Moja Crvena Zvezda
ПрипремеФудбал

Стојановић: „Требају нам штопер и задњи везни“

Stojanovic Slavisa
Славиша Стојановић, фото: Моцарт спорт

Црвена звезда је прекјуче одиграла први меч на припремама у Словенији против Крке (1:0, Михајловић). Нови тренер је меч посматрао са стране, а екипу је водио Братислав Живковић, као  и све досадашње тренинге. Јуче је Стојановић и на тренинзима преузео диригентску палицу и након тренинга за Мондо изнео своје прве импресије.

– Јучерашњу утакмицу смо одиграли у мешовитом саставу, одлучили смо да дамо прилику млађим играчима. Било је добрих ствари, много тога још има да се ради, али је основна информација добродошла за први пут. Са задовољством могу да констатујем да је и први тренинг прошао релативно добро – констатовао је нови шеф струке.

Свестан је и ситуације у којој се Звезда налази, нарочито што се почетка такмичарских мечева тиче.

– Много труда и посла нас очекује, а времена је веома мало. Морамо бити паметни и морамо да што пре створимо кадар са којим можемо да изгурамо целу сезону. То још немамо, али се трудимо око тога, и стручни штаб и Управа и надам се да ће што пре доћи до стабилизације играчког кадра, када ћемо моћи да радимо и озбиљније, тактичке ствари – каже Стојановић.

Времена није било да уочи све врлине и мане тима, али како каже свестан је на којим позицијама су за почетак неопходна појачања.

– На штоперским позицијама и на месту задњег везног. То је за сада све што сам успео да видим.

Задовољан је и залагањем играча на првом тренингу који је он водио.

– Навикао сам на то да играчи имају мотив. То ме не изненађује, професионалац сам и све екипе које сам водио су радиле таквим интензитетом. Данас је било у реду. Тешко ми је да причам да ли су они навикнути на то, али овим што сам видео данас сам задовољан.

Тврди да се код Звездиних младих играча види таленат, али и да је прерано причати о томе колико он може да се испољи, јер за успех у  Звезди, сам таленат није довољан.

– Све што кажем може да се окрене у једном или другом смеру. Прерано је да се било шта констатује. Делује да имају таленат, али је велико питање колико могу да се носе са великим циљевима. За те ствари ћу морати да упознам играче. Требаће ту још доста времена – а затим се осврнуо и на чињеницу да је потребно екипи усадити победнички менталитет – То увек иде упоредо са радом тренера. Како преноси информације у тактичко-техничком и физичком смислу, тако мора то да ради и у педагошко-психолошком. То је неминовно –  каже Звездин стратег.

На крају је рекао и какву би  Звезду он волео да створи и гледа на терену.

– Најважније ми је да будемо конкретни и брзи, што бржи. Важно је да у својим одигравањима будемо што једноставнији. Фудбал се игра према голу, а не према линији. То је моја филозофија – закључио је Славиша Стојановић.

Надамо се да ће своје замисли и спровести  у дело.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

14 comments

Marko јун 28, 2013 at 14:41

NAJBOLJI STOPER U OMLADINCIMA 95 MIHAILO MILUTINOVIC KOGA SRDJAN VASILJEVIC UPORNO SKLANJA U DOGOVORU SA STOJADINOVICEM. ZELE DA DOVEDU STOPERA DA BI SE UZIDALI U CENU.

Reply
Damir Jakovljevic јун 28, 2013 at 14:00

stojanovic je u pravu zadnja linija zvezdi nedostaje , jel smo prosle sezone primili 35 golova jedna od gorih odbrana u prvenstvu smo bili.

Reply
MILAN KG јун 28, 2013 at 18:36

i to u ovakvoj konkurenciji potukli su sve negativne rekorde

Reply
Kastro јун 28, 2013 at 13:21

Ne verujem, pa dobili ste Kovacevica zadnjeg veznog, cemu ih gomilati a stopera ni u prici. Uglavnom imamo trenera koji ce da igra sa dva a mozda i tri zadnja vezna :D. Uostalom kroz karijeru je forsirao igru sa dva zadnja. Hocemo li ikako dobiti trenera da igra sa dva klasicna napadaca

Reply
Uros NSCZ јун 28, 2013 at 11:35

Milivojevic je tu dok se Kokeza ne dogovori sa Stojicem da poveca Zvezdin procenat kod transfera,Cim se to desi ode Luka,NAŽALOST!

Reply
Realan82 јун 28, 2013 at 12:07

Mozda ostane ako uspemo da uvaljamo Kasalicu.

Reply
marko јун 28, 2013 at 12:40

kokeza je dogovorio veci procenat za zvezdu od prodaje milivojevica a taj procenat je 75posto

Reply
Mani јун 28, 2013 at 11:13

Da li neko zna nesto vise o Robertu Mirosavicu?! Igra za mladi tim Benfike, momak 17,18 godina naseg porekla sa Svedskim drzavljanstvom…

Reply
Aleksandar јун 28, 2013 at 11:52

mislim da je mozzartsport pisao neki tekst o njemu..

Reply
Milos 90 јун 28, 2013 at 11:06

Zar nismo doveli Kovacevica?

Reply
Mani јун 28, 2013 at 11:10

To se i ja pitam?! Ako je tu Kovacevic, Milivojevic i jos ovaj mali omladinac sta ce nam vise zadnjih veznih…

Reply
Mani јун 28, 2013 at 10:54

Ajmo uprava, jos dva iskusna stopera!!! Tu je Krneta kao treci a ostalo ce popuniti omladinci.

Reply
alo? јун 28, 2013 at 10:50

3 stopera nam treba :facepalm:

Reply
GoranCZV јун 28, 2013 at 10:34

Sta je sa Milivojevicem???

Reply

Leave a Comment