Ovo za šta ti sad navijaš je klub Čovićeve privatne Fabrike Metalnih Proizvoda, koji je privremeno promenio ime u Crvena zvezda Telekom (ranije Beograd i Diva). „Niko ne može da zabrani FMP-u kako ćemo mi da se zovemo… FMP menja ime u Crvena zvezda Beograd“… Je l’ treba da te podsećam na Čovićeve reči?

Reply
MILAN KG јун 19, 2013 at 03:53

sa grobarima necu da imam posla!!!!!!!!!

Reply
Goran јун 19, 2013 at 09:11

KK Crvena Zvezda Beograd se zove novi klub koji je nastao tako sto je FMP pozajmio ime i neke od igraca KK Crvena Zvezda dok se ne saniraju dugovi na nekih 5 godina a mozda i manje.Pravi KK Crvena Zvezda je zamrznut dotle. A Diva,Telekom itd su imena sponzora kao Partizan sto ima mt;s u basketu,Rajfajzen u vaterpolu,swislion u rukometu itd ne treba biti glup da bi to shvatio da su ovo imena sponzora.Da ali ce zato za 5 godina (a mozda i manje) kad se dug neutralise KK Crvena Zvezda Beograd nestati tj ugasice se i aktivirace se jedan jedini pravi KK Crvena Zvezda koji ce da nastavi normalno sa radom,bez dugova i bez problema da ce se ugasiti itd. filijala ce mu biti FMP Radnicki koji se sada takmici u drugoj ligi i imace jake mladje kategorije takodje. Svi Trofeji koje osvoji KK Crvena Zvezda Beograd u periodu od tih 5 ili manje godina pripisace se KK Crvena Zvezda. Zvezda polako ali sigurno postaje ono sto je odavno trebala biti u kosarci da je nisu neki namerno urusavali…Mnoge to boli Grobare pogotovo ali sve se vraca sve se placa samo polako…

Reply
boško јун 19, 2013 at 16:24

Znači, upravo si i sam priznao da je prava Crvena zvezda sa Malog Kalemegdena zamrznuta i da se ne takmiči nigde, a da ti navijaš za FMP sa pozajmljenim imenom koji usput i nije član SD CZ? Pa hvala ti lepo, to upravo i ja pričam.

Reply
Goran јун 19, 2013 at 17:03

Procitaj gore opet sta sam napisao FMP je pozajmio ime ali ne samo to jer bez Zvezde ne bi nista mogao,znaci nije samo ime nego i pola igraca su iz FMP pola iz Crvene Zvezde,u medjuvremenu su dosli i neki novi igraci,znaci nije ni FMP ni KK Crvena Zvezda nego novi klub je napravljen od ova 2 koji se zove KK Crvena Zvezda Beograd i postojace dok se ne saniraju dugovi i opet odmrzne pravi i jedini KK Crvena Zvezda.Ovaj novi KK Crvena Zvezda jeste pod okriljem SDCZ a kad se ugasi i aktivira stari KK Crvena Zvezda kome ce se pripisati ovaj jedan osvojen kup i mozda jos neki trofej i on ce biti u SDCZ.Ne vidim kakve veze ima da li se prava Zvezda sa kalemegdana takmici kad ti je objasnjeno da ce bas ona naslediti sve trofeje ovog novog KK to je kao da se takmicila jer je po napravljenom ugovoru jedini moguci naslednik svih trofeja,igraca,opreme,imovine itd koje trenutno ima novi KKCZBG,taj ugovor je napravljen jer se Zvezda zbog dugova nije mogla normalno dalje takmiciti da ne bi doslo do jos vece propasti i stecaja.A sad posto si franjevac da ti objasnim da se KK Partizan davno fuzionisao sa KK Igokea i da po svim zakonima to postaje drugi klub a stari vise ne postoji.Takodje koliko KK Partizan ima duznickog poreza prema drzavi,hali Pionir za treninge,vodu,struju itd. koliko ga je pomagao grad Beograd,drzava i KSS davno je trebao otici u stecaj i ugasiti se,toliko i ne smaraj vise…

forza stella rossa јун 19, 2013 at 17:17

Te tvoje glupe recenice nikako ne mogu spreciti vase ubrzano raspadanje,kao ni nase ogromno napredovanje!!!Dok ti balavis o nekom FMP-u,vasi milionski dugovi samo rastu!Sto pre shvatis da cete za koju godinu u smislu organizacije,finansija,marketinga… biti amaterski klub u odnosu na nas,to ce ti kasnije biti lakse….I ne zaboravi da ce tada razni inspektori kao i policija,zveckati lisicama ispred vaseg lopovskog kluba!A ti samo nastavi ovde da pratis i cekas nasa nova pojacanja….

boško јун 19, 2013 at 18:47

@forza stella rossa,

je l’ će to da bude SLEDEĆE SEZONE?

@Goran,

https://www.youtube.com/watch?v=MIcAh1b1On4

I rest my case.

Darko јун 18, 2013 at 21:44

Sem izbora da li je bila jos neka tema na skupstini. ❓

Reply
Nenad јун 18, 2013 at 21:12

Pojavila se vest u Novostima da Vojvodina verovatno neće igrati ABA ligu i da uskače Radnički, očekivano….Hvala Žiki Pauku na radu u klubu, on je odličan operativac

Reply
Nemanja јун 18, 2013 at 21:50

E ce onda igrati Eurocup?

Reply
ZVEZDA SRBIJA! јун 18, 2013 at 22:01

Neće.
Iz ABA igra Cedevita,ona je dobila wild-card za Evrokup.

Reply
Nenad јун 18, 2013 at 23:07

Radnički je bio prvi na listi na osnovu plasmana u ABA za Evrokup, ako Vojvodina odustane mislim da će oni igrati. Budućnost i Cedevita su izborili na osnovu plasmana takođe, a Olimpija je dobila wild-card. Igraće i Igokea ako se nekim čudom ne plasira u Evroligu.

Reply
Veteran јун 18, 2013 at 23:52

Dodikovci samo nekim kosmičkim čudom mogu da se plasiraju u Evroligu

Leave a Comment