Moja Crvena Zvezda
Архива

Zvezda srebrna, Milica Kubura najbolji napadač

Kadetkinje Crvene zvezde zauzele su drugo mesto na finalnom turniru Prvenstva Srbije, pošto su u prvom kolu doživele poraz od Vizure Supernove koja je na kraju postala prvak države. Izabranice Srđana Milanovića u prvom kolu su otkinule samo set Ajkulicama sa Tošinog bunara, dok su u drugom na mišiće pobedile Poštara 064 i tako odnele veći deo bodovnog kolača. U trećem i poslednjem meču crveno-bele su pobedile Inđiju koja im je uzela jedan set.

Po završetku finalnog turnira Odbojkaški savez Srbije obezbedio je pehare i medalje za prva tri mesta, dok je domaćin OK Vizura Supernova dodelila nagrade za pojedinačne nagrade. U odabiru najboljih glasali su treneri učesnika turnira kao i treneri koji su u prethodna tri dana posetili mečeve kadetkinja. Od šest pojedinačnih nagrada čak pet su odnele domaće igračice, dok je Milica Kubura iz Zvezde proglašena za najboljeg napadača turnira.

MVP turnira je Jelena Lazić iz Vizure, za najboljeg servera proglašena je Katarina Petrović, dok je njihova saigračica Tamara Bojanić ponela epitet najboljeg libera. Najbolji bloker je Sonja Vukosavljević, dok je Slađana Mirković najbolji tehničar.

Prvo kolo, kadetkinje: Poštar – Mladost 3:0, Vizura Supernova – Crvena zvezda 3:1. Drugo kolo: Vizura SN – Mladost 3:0, Poštar 064 – Crvena zvezda 2:3. Treće kolo: Vizura Supernova – Poštar 064 3:0, Crvena zvezda – Inđija 3:1. Tabela: Vizura SN 9, Crvena zvezda 5, Poštar 064 4, Inđija 0.

Повезане вести