Moja Crvena Zvezda
Архива

Dulić i Radujko o izboru u UO Crvene zvezde

Marakana

Novi članovi Upravnog odbora FK Crvena zvezda, Oliver Dulić i Branko Radujko, odgovarali su na tri pitanja postavljena od strane novinara „Blica“ u vezi sa njihovim ulaskom u UO.

1. Koji je vaš motiv prihvatanja ulaska u UO Crvene zvezde?

2. Da li ste upoznati sa finansijskom situacijom u klubu, kakva je?

3. Gde je mesto Crvene zvezde u takmičarskom smislu?

Oliver Dulić

1 – Prihvatio sam poziv mojih prijatelja iz Crvene zvezde da pomognem klubu za koji vatreno navijam od malih nogu, a za koji me vežu lepe uspomene i radosti. Zvezda je svakome veliki motiv, kako igračima, tako i nama kojima je taj klub u srcu.

2 – Zvezdin poziv se zaista ne odbija, posebno kada je teško i kada se klub bori da prevaziđe finansijske teškoće. Nadam se da ću u okviru svojih mogućnosti, svojim iskustvom, ali prvenstveno ljubavlju prema Zvezdi, učiniti sve da se klub vrati tamo gde mu je i mesto. Do sada sam bio aktivan u Vaterpolo klubu Crvena zvezda. I već nakon godinu dana rada uspeli smo da vaterpolo klub vratimo u društvo najboljih. Kroz predan angažman u nadzornom odboru, nadam se da ću biti u mogućnosti da posredno, dodatno pomognem i vaterpolistima.

3 – Na klupi imamo veliko fudbalsko ime, želimo da i na terenu budemo moćni, kao generacija kojoj je pripadao naš trener. Crvena zvezda je naš najveći klub i po masovnosti i po postignutim rezultatima do sada. Svakome ko u to sumnja dovoljno je da poseti trofejni muzej na “Marakani”. Naša Zvezda je brend po kome mnogi širom sveta prepoznaju Srbiju, zato je cilj svih pravih zvezdaša da klub dobije potrebnu stabilnost i da se vrati na puteve stare slave, kako bi i buduće generacije zvezdaša mogle da se nadaju da će se istorija u slučaju Zvezde i ponoviti. Sve to je više nego dovoljno da bih pronašao motiv i sa velikim entuzijazmom pokušao da dam doprinos.

Branko Radujko

1 – Što se tiče mog učešća u organima kluba, ono je potpuno volontersko i pored poslovne saradnje kompanije Telekom Srbija i Fudbalskog kluba Crvena zvezda, zasniva se i na ljubavi prema klubu. Treba, ipak, reći i da u Upravnom odboru Košarkaškog kluba Partizan Mt:s sedi predstavnik menadžmenta Telekoma Srbija kao sponzora.

2 – Savremeni telekom operatori širom sveta intenzivno sarađuju sa sportskim društvima. Kompanija Telekom Srbija je postala sponzor Košarkaškog kluba Partizan, našeg najuspešnijeg kluba u ovoj sportskoj oblasti koji je bio šampion Evrope, a upravo proširujemo saradnju sa Fudbalskim klubom Crvena zvezda, nekadašnjim evropskim i svetskim šampionom. Beograd je jedna od retkih evropskih prestonica, a uz Bukurešt i jedina prestonica u istočnoj Evropi koja ima evropskog fudbalskog šampiona.

3 – Našu ulogu u organima klubova, pa i sada u Fudbalskom klubu Crvena zvezda, vidimo kao mogućnost da doprinesemo unapređenju upravljanja i stvaranju uslova za učešće u evropskim takmičenjima, odnosno povratka na stare staze slave naših velikih sportskih kolektiva.

Повезане вести

2 comments

Comments are closed.