Moja Crvena Zvezda
Архива

Pobede omladinaca i kadeta. I Sopot slavio

Detalj sa utakmice omladinskog tima Crvena zvezda

Mlađe kategorije FK Crvena zvezda prethodnog vikenda odigrale su mečeve 27. kola Prvenstva Srbije u svojim kategorijama. Omladinci i kadeti našeg kluba bili su uspešniji od vršnjaka BSK Borče, dok je susret pionira sa Radničkim iz Kragujevca odložen.

OMLADINCI:

Pred oko stotinu gledalaca na igralištu u Lepušnici, naši omladinci su teže nego što se očekivalo savladali domaćina iz Borče.

BSK Borča : Crvena zvezda  1:2 (0:2)

Naši omladinci su dobro započeli susret i golovima Uroša Stepanovića u 14. i 31. minutu susreta došli do ubedljive prednosti od 2:0. Drugo poluvremedovelo je do opuštanja mladih nada Crvene zvezde, ali domaćin to nije uspeo da kazni. Ipak u 85. minutu su preko Savkovića uspeli da dođu do počasnog pogotka.

Ovom pobedom, omladinci FK Crvena zvezda zadržali su lidersku poziciju na tabeli sa pet bodova prednosti u odnosu na drugoplasirani Partizan.

CRVENA ZVEZDA: Stošić, Lakićević, Deretić, Simić, Pavlović, D. Srnić, S. Srnić (Miletić), Rakić (Stanković), Dragićević (Zarubica), Stepanović (Dukanac), Radovanović.

Tabela: Crvena zvezda 58, Partizan 53, Rad 48, Vojvodina 41, OFK Beograd 41, Čukarički 38, Radnički (N) 37, Banat 36, Radnički (K) 36, Borac 35, Jagodina 35, Sloga (K) 35, BSK Borča 31, Radnički (NB) 30, Novi Pazar 25, Železničar 15.

U narednom 28. kolu, naši omladinci dočekuju kraljevačku Slogu.

KADETI:

Oko 200 gledalaca na terenu u Borči prisustvovalo je ubedljivoj pobedi naših kadeta.

BSK Borča : Crvena zvezda  0:3 (0:2)

Golove za našu ekipu postigli su Janković u 25. i Mihajlović u 40. i 50. minutu susreta. Meč u Borči ipak će ostati u senci teže povrede kadeta crveno-belih Marka Marinkovića koji je prevežen u bolnicu.

Pobedom u Borči, kadeti Crvene zvezde su nastavili šampionsku borbu sa vršnjacima Partizana. Trenutno su obe ekipe izjednačene na liderskoj poziciji, s`tim što naši fudbaleri imaju jedan meč manje odigran, tako da su i u kadetskoj konkurenciji crveno-beli blizu trofeja.

CRVENA ZVEZDA: Mi. Marinković, D. Lazić (Jakšić), Nedić, Ahčin (Radaković), Golubović, Nikolić, Simić (Ožegović), Janković (Popadić), Mihajlović (Karaklajić), Savićević, Čikić (Ma. Marinković).

Tabela: Crvena zvezda 70, Partizan 70, Rad 53, OFK Beograd 51, Vojvodina 50, Teleoptik 47, BSK Borča 41, Jagodina 32, Sloga (K) 32, Zemun 30, Borac 29, Radnički (N) 25, Napredak 24, Loznica 23, Beograd 20, Timok 6.

U narednom 28. kolu i kadeti će, kao i omladinci dočekati ekipu Sloge iz Kraljeva.

Pored mlađih kategorija našeg kluba, treba napomenuti da je i filijala

FK Sopot

Crvene zvezde, ekipa Sopota zabeležila pobedu u okviru 25. kola Srpske lige-Beograd. Sopot je u Resniku savladao istoimenog protivnika rezultatom 1:0, a gol odluke postigao je Luković u 86. minutu. Treba napomenuti i posebno dobro

Filip Stojković

izdanje Filipa Stojkovića, koji je od svih izveštača proglašen za igrača utakmice. FK Sopot trenutno zauzima šestu poziciju na tabeli sa 37 osvojenih bodova i eventualni plasman u Prvu ligu Srbije je samo u domenu teorije.

Повезане вести

11 comments

Comments are closed.