Moja Crvena Zvezda
ПрипремеФудбал

Стојановић – Немамо времена за страх и алибије

StojanovicПо повратку из Словеније са прве фазе припрема, тренер Славиша Стојановић сумирао је утиске урађеног у претходних десет дана.

Генерална оцена је позитивна, нови шеф стручног штаба задовољан је радом и залагањем својих изабраника, међутим, како је сам рекао, пред првотимцима црвено-белих се налази још много посла.

– Солидан је утисак, отприлике знам ком играчу одговара која позиција. Научио сам како се сваки играч зове, јер било је пуно фудбалера на припремама. Радили смо све по плану што се тиче физичких ствари иако је у неким тренуцима било изузетно тешко организовати тренинг, али таква је природа посла и ту нема много кукања. У овом тренутку је најважније да што мање причамо, а што више радимо јер каснимо практично на свим пољима. Надам се да ћемо што пре ући у нормалан ритам рада и играчког кадра, да се можемо више посветити тактичким стварима – истакао је бивши селектор Словеније.

Времена до почетка нове сезоне нема пуно, и због тога је за очекивати да се процес рада и уигравања максимално убрза.

– Наравно, то је потребно из више разлога. Прво, треба селектовати играче, и та селекција треба бити адекватна да можемо нормално радити на тренинзима, како бисмо дошли до већег броја понављања и ситуација где евентуални напредак треба бити што бржи.

Млади стручњак очекује и нова појачања, првенствено на позицији штопера, посебно ако се зна да је за уигравање последње линије потребно време.

– Играчи на позицији штопера су у овом тренутку приоритет. Наравно да су нам потребна појачања и у везном реду. Догодила нам се и непланирана ситуација, повреда Ракића, уколико се испостави да је озбиљнија, морамо размислити и о тој позицији – рекао је Стојановић.

Нови шеф црвено-белих не жели да тражи било какве алибије у тренутној ситуацији у којој се налази најтрофејнији српски клуб. Све његове мисли усмерене су на предан рад и напредак.

– Немамо времена за страх, за алибије, за оправдања, ми морамо само да радимо, и то крваво. Што више енергије потрошимо на тражење некаквих алибија, то је лошије по нас. Морамо због величине клуба и армије навијача која жељно ишчекује наставак првенства, да будемо што спремнији – јасно је поручио млади тренер.

Атмосфера у Термама Чатеж међу играчима је била беспрекорна. Велики адут црвено-белих у новој сезони био би када би се она пренела и на терен. Кључ уигравања тима по речима Стојановића лежи у сталном понављању које води ка аутоматизмима у игри.

– То је процес, то не може да се постигне у два или пет дана. Потребно је време. Као што сам рекао, још увек смо у фази упознавања карактерних особина, и они мојих, и ја њихових. То не иде тако лако, онај ко прича да то може након неколико тренинга да се догоди, није у праву. То је процес, ту је потребан велики број понављања да би се дошло до аутоматизма. Репетиције су позната ствар, то нисам измислио ја него доктори наука, да након три до пет хиљада понављања долази до аутоматизма, што само значи да нас чека много посла – констатовао је Стојановић који није могао да утиче на распоред мечева који је игран на припремама у Словенији.

– Затекао сам план утакмица по преузимању екипе у Термама Чатеж. Противник сам тога да екипа последњег дана пред повратак кућама игра мечеве. Играчи су углавном одсутни, једва чекају повратак и у таквим мечевима као по неписаном фудбалском правилу долази до непланираних пораза и повреда, као што се нама десило са Ракићем. Наравно, не умањујем на овај начин победу Иличивеца, надиграли су нас у свим сегментима и заслужено тријумфовали – закључио је Славиша Стојановић.

Повезане вести

6 comments

Spartanac јул 3, 2013 at 20:06

3 do 5 hiljada puta!!!!!!!!!!!!???????????To je to……..trener mora,ali mora da ostane dve godine da bi ljudi usvojili sistem i licili na nesto,da bi stigli upravo te hiljade puta da ponove sve o cemu covek prica…..ne pet hiljada,nego dvadeset.Nema….menjamo trenere i sportske direktore na 6 meseci,a kukako sto nemamo sistem.A mahom je istina jedna…….DANEMAMO PARE ZA DOBRE IGRACE!!!!!!!!Ali lakse je smeniti trenera ili sportskog,nego ceo tim promeniti ili celu upravu……kako radimo tako nam i jeste!

Reply
Damjan Martinovic јул 3, 2013 at 18:12

Skrenuo bih paznju urednicima sajta da uredno eliminisu svako strano telo na ovom sajtu koji je stvarno sjajan i sve moje pohvale.Veliki ste Zvezdasi,radite predano,trudite se,krajnje ste profesionalni,ali pustite demokratiju u nekim slucajevima.Ona nije za one sa druge strane brda i uopste nisu dostojni da ostavljaju komentare na nasem sajtu.Ja licno nikad ne bih otisao na njihov nijedan sajt,ni oficijalni,ni navijacki.Nebitni su mi.Posebno sto su im misli prljave,izrazavanje im je prljavo,sve rade da nas popljuju i krajnje je dostojanstveno samo ih ne objaviti.To je moj savet,a verujem da ce se sa mnom svaki Zvezdas koji dolazi na ovaj sajt sloziti.Pustite ih,ne trebaju nam ovde.I jos jedna stvar,hajde da budemo gospodski navijaci i da ih ne prozivamo za njihovo stanje sa finansijama u KK.Mi najbolje znamo kako je nama godinama bilo i to nikom ne zelim,pa ni najgorem neprijatelju.Uz to,smejanjem,ruganjem i prozivanjem njih bismo samo pali na najnize grane,bili bismo isti kao oni.A oni su oni,a mi smo Delije,mi smo mnogo iznad toga!I neka tako bude!!!Kopiracu ovo na vise vesti,samo da ne bude zabune.Hvala unapred!

Reply
Aleksandar јул 3, 2013 at 17:58

Srecno!

Reply
Звезда - Србија јул 3, 2013 at 16:58

Интересантна ствар, и Сале Јанковић је стално говорио о аутоматизму и репетицијама. С тим што је он још помињао и финесе. :facepalm:

Reply
Звезда - Србија јул 3, 2013 at 17:00

javascript:grin(‘:facepalm:’)

Reply
Realan Zvezdas јул 3, 2013 at 15:45

potpuno je upravu manje price vise rada

Reply

Leave a Comment