Moja Crvena Zvezda
Клупска дешавањаТрансфериФудбал

Араухо: „Звезда је један од најважнијих клубова у Европи“

Дуго се причало о његовом доласку, најављиван је као један од најталентованијих Перуанских играча, а Црвена звезда је коначно успела да договори сарадњу са њим. Мигел Араухо има тек 18 година и игра на позицији штопера, мада може да одигра и као задњи везни. Јуче је разговарао са новинарима у хотелу „М“ којима је изнео своје прве утиске након доласка у Београд.

arauho– Спреман сам да играм под великим притиском. Нисам још гледао друге српске екипе, пажња ми је усмерена само на Црвену звезду. То је велики клуб и мислим да можемо да направимо велике ствари и прекинемо серију Партизана у првенству – рекао је Араухо.

Додао је да је прошао лекарске прегледе и да већ данас очекује потписивање уговора. Прокоментарисао је и главни град Србије као и  опште утиске о новој средини и напоменуо да је већ почео да учи наш језик.

– У Београду се осећам веома добро, град је прелеп, као и стадион. Звезда је велики клуб, највећи у Србији и један од најважнијих у Европи – каже Араухо.

За сада су му конкуренција у тиму такође двојица младих играча, Крнета и Лазић који су одиграли прве мечеве ове сезоне.

– Гледао сам утакмицу против ИБВ и мислим да су одрадили одличан посао. Мораћу много и напорно да радим како бих изборио место у тиму – рекао је Араухо.

Како каже, за сада су сви његови планови везани за Црвену звезду.

– Не планирам ништа унапред, дошао сам овде и желим да останем што дуже. Фокусиран сам само на Звезду, не желим да размишљам шта ћу даље. Циљ ми је да са клубом освојим првенство и куп, као и да што је даље могуће одемо у Лиги Европе – прича млади Перуанац.

Са евентуалним успехом у Звезди, очекује и да западне за око селектору Перуанске А репрезентације с обзиром да је тренутно члан младе селекције те змеље.

– Доласком у Звезду сам направио велики корак у каријери. Већ сам играо на неколико пријатељских утакмица за А репрезентацију и добрим играма у Србији надам се да ћу постати стандардни члан националног тима – закључио је Мигел Араухо.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

37 comments

iyhgu јул 29, 2013 at 20:58

:mrgreen: 😉 🙄 😡 😯 😮 😛 😛 😛 ❗ ❗ 🙂 😳 😀 😀 😯 😎 😎 😎 😕 😕 😯 😀 😮 😳 🙂 ❗ 👿 ➡ 💡 🙄 😉 :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :facepalm: :facepalm: :facepalm: ➡ 😐 😐 ➡ 💡 💡 😉 😈 😈 😈 😡 😡 😆 😆 😆 😎 😎 😎 😎 😕 😕 😕 😯 😯 😯 😮 😮 😀 😀 😳 🙂 🙂 ❗ ❗ 👿 🙁 🙁 🙁 😛 😛 😛 ❓

Reply
hehehehe јул 27, 2013 at 14:09

Hahaha arauho ne zasmejavaj me majke ti…

Reply
Ja јул 27, 2013 at 21:49

Koga bi ti?

Reply
mirko cz јул 27, 2013 at 13:46

Cemu toliko negativnosti,martinovic je dobar igrac mozda nije bomba ali bitno da igra dobro sa njim treba upariti nekog od preostalih videcemo kako se budu pokazali.Moze da se racuna i na lazica i na krnetu…omegu sam gledao samo protiv nas i tada je odigrao odlicno,iskreno tada sam pomislio da ga treba dovesti ali vidim da mnogi pricaju da je samo tada protiv nas igrao dobro a da je inace los tako da dok ga bolje ne pogledamo ne treba da mracimo.

Reply
Obren11 јул 27, 2013 at 10:55

Nisam sinoc bio na internetu, nisam imao pojma sta se desava u klubu… I udjem jutros i vidim naslov „Martinovic i Omega novi stoperi Crvene Zvezde“… Sto se tice prvog, mislim da mozemo da budemo zadovoljni, iskusan, igrao u Evropi, dobro pokriva prostor, nije preterano visok, ali ima dobru procenu i odraz, dokazao se u (trenutno) boljem klubu od naseg, Steaui… Sto se drugog tice, malo je reci da sam RAZOCARAN… Na stranu to sto se prica da je lopov i pedofil… Pa ovaj nema za ovih par godina u Srbiji 30 odigranih utakmica… Kazu reprezentativac Liberije, auuuu, cuo sam ja za tu Liberiju, velika fudbalska sila… Pa da nam dovedu reprezentativca Dzibutija, mi cemo da budemo zadovoljni samo zato sto je reprezentativac svoje zemlje, haos… I tacno sam znao sta ce na kraju da bude, kao i prethodnih godina, najavljuju se BOMBE I BOMBICE(namerno velikim slovom), a na kraju zavrsimo sa Omegama, Asamoama, Reljicima, Miricima, Saviom, Maviom i ostalom boranijom… Toliko vremena cekamo stopera, uprava vaga, i na kraju dodje Omega… Iskremo, voleo bih da taj Omega eksplodira kod nas, ali mislim da to nece biti slucaj…
Izvinite sto sam se raspisao ovoliko, ali morao sam…
Pozdrav Zvezdasi…!!

Reply
CzvBoys јул 27, 2013 at 10:44

Prelazni rok je katastrofalno odradjen,to moze svako da uoci ko imalo prati fudbal.Najgore od svega je sto se ne radi planski, a kada se uz to uzme da igrace vecinom dovodi Kokeza, poznati fudbalski „strucnjak“ onda i ne treba da cudi sto smo tu gde jesmo.Za trenera Slavisu Stojanovica pitam ja vas po cemu je on bolji trener od recimo Jankovica?Uzimam samo za primer.Neki ce sad reci pa tek je dosao,igraci ne kapiraju njegovu filozofiju itd.A mi mucenici vec 6 godina sami sebe zavaravamo i samo sebe lazemo i mazemo.Ja vam kazem da taj Stojanovic veze nema i da nece nista osvojiti.Sto se tice najveceg prevaranta u upravi Stojadinovica taj covek nije birao sredstva kako bi postao direktor i kako bi se ugradjivao od pojedinih transfera i na taj nacin zaradjivao na stetu Zvezde.Kada je trebao doci nudio nam je kule i gradove,govorio je kako ce raditi za dzaba dok nas ne uvede u Ligu sampiona.Mozda on radi dzaba ali koliko uzima sa strane?On se oko dovodjenja igraca pita isto koliko i svi mi ovde koji komentarisemo na ovom sajtu.O igracima koji su dosli na njegov predlog ne trebamo komentaristati,Gardio i Dadua su prosek koji smo mogli dovesti i iz nase lige.Vecina ovih sto su sada dosli su polufudbaleri,izuzev Ninkovica. Najkriticnije pozicije u timu nisu popunjene a to pozcija stopera.Tu imamo Krnetu,Lazica i Marinkovica od mladjih i realno igraca na koje ne mozemo ozbiljno racunati jos dugo vremena.Takodje tu spada i ovaj Arauho koji se nigde nije dokazao i ovo mu je prvo suocavanje sa evropskim fudbalom.E sad dolazimo do Omege koji je prosle godine bio jedan od najlosijih stopera u ligi,sto se moze lako zakljuciti po broju golova koje je Smederevo primilo…i kao takav on treba da nam predstavlja pojacanje?Ok ako vi tako mislite.Na kraju dolazimo do Martinovica koga nisam pretereano gledao ali sumnjam da ce doneti kvalitet.Vezni red nije nista jaci od prethodne sezone,bez obzira na Nineta dok u napadu forsiramo Daudu koga zabole ona stvar za Zvezdom,po meni Milunovic,Kasalica,Mihajlovic su daleko bolji igraci od nejga ali ako Dauda ne igra nece Stojadin moci da zaradi na transferu prilikom njegove prodaje.Tako da vam vec sada slobdno kazem da u predstojecoj sezoni se nicemu nenadate i da sa ovim igracima drugo mesto ce biti uspeh(imajuci u vidu da je Vojvodina znatno bolja ekipa od nas) bez obzira sto partizan igra lose mi smo jos gori. VUCICU POMAGAJ.

Reply
Realan82 јул 27, 2013 at 10:43

Misljenje je kao dupe,svako ga ima i svako ima potrebu da ga podeli sa nama (ne mislim na dupe). Sto ozbiljno utice na kvalitet foruma.

Reply
madmix јул 27, 2013 at 10:25

Stvarno je bruka da pored tolikih imena nama mesto stranca zauzima Omega

Reply
madmix јул 27, 2013 at 11:25

i sta bi sa izjavama da stranca dovodimo samo ako odskace kvalitetom i donosi prevagu!!Toliko o tome.

Reply
Goran јул 27, 2013 at 09:39

Bajko je sigurno spasio Krnetu odbranivši penal.

Reply
DIMITRIJE'90 јул 27, 2013 at 10:56

Krneta je odigrao telom, ne rukom, nije bio penal, kriv je sudija

Reply
red white river јул 27, 2013 at 09:35

treba prvo da ga vidimo na delu,vidi se da je klinja,ja sam vise za jednog iskusnijeg stopera da igra u paru sa nasom decom [Lazic, Krneta ],kao moguci problem citajuci izjave Stojadina mogao bi biti jezik ako sam dobro razumeo Stojadina decko ne zna dovoljno dobro spanski,ono sto je kao dobro je ugovor na 4 god. Sto se tice Omege misli da je to kompromisno resnje u smislu dali se uopste uvazava misljenje [ po meni najvece ikone kluba ] D. Dzajica. posto je covek ,koga je god on predlozio, ovi i z tzv. strucnog odbora su odbijali. A svi znamo iz iskustva da kompromisi na kraju ispadnu truli sto je najgore za Zvezdu. Daj boze da nisam u pravu.

Reply
boki јул 27, 2013 at 07:54

Dobra stvar sto je potpisao na cetiri godine

Reply
mile јул 27, 2013 at 05:12

Muka, ali MUKA mi je od ovakvih izjava vise BREEE…
Svi znaju gde su dosli, svi znaju igrati pod pritiskom, svi znaju da je Zvezda najveci klub na Balkanu… A kad izadju na teren kao da igraju za Krivaju iz Zavidovica. Ko im sastavlja ove izjave, dosadan je vise. Nek menja plocu.
PS. I ovaj ce ko Asamoa, Garido i Dauda. Jos jedna Stojadinoviceva 0 (NULA) od igraca.

Reply
MILAN KG јул 27, 2013 at 04:13

Ibrahime Gaju ima li sta novo? neke informacije za spica?

Reply
MILAN KG јул 27, 2013 at 03:11

jedino se me slazem za omegu bolje da je dosao ovaj iz gimaraesa sli ko nas pita ima tamo strucnih ljudi.

Reply
kastiljo јул 27, 2013 at 10:47

meni nije bas jasna ta prica oko stopera iz vitorie,covek vredi milion i po i ima ugovor do 2015…? nzm kako su zamislili da ga dovedu s obzirom da nemamo ni za slobodne igrace para…..

Reply
marakana јул 27, 2013 at 03:03

ovo dovodjenje omege i martinovica u zadnji cas vise mi lici kao iznudjen potez nego kao neki plan ili dogovor, samim tim sto je omega stranac iz ove nase lige u kojoj se nije bas proslavio, ali sta je tu je, nadam se da ce da se uklope u tim.

Reply
NCZ јул 27, 2013 at 02:23

dobar je Martinovic skroz ,a za Omegu ne mogu da sudim po jednoj utakmici…videcemo

Reply
sof јул 27, 2013 at 01:56

Ostaje i pitanje šta će biti sa još jednim iskusnim štoperom Stevanom Batesom, koji je već nakon nekoliko treninga bio „favorit“ trenera Slaviše Stojanovića za potpis ugovora. Kako saznajemo, i nekadašnji fudbaler Rada i više inostranih klubova, mogao bi u narednim danima da potpiše ugovor sa crveno-belima. Izvor B92
Није ми јасно ово гомилање штопера, шта ће нам овај Батес поред ове тројице вечерас потписаних и Крнете и Лазића (Маринковића). Значи све су ово тешке мутљавине- Омега је Џајин пик, Араухо Стојадинов, Батес Кокезин.
А пошто Крнету и Лазића нико не гура, следеће године преседеће на клупи сигурно. А да није тог Крнете који је „најискуснији“ био у одбрани не би ни имали с ким да играмо претходне мечеве.

Reply
rakija јул 27, 2013 at 02:48

Krneta dobar hahahhahhahahha pa pogledaj ga na pripremnim mecevima i ostalim tekmama,kako saginje glavu da ga ne udari lopta e imas procenu svaka ti ne dala!! Krneta dobar?? a sto mi dovodimo stopere ako je on dobar???placem znaci koliko dece ima ovde!!

Reply
DEX-66 јул 27, 2013 at 01:26

bolje da nisu ni jednog doveli..Alfa je samo gradjen gudbaler a znanje nula a Martinovic je dve nule..bruka uprave kakav skart dovodi samo da se zove da su doveli

Reply
Djape Delija јул 27, 2013 at 01:36

ajde pali sa nasih vesti grobaru!

Reply
DEX-66 јул 27, 2013 at 10:33

za tvoju informaciju ja zivim u DE i svaki slobodan vikend dolazim na Maru da gledam tekmu..dao sam i para koliko sam mogao..a ti i tebi slicni samo prdite u tikvu bzv

Reply
aston јул 27, 2013 at 10:41

nemoj toliko da preterujes sa pomoci nego ajde ti na lavor vase groblje i nemoj maru da obilazis

Reply
DEX-66 јул 27, 2013 at 13:41

slepcu grobarski

MILAN KG јул 27, 2013 at 04:11

idi i komentarisi svoj klub imate sada vrsnog igraca djemba-djembu.

Reply
delija101 јул 27, 2013 at 01:12

Ko je tebe tako slagaoooo…

Reply
zvezda po ceo dan јул 27, 2013 at 01:07

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=m8SCIvOaMHQ

Nek iznabada Mirica i Mladenovica ovako i meni dosta 😉

Reply
Estella Roha јул 27, 2013 at 00:52

Tresla se gora rodio se http://sportal.rs/news.php?news=106173(dovršiti rečenicu po izboru 🙄 ).No comment!

Reply
Nikola јул 27, 2013 at 01:21

Za Novaka Martinovica je istina,potpisao je dvogodisnji ugovor,ali Omega nije potpisao. Ovo sto pise da ce mu se plata povecavati svake godine za 12 000 evra,takav ugovor je potpisao Arauho a ne Omega.. 🙂 Ali dok se ne objavi na zvanicnom sajtu kluba ili ovde,ja nista ne verujem 🙂

Reply
STEFAN јул 27, 2013 at 00:49

Na tviteru se pojavila informacija da su Omega i Martinovic novi stoperi….???Ako je ovo tacno jos samo napadac i Lane i to je to…

Reply
sof јул 27, 2013 at 00:41

Мали се тотално погубио, били смо неко и нешто пре 20 год. Молим вас МЦЗ, ја вас сматрам за озбиљне немојте као оне улизице са РСБ-а да пишете неозбиљне наслове.

Reply
Nikola M. јул 27, 2013 at 00:48

У наслову стоје пренесене његове речи, ми смо то само пренели.

Reply
Delija Crvenka јул 27, 2013 at 00:50

Aman to svi pricaju kad dodju u neki klub sta se lozis na to

Reply
dexy122 јул 27, 2013 at 02:30

Sto se njega tice. Njemu i treba zvezda da bude NAJVAZNIJI klub u Evropi.

Reply

Leave a Comment