Moja Crvena Zvezda
ВатерполоМлађе категорије

Министарка покренула иницијативу да се награде ватерполисти

Министарка са ватерполистима наше репрезентације
Министарка са ватерполистима наше репрезентације

Пре неколико дана у медијима су објављени текстови у којима су се наводиле изјаве министарка омладине и спорта Алиса Марић, која је тада, наводно, рекла да ватерполисти Црвене звезде неће добити награду за освајање Лиге шампиона, јер им је то тек прва титула.

Министарка је ова писања демантовала, а уједно и реаговала тако што је покренула иницијативу да се ватерполисти награде, и то тако што ће новац добити из буџетске резерве. Подсетимо, „вечити ривал“ је пре две године добио чак 200.000 евра за освајање истог трофеја.

У саопштењу које преноси Моцартспорт, каже се:

„Тим поводом, влада је донела закључак да се у даљој комуникацији министарства омладине и спорта и министарства финансија пронађе начин да се ова иницијатива оствари. Ради се искључиво о процедури, а не одсуству намере. Министарка Марић, никада није изјавила да Црвена звезда не заслужује награду за титулу првака Европе, нити је овај успех поредила са претходним успесима ватерполо клуба Партизан. Свака информација у овом смислу је груба неистина. Подршка ватерполу, као једном од најтрофејнијих српских спортова је континуирана, и већ су планирана средства за организацију Европског првенства у Србији 2016. године, које је квалификационо за наредне Олимпијске игре.“

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

4 comments

Srba јун 20, 2013 at 12:22

Sve i cent kao sto su oni dobili za osvajanje treba i mi da dobijemo, a ova fuksa ako joj to nije po volji treba odmah izaci i organizovati proteste, unistili su nam sportsko drustvo skroz, i sada kada se kosarkaski i vaterpolo klub bude neko da im staje na put, dokle vise

Reply
Alex јун 20, 2013 at 12:02

Stize nam Nikic kao zamena za Pijetlovica…

Reply
Kapetan јун 20, 2013 at 11:58

Stize nam zamena za Pjetlovica 😀 http://sportal.rs/news.php?news=103659

Reply
INĐIJA јун 20, 2013 at 11:41

Dr#lja debela, ne bi mi ni videli tih 200 000 evra da neki novinar to nije spomenuo. I jos grobari imaju obraza da kukaju ko pi#ke sto nisu dobili nista za 2011…. Samo zelimo iste uslove kao oni, nista vise!

Reply

Leave a Comment