Moja Crvena Zvezda
ПрипремеФудбал

Крнета: „Заслужујем нову шансу“

Krneta
Јован Крнета

Млади дефанзивац Црвене звезде Јован Крнета у протеклој сезони претурио је много тога преко главе. Без обзира што је последњи званични меч одиграо још у августу 2012. године, воља га није напуштала. На сваком тренингу Јоца се максимално трудио, очекивао нову прилику на терену, али је није добио.

Истински професионалац, какав је Крнета, нову шансу за доказивање сачекао је на припремама у Термама Чатеж и већ на првом мечу, против Крке био један од најбољих у црвено-белом табору. И капитенска трака коју је задужио у другом полувремену наговештај је бољих дана у каријери снажног дефанзивца.

– За сада је све у најбољем реду. Вредно тренирамо и трудимо се да припреме искористимо на најбољи могући начин. Ситуација је донекле другачија у односу на неке раније припремне периоде јер имамо мало времена до почетка квалификација – истиче Крнета.

Тренутно иако има тек 21 годину Крнета је најискуснији у тиму Славише Стојановића на позицији централног дефанзивца.

– Сигуран сам да сам заслужио нову прилику да се докажем и покажем колико умем. Ретко ко је у екипи прошао кроз тежак период какав сам ја имао. Међутим, сматрам да ми је то са друге стране помогло у развоју, и као личности и као фудбалера. Извукао сам поуке из свега и трудим се да искористим нову прилику која ми се указала и коју сам без дилеме заслужио – јасан је Крнета.

Одличну Јованову игру на контролном мечу са Крком испратио је и нови тренер Црвене звезде Славиша Стојановић.

– Сваки тренер донесе неке новине. Тренинзи су занимљиви и помало другачији, више радимо са лоптом, вежбамо завршницу што је и логично јер се старт сезоне примакао. Испратили смо сви заједно жреб и мислимо да је реалније да играмо против Исланђана него против Фарана. Не треба пуно да се оптерећујемо њиховим дуелом, јер смо у сусретима са било ким од поменуте две екипе фаворити и очекујем сигуран пролаз – не оставља дилему Јован Крнета.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

36 comments

Nemanja јун 30, 2013 at 23:35

Krle vidim te kao novog Vidica!Samo napred i trud ce ti se isplatiti!PravI ZVEZDAS su uz tebe! Poooz iz Valjeva ! Pored ovih igraca kao sto je Krle titule su sigurno nase i igranje u Evropi!KRLE samo gazi!

Reply
Kartmen јун 30, 2013 at 12:06

Krneta je lik…brane ga po sajtovima sestra i tetke 😀 kao da je loptom slomio prozor skole kao ja,ali nemojte nikome da kazete 😉 :mrgreen:

Reply
Saša јун 30, 2013 at 10:25

Јован ће ове године да покаже какав је играч. Гарантујем да ће пола ових што га сад пљују да се стиде. Да је имао кредит код навијача као рецимо Мрва Јовановић или нешто мањи као Максимовић ми би сад имали готовог штопера и ослонац тима. Да није можда Јован скривио 2 гола против Бордоа? Да није Јован лоше испуцао лопту на истој утакмици? Да није он дао ауто гол на дербију? Да нису можда поред њега протрчавали као поред споменика разноразни из разноразних клубова наше лиге? Не памтим да је неко тако млад платио овако скупу цијену за своје грешке. Зато се унапријед радујем Јовановом повратку и великој моралној сатисфакцији коју ће да доживи, у то сам сигуран.

Reply
Dobronamerni pomocnik јун 29, 2013 at 23:24

Sram vas bilo, sebe zovete Zvezdasima. Jovan je primer karaktera Zvezdinog igraca. I profesionalizma. To sto je on preziveo je dokaz. I sta je to njegova sestra izvukla iz njega, koju informaciju. Kakav je on u svom poslu, fudbalera, takva je i ona u svom. I niko od „zaposlenih“ na MCZ-u ne radi vec volontira. Ne kace se za sisu Djoleta STefanovica ranije i Zorana Stojadinovica kao neki, a cim krene frka prodaju ih. MCZ je jedini navijacki sajt, a ne medij kao sto neki pokusavaju da budu. Sram vas bilo sve koji o Jovanu i njegovoj sestri kazete ruznu rec. Nema nas cetiri miliona, vec nas „pravih“ ima jedva da stanemo u 10 autobusa. Ostalo ste vi kojima sve smeta. Izvolite, prijavite se da volntirate braco Zvezdasi, niko vam nece zabraniti. Izadjite sa faxa da dodjete na konferenciju, kisnite na utakmicama, gledajte treninge, nadjite informacije, pomozite… Ili nastavite da pljujete.

Reply
Pevaj_Krneta јун 29, 2013 at 19:56

Ne zasluzujes!

Reply
Mare јун 29, 2013 at 18:27

Zasluzujes, niko od vas ne pamti onu utakmicu protiv Pazara kad je decko bio najbolji, mladi igraci moraju da se istrpe ponekad, svi hocete mlade igrace a nmzte po 2 greske da im oprostite..

Reply
Nenad јун 29, 2013 at 18:21

naravno, bilo je grešaka ali se u tim godinama one daju ispraviti

Reply
dusan јун 29, 2013 at 17:39

zasluzujes sansu u nekom drugoligasu. dobar si ti decko ali jednostavno nemas kvalitet za zvezdu.

Reply
Nebojsa јун 29, 2013 at 17:06

http://www.mozzartsport.com/vesti/i-oni-su-stoperi
Evo ko jos zasluzuje da igra… Bolje oni koji znaju kako se gine za Zvezdin grb i dres nego neki polovnjaci koji ne mogu da nadju drugi angazman. A sigurno su i jeftiniji.

Reply
veliki pravi zvezdas јун 29, 2013 at 16:29

Zaslusujes da igras itekako u prvom timu nase Crvene Zvezde 😀

Reply
Mimi јун 29, 2013 at 15:59

i ja mislim da zasluzujes…one 2 utakmice u kojima je bio los ne mogu da pokazu pravu sliku o njemu…treba mu pruziti novu sansu..

Reply
pera јун 29, 2013 at 16:14

slazem se Mimi s tobom, niko ne pominje utakmicu sa Novim Pazarom gde je fantasticno odigrao na jako losem terenu. bravo mali i dokazi zasto si u Zvezdi

Reply
Vanja јун 29, 2013 at 15:35

Krneta vo;io bih da zaigras u Realu ali ja jednostavno nemam povjerenja u tebe, oni kixevi posle kojih su najurili Robija su toliko pocetnicki da je to za neoprostit…

Reply
pera јун 29, 2013 at 16:01

Ti nemoj da mu oprostis ali ga nemoj ni pljuvati, pocetnicke greske se svima desavaju ali prodavanje utakmice ne ( citaj Maksa ). Robi je imao poverenja u svoje igrace a ovaj mali Krneta mislim da ce svima zapusiti usta i opravdati poverenje velikog Zutog. Zivi bili pa videli, vreme radi za uporne,inteligentne i vaspitane igrace. Krneta samo napred 😀 , poznavaoci fudbala su uz tebe

Reply
Damir Jakovljevic јун 29, 2013 at 15:21

zasluzujes da igras za zvezdu sta je zvezda juce napravila protiv Dozmala

Reply
Andrej јун 29, 2013 at 15:18

Naravno da zasluzujes i nadam se da ces ostati u Zvezdi jer si daleko bolji od svih stopera koji su poslednjih godina igrali u Zvezdi! Da su jedna ili dve lose utakmice kriterijum po kome bi se odstranjivali igraci iz Zvezde bilo bi zanimljivo objasniti kako tu Slavoljub Djordjevic, Tutoric, Maksimovic, Vilotic i njima slicni uspeli da spoje toliko meceva u svetom dresu!?

Reply
neshha јун 29, 2013 at 18:50

Bas tako.Krnetine greske su preuvelicane do krajnjih granica,i to na uslovno receno malim utakmicama.Tutoric nas izbacio iz Evrope u Slovackoj,Djordjevic poklonio derbi,Vilotic nikad nije odigrao utakmicu bez kixa,za Maximovica necu ni reci da trosim koliko je bezvredan.Zato naravno da Krneta zasluzuje sansu,a ocekujem da je maximalno i iskoristi.Puno srece!

Reply
... јун 29, 2013 at 15:06

Jel Krnetina rodjena sestra radi za MCZ zato sto je rodjena sestra Zvezdinog fudbalera ili ?

Reply
... јун 29, 2013 at 17:02

Njegova sestra stvarno radi na MCZ,pa me zanima kako to da bas sestra Zvezdinog fudbalera radi kod vas ? Verovatno jer moze da pita Krnetu ono sto vas zanima pa onda kao imate informacije..

Reply
realNo јун 29, 2013 at 18:51

aaaaaaaaaa pa zato sam ja dobio napušavanje prošli put 😀 sestra radi u mcz

Reply
RedStarBelgrade јун 30, 2013 at 00:17

To je jedini razlog.

Reply
Jovana јун 30, 2013 at 01:44

Drugari, kada ste toliko upućeni u Mininu karijeru na (volonterskom) sajtu, pogledajte koje sportove ona prati. Fudbal? Teško. Volite tračeve, pa da vas ja kao njena koleginica uputim. Mina je zadužena za mušku odbojku, a fudbal je moja briga. Tako da ako znate nešto zanimljivo u vezi sa fudbalom, javite meni, a ne njoj. I ostavite na miru i Jovana i nju. Kako vam više nije dosadilo???

Reply
RedStarBelgrade јун 30, 2013 at 21:50

Jovana, bio sam ironičan!

Reply
Sova јун 29, 2013 at 14:58

AHhahahahahhahahahahahahahhaahahhahahahahahha

Reply
JA јун 29, 2013 at 14:31

Zasluzujes!

Reply
duci јун 29, 2013 at 14:08

Momak,da je Zvezda što je nekad bila ti nikada nebi u njoj bio.Jednom grobar – uvek grobar!Ja ti ništa ne verujem.

Reply
box87 јун 29, 2013 at 14:50

ti si umni retard i propisno ogranicenih intelektualnih mogucnisti…..

Reply
duci јун 29, 2013 at 15:03

Sinko,prava terapija za tebe je „svojeručni seks“.Samo,bez preterivanja!

Reply
Драган јун 29, 2013 at 15:29

Јован није гробар.

Reply
RedStarBelgrade јун 30, 2013 at 00:17

Si siguran?

Reply
Драган јун 30, 2013 at 09:03

Познајем породицу годинама.

Reply
Red Star Belgrade јун 30, 2013 at 21:52

Dragane, kada vidis da linkujem sajt
http://www.mojacrvenazvezda.net ti iskuliraj. 😛

pera јун 29, 2013 at 13:49

Momčino ti igraš fudbal glavom i to je veoma bitno. Ko radi taj i greši a na greškama ko nauči da ih ne ponavlja taj je pravi. Half mora da zna da skoči i da bude uporan kao mazga i uvek na pravom mestu. Zvezdina odbrana već dve godine ima problem jer niko ne zna da skoči da je bog u svojih 10 metara. to je posao ta dva halfa jedan drugog moraju da vide i sa temena a da ih vodi golman.To očigledno tako ne funkcioniše te je potrebno dovesti bar Maslaća koji je stamen i ozbiljan momak a uz njega možete vas dvoje troje da date maksimum. Po meni treba dovesti bar jednog halfa i desnog beka ali nikako ne nekog ko je pužić već eksplozivan i nametljiv. I još nešto dok svako od vas ne razmišlja da je najbolji na svetu na svom mestu nemojte se baviti sportom. Sport daje samo najupornijim sa najviše samopouzdanja i onda je nebitno ko koliko ima godina.

Reply
red јун 29, 2013 at 13:32

Zna li se mozda dali postoji neki prenos vecerasnje tekme
ZVEZDE sa Domzale ???

Reply
marko јун 29, 2013 at 14:03

NE POSTOJI PRENOS

Reply
VOJVODA јун 29, 2013 at 14:12

probaj na fromsport i vidi ponudu u fudbalu, mozda bude

Reply

Leave a Comment