Поред новог изгледа сајта, наша редакција је одлучила да део графике нашег и вашег сајта посвети спортовима који до сада нису имали довољно медијског простора, а заслужују то, јер су део наше црвено- беле породице. Овога пута представљамо теквондо, најмасовнију борилачку вештину на свету, коју је код нас на најбољи начин промовисала Милица Мандић, иначе члан ТК “ Галеб“.

tk crvenazvezda1
Теквондисти Звезде на тренингу

Теквондо (Taekowondo) је врста борбе без оружја која води порекло из древне Кореје. „Тае“ значи нога, ударити ногом или уништити ногом, „Квон“ је рука, ударити руком или уништити руком или песницом, а „До“ значи пут или метод. Теквондо је самоодбрамбена техника борбе без оружја која укључује примену удараца ногама и рукама (са земље и из скока), блокове, ескиваже, итд. То је много више од обичне физичке борилачке вештине. Теквондо је систем тренинга тела и ума у коме је нагласак стављен на развијање моралног карактера. У питању је борилачка вештина настала комбиновањем различитих борилачких стилова који су током протеклих 2000 година постојали у Кореји, као и у неким земљама које је окружују (Кина, Јапан, итд.).

На Олимпијским играма  у Сиднеју, теквондо је постао званични олимпијски спорт. Данас више од 30 милиона људи тренира теквондо и то је убедљиво најбројнија борилачка дисциплина данас.

tk crvenazvezda2
Припрема за спаринг

TК „Црвена Звезда“ члан је Спортског Друштва „Црвена Звезда“ од почетка 1996. године. Добра организација, стручан и предан рад учинили су да се клуб за кратко време вине у сам врх југословенског, а касније и српског теквондо спорта.

Један ја од најуспешнијих теквондо клубова у историји наше земље који је 2000. године освојио титуле екипног првака државе у обе такмичарске дисциплине – и у формама и у борбама, што је јединствени случај у близу 20 година дугој историји теквондо спорта код нас.

Од свог оснивања, ТК „Црвена Звезда“ је, поред осталог, освојио чак 6 титула екипног првака државе, са чиме се може похвалити мали број клубова код нас.

Наш теквондо клуб  уписује дечаке и девојчице у три узрасне категорије, 5-10 година, 11-16 година и 17 година и старије. Тренинзи се одржавају на две локације, на стадиону Црвене звезде и на Бановом брду. Главни тренер нашег клуба је Жељко Катарић. Званични сајт ТК Црвне звезда је   www.taekwondo.org.rs Посетите их и придружите се!

6
Коментари

avatar
1 Comment threads
5 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
GoranSveta PredićLucano Recent comment authors
  Subscribe  
најновијим најстаријим највише гласова
Обавести ме о
Lucano
Гост
Lucano

Bravo i za novi izgled sajta i što nastavljate sa promocijom svih klubova. Je l’ znate da mi kažete godine i discipline (forme,borbe) u kojima smo osvojili tih 6 titula?

Goran
Гост
Goran
Lucano
Гост
Lucano

Video sam to, ali tu ih ima nabrojanih 5 pa mi zato i nije bilo jasno 🙂

Goran
Гост
Goran

Evo imas ovde malo vise o tome http://www.sd-crvenazvezda.net/index.php?mod=hst&hid=72 🙂
Екипне титуле првака државе освојене су у формама (1998, 1999, 2000. и 2001. г.) и борбама (2000. г. – титула за укупан пласман и прво место женске екипе).