Moja Crvena Zvezda
Клупска дешавањаФудбал

Човић одговарао на питања медија

CovicДан пред одлазак експедиције црвено-белих на припреме у Словенију, потпредседник Небојша Човић говорио је о актуелним питањима везаним за динамику исплате појединих потраживања која се односе на Омладинску школу и бивше и садашње првотимце. Он је такође додао да су минулих дана обављени разговори са скоро свим играчима.

Причали смо са свима и није све тако црно. Добићете информацију када будемо завршили. Пантићу ће највероватније бити омогућен трансфер јер он жели да иде. Што се тиче доласка Нинковића, оптимиста сам. Мијаиловић неће отићи за џабе, што се спортског дела тиче, има отворена врата у матичном клубу. Играти за Звезду је част, вредност се више повећава играчима када одлазе из Звезде него из других клубова. Идеја нестанка Звезде равна је идеји нестанка Србије. После кише увек дође сунце – истакао је Човић.

Потпредседник Црвене звезде истакао је и да ће у најкраћем року, већ почетком наредне недеље бити регулисане обавезе према фудбалерима из млађих селекција клуба.

У понедељак и уторак биће регулисани сви дугови у вези са становима, а то је 14.200.000. Регулисаћемо све стипендије и све обавезе за исплату превоза, што износи 2.100.000. Тиме доводимо на нулу обавезе према млађим категоријама. Потписали смо неке клинце. То ће бити смер у будућности, са обавезама према омладинцима нећемо много каснити

Када је измирење обавеза према играчком кадру и домаћим клубовима, као и банкама у питању, ситуација се такође поправља.

Знам да Дисциплинска комисија ФСС ради по службеној дужности, али нека они и сви остали смире страсти када је Црвена звезда у питању. Решићемо неке рате за Димитријевића и Вилотића, ускоро и за Пантића, а на путу смо да решимо и проблем са Радом. Јуче смо исплатили одређени део накнада, не мање од две хиљаде евра. Спартак из Суботице? Обавезе извршавамо у складу са споразумом. Слобода? Доста смо већ измирили. Што се тиче Јагодине, ту смо мање–више при крају. Марфин банци дугујемо још 35 хиљада евра, нећемо да трпимо више притисак банака. Можемо да одемо и у стечај, па ће банке између себе да се договоре коме ће припасти која трибина на стадиону. Ипак, захвални смо им на разумевању.

Небојша Човић објавио је и неколико чињеница које наговештавају излазак из кризе у којој се клуб налази. Уз податак да је првотимцима исплаћен део заосталих зарада, не мањи од 2.000, а не већи од 10.000 евра, Човић је открио и да је потписан профи уговор са једним од најталентованијих дечака на овим просторима, Луком Јовићем, рођеним 1997. године. Он је само последњи у низу дечака који су постали професионалци. Пре њега први уговор у животу потписали су Милош Стојановић (1997), Марко Грујић (1996) и Душан Живковић (1996), док је Вукан Савићевић (1994) продужио свој уговор са клубом на још четири године.

Мислим да ће у наредном периоду бити још таквих ствари, што играча из Звездине омладинске школе, што из осталих клубова, јер морамо да направимо основу наше куће, а то је Омладинска школа. Имамо могућност да као Црвена звезда прикупимо много талентоване деце. Убудуће, барем када је омладински погон у питању, нећемо каснити већ ћемо наше обавезе испуњавати максимално коректно. Када кажем да нећемо каснити, мислим на то да нећемо каснити девет, десет месеци, колико се каснило раније – рекао је Човић истичући важност Омладинске школе.

Не смемо да заборавимо ни на једног јединог дечака Црвене звезде, зато само сада прикупили све оне који су били на позајмицама. Нормално је да њихов матични клуб направи нову проверу, а да онда Спортска комисија одради ко је за нас, а ко није. Не смеју да се понове грешке да се Звезда одрекне неких играча и пусти из да оду, а онда их за велике паре враћа у клуб. Прошлост не можемо да изменимо, али можемо да научимо да то не сме да понавља – упозорио је потпредседник Црвене звезде и осврнуо се на пример младог Ковачевића. 

Знам да је Ковачевић поникао у Звезди, знам да је и сада у неким оптицајима да дође и баш зато никада више не бисмо смели да дозволимо такву ствар. Наши помоћни терени морају да буду препуни, да врви, да се трчи и зноји. То је нешто без чега у спорту не можете ништа да урадите. Таленат је супер, али морате гледати и карактер те деце и њихов однос према Звезди. Мислим да није похвално да се играчи појављују на арбитражама – истакао је Човић и наставио.

Бити у Звезди је част, бити у Звезди док је она у кризи је лојалност, а на крају није свеједно да ли идете у иностранство као играч Звезде или неког другог клуба. Вредност вам се увећава пет или десет пута. Тако да нико није лоше прошао, ни они којима се дугује. Није добро да пљујете извор из ког сте пили воду, то увек више говори о њима него о нама. Не замерам тим младим момцима, причао сам са њиховим родитељима и менаџерима, то су били коректни разговори, али наш задатак је да Звезда буде Звезда и да она неће молити никога – не оставља дилему потпредседник најтрофејнијег српског клуба.

Додатне приходе Човић очекује од продаје играча, али није говорио појединачно. Рекао је само да интересовања има.

Видећемо како ћемо проћи у прелазном року што се тиче трансфера. Интересовања има, али ми из економског дела морамо да се подредимо мишљењу спортског дела. Не можемо да уђемо у трансфер који ремети спортске планове. Можемо да кажемо свој став, али спорт доноси коначну одлуку. И ту морамо да избегнемо промашаје у највећој мери. Ако неке играче позиционирамо онда морамо и да их разиграмо, јер им цена неће расти док седе на клупи, а играчи су наш једини капитал, уз инфраструктуру коју имамо

Човић је прокоментарисао је и ситуацију око кашњења Абиоле Дауде на почетак припрема.

Можда стварно сређује папире око пасоша, а можда сређује и себи неки трансфер. Ако је тако – никакав проблем. Све може да се направи, али сада смо ми ти који се питамо, јер смо му исплатили дугове и тако спречили да оде за џабе. Ако неко хоће да иде, мора да се плати за њега, а онда ми тим новцем исплатимо друге играче.

Први човек кошаркашке секције нашег клуба рекао је да је дуг у Љутице Богдана свакога дана све мањи.

Не могу тачно у овом тренутку да вам кажем колико он износи зато што немам прецизне податке. Али иде доле – закључио је потпредседник црвено-белих Небојша Човић.

 

Повезане вести

10 comments

veljko јун 23, 2013 at 14:49

BRAVO BOŽE ŽIV TI I ZDRAV BIO !!! :javascript:grin(‘:razz:’)

Reply
Dada јун 23, 2013 at 14:24

Ovaj covek da kaze da ce sutra da padaju sekire bez drzalja ja bih mu poverovao!

Reply
GoranCZV јун 23, 2013 at 13:08

Kaze kralj dug ide down,down 😀 :))) Coki majstoreeee,ti si nas Koprefild 😀

Reply
Delija DBC јун 23, 2013 at 12:50

Искрено ово ми се уопште не свиђа!
Мислим драго ми је ако иде боље и све то,али зашто увек се наниже 10 црних вести,па онда дође Човић и каже нешто лепо?
Јел тај Човић сам ради у Црвеној Звезди,где су остали,шта они раде?
Ајде мало да окренемо ситуацију,ја мсм да би ред био да сад дође 10 добрих вести,па онда 1 црна (још ако та црна буде да је неко смако тола онда 🙂 )

Reply
Mezenga јун 23, 2013 at 12:46

Coki madjijo 😎

Reply
vanja јун 23, 2013 at 12:36

Poceo sam da sumnjam da ovaj Covic voli Zvezdu kao ja 😉 ponovo ce djoletova pjesma „hej carobnjaci“ biti aktuelna… Svuda si slavna svakom si ravna eo eo Zvezda…

Reply
Nikola јун 23, 2013 at 11:49

Ja mislim da mi treba da kloniramo Čovića, da jedan bude predsednik KK a drugi predsednik FK. 😛

Reply
Samo ti јун 23, 2013 at 12:16

Ja mislim da je to fantasticna ideja! ❗

Reply
Volim Zvezdu јун 23, 2013 at 16:52

Oce neko da banuje ovog debila vise?!

Reply
Nikola јун 25, 2013 at 21:45

Zahvaljujem na podršci ! 🙂
Šalu na stranu, sve više mislim da u FK samo Čović radi svoj posao kako treba, savesno i svesno, a da su ostali tu iz nekog drugog interesa ili jednostavno pojma nemaju gde se nalaze.

Reply

Leave a Comment