Moja Crvena Zvezda
Анализе

Звезда у Европи: Две сезоне, девет мечева, четири пенала за противнике!

Црвена звезда поражена је у Украјини, резултатски убедљиво, резултатом 3:1, у првом мечу трећег кола квалификација за Лигу Европе. Утисак је да наши момци нису разочарали како су знали у претходним мечевима или претходним годнинама и да је једанаестерац који је Хансен досудио домаћима ипак био престрога одлука.

Без имало жеље да се оправда на тренутке веома слабо издање, са почетничким грешкама неких играча, чињеница је да по свему виђеном Украјинци нису били ривал који је вечерас био бољи од Звезде за два гола, па се може рећи да је једанаестерац за домаће био велика услуга Черноморецу, која би могла и да пресуди овај двомеч.

А да једанаестерци у евро-мечевима против Звезде нису случајности показује и следећи податак. У прошлој сезони, у којој је наш тим одиграо шест евро-мечева и овој, у којој је до сада одиграно три, против нашег клуба досуђено је чак четири једанаестерца!?

Crvena-zvezda-7

Прво је Максимовић скривио једанаестерац у Белорусији, када је Звезда славила против Нафтана резултатом 4:3. Затим је у Француској, у оном чувеном мечу, Црвена звезда елиминисана након пенала који је скривио Бајковић, а реализовао Гуфран. Пре само седам дана, Крнета је, по мишљењу многих, скривио непостојећи једанаестерац, али је Звезду спасио Бајковић, да би последњи против црвено-белих „окречио“ Хансен, а Антонов асистенцију реализовао веома успешно.

Занимљиво, сви једанаестерци досуђени су на гостујућем терену.

Ово су биле чињенице, а да ли је све случајност или су Звездини играчи заиста толико неопрезни испред свог гола… Процените сами.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

48 comments

Crveno Bela krv авг 2, 2013 at 18:36

Kao prvo ja ne bih toliko kritikovao Krnetu kolko Vesovica, alooo molim vas gledajte pazljivo jos jednom, kod sva tri gola glavni akter, prvo ne prati protivnika mada krene pa stane kao obicno i to dragi zvazdasi nije mu prvi put konstantno to radi, kod drugog gola zakasnio sa intervencijom, a kod treceg no comment, lopta vec je bila kod lazica ili nekog drugog zvezdinog igraca a ovaj klempavi nije ni trebao da se pomeri jer protiv nas(ne samo ptoritv nas nego i Partizana i Vojvodine) sudije se prosto izzivljavaju. Ja se nadam da cemo mi lepo njih da oderemo na nasem hramu, videcete, Obradovic, Omega i Lazic, a mora ovaj Stojanovic da drzi ovog Pecenog malo na klupi, pa Dauda i Mihajlovic, naravno Kovac, Nine i Savke (nikako Milijas) izgubice oni glavu. Ja imam zelju i nadam se da i Zvezda i Partizan i Vojvodina eliminisati protivnike i konacno da se odlepimo od nepovlascenih linja. Pozdrav!

Reply
Bajko macka авг 3, 2013 at 14:42

Sta je bre kriv Vesovic,kad su njega stavili da igra na poziciji na koju se ne snalazi bas.

Reply
aleksandar авг 6, 2013 at 16:08

U pravu si. Mogu da ti udaraju minuse do sutra. Vešović je direktan krivac za sva tri gola u Odesi. Ko se razume u fudbal video je to. Ko prati Zvezdu nek se seti gola Đurđrvića proletos na Vračaru. Nek pusti taj gol i ove iz Odese, videće šta radi Vešović sa loptama preko odbrane.

Reply
Laki авг 2, 2013 at 12:11

A inace sto se nereda tice,Bogdanov i Aleksejevic su hteli da upadnu na teren da ubiju sudiju.Bukvalno da ga ubiju,Aleksejevic je imao vojnicki noz.

Reply
maki авг 5, 2013 at 12:09

mnogo vazno,taj bogdanov dok ne ubije nekog klinca samo zato sto ne navija za Zvezdu ce da se setka po stadionu,i bude idol napacenim tinejdzerima…

Reply
Laki авг 2, 2013 at 12:06

Sto se odbrane tice,ako kupujemo stopera u jagodini,pratimo,kako igraju ta dva stopera,da li su uigrani itd,onda kupimo ta dva stopera koja su vec uigrana.Onda nema uigravanja stopera.
Kad sam gledao Slavoljuba Djordjevica,mislio sma da ne moze gore.PRosle sezone su me razuverili.I prosle sam mislio da ne moze gore.Kako stvari stoje i sad ce me razuveriti

Reply
Ilija Najdoski - gleda i plače! авг 2, 2013 at 09:42

Penal u Vestmaneji nije postojao, ali ono sinoć je bilo čisto… Nismo toliko loši na sredini, ali je „odbrana“ na nivou kadeta Palilulca – njima svaki srpskoligaš može da da bar dva gola. Prosto je impozantno kako bilo koja ekipa u našoj prvoj ligi ima bolje igrače u zadnjem redu od ovih naših nesrećnih antitalenata. To samo govori koliko je nesposoban skauting Zvezde da dovede iole polukvalitetnog štopera. Lazića nema nigde po odbrani gde treba da ga bude, kasni i mesečari, dok je ovaj Krneta….ja nemam reči za njega: otrpeli smo neuspele eksperimente sa Mikićem i Ninkovim na štoperu, počupali kosu sa Spajićem, Vilotićem, Miladinovićem, Glogovcem… Ali još od Darka Krsteskog nismo imali takvu kreaturu kao ovog Krnetu… Ne želim da vređam dečka, ali je definitivno promašio sport – najgori half u poslednje 23 godine u Zvezdi!

Reply
Nikola-CAK I KADA KOSA MI OSEDI.... авг 2, 2013 at 11:17

Cudi me da ti nisu obrisali komentar,posto kad god neko kritikuje ovog krnetu oni brisu komentare…lik nije normalan,svaki zvanican mec koji je odigrao u Zvezdi on je napravio kardinalnu gresku!!!

Reply
Delije Crvenka авг 2, 2013 at 12:12

Slazem se za stopere al jel imas ti oci?remplovanje ti penal,alo bre to je najstroza kazna a sudi ga kao prekrsaj na sredini terena,.Sta ce mo sa kasalicom i njegovim remplovanjem on dobi zuti zbog iste stvari ili kad je dauda bio u ofsajdu a pre toga lik u karate potezu djonovima po vukanovim nogama decko trazi penal al sudija opusteno ofsajd sudi,na ninetom tri igraca al pistaljka se necuje dok za njih sve.U BG OMEGA I MARTINOVIC JER SA OVOM NE NE ISKUSNOM VEC NE FUDBALSKOM DECOM NE MOZEMO NIGDE

Reply
gledalac авг 2, 2013 at 15:02

Ono je bilo sve osim remplovanja, jasna su fudbalska pravila u onoj situaciji- jedanaesterac! A to sto Vesovic kaze da nije, e to pokazuje njegov stepen poznavanja igre kojom se bavi!

Reply
Ilija Najdoski - gleda i plače! авг 2, 2013 at 17:46

Druže, oči su tu samo da registruju učinjeno… Ako si trenirao (veliki) fudbal, onda ti je poznato da remplovanje predstavlja fizički kontakt ramenima i nadlakticama dva suparnička igrača, koji se na taj način bore krećući se U SMERU KRETANJA LOPTE! Da se sad ne pravim pametan, jer nije tome mesto, o remplovanju prilikom penala nema govora jer Ukrajinac prima grudima loptu i usmerava je unapred, a u njega uleće ramenom i grudima potpuno nartikulisani i neuki Vešović u SUPROTNOM SMERU od kretanja lopte! Dakle, potpuno bespotrebno i naivno, ne ide u smeru lopte, već u igrača, i to se uvek svira kao penal! Sve je kao suza!
Slažem se sa tobom da Kasalica nije ni hteo da simulira, pre bi se reklo da je posle skoka izgubio ravnotežu, ali je tu sudija jasno gestikulacijom pokazao gde je Kasalica prethodna dva puta pao i valjao se do besvesti, potpuno naivno tražeći prekršaj, što ni sudiji nije opravdanje-ako nema očiglednog pokušaja iznude, nema ni kartona! Jeste loš bio sudija, ali naši igrači su u prvih pola sata prilično često padali u kontaktu, naivno pokušavajući da iznude prekršaje. To u Evropi ne prolazi! …osim Špancima i Talijanima…
Poenta ovog mog odgovora je (a tu sam reč prilično često upotrebljavao) – velika naivnost i nenaučenost naših igrača na kriterijum suđenja u Evropi! Vuku loše navike iz naše „nazovi“ lige, i onda kada ih tresnu u nos sudije (koje nas,doduše ne šljive ni 5 posto), oni JADNI I NE KAPIRAJU DA SU ZENULI STVAR, VEĆ TRAŽE OPRAVDANJA tipa „sudija nas mrzi“ na nivou 7-ogodišnjeg deteta! Brate, budi muško, odigraj spartanski, budi bolji i od sudije i od protivnika, pa ćeš steći rejting!
Ninkoviću svaka čast za driblinge i borbu na sredini, ali njega su ponajbolje i čuvali jer ga poznaju! I jesu ga lomili, istina je…
Dakle, koliko god sredina (a napad,osim Kasalice i nemamo) vukla i pokušavala nešto da uradi, oni ne mogu da stvore ili postignu više golova od onoga koliko ovi naši tutumrakovi u poslednjoj liniji mogu da prime! I to je cela priča – oba štopera poslati na Ub na kaljenje jedno 3-4 godine, a oba beka (i Vešovića i Mijailovića) uvoditi kao spoljne ofanzivne, gde i mogu da doprinesu (naročito Mijailović), jer pozadi ne stižu i nemaju snage posle izleta, utrčava im iza ledja ko god stigne, i ne paze na ofsajd zamke!
Pohvaljujem korisnika „Lakija“ za predlog o dovodjenju dva štoper u tandemu iz istog kluba. To košta dosta, ali ne koliko nas ova dvojica halfova-„Mapetovaca“…

Reply
gledalac авг 2, 2013 at 21:32

Najkompletniji komentar sto se tice penala, pokusao sam i ja da objasnim situaciju oko tog „remplovanja“ ali si to mnogo bolje uradio. Svaka cast.
Sto se tice „spartanske borbe“, sta reci osim da ne treniraju dovoljno jako i dovoljno dugo, jer da se oni „razbiju“ od treninga ne bi dozvolili sebi da izgube ili da traze opravdanja posle toliko muke ulozene.
Za stopere je „paket“ prava stvar, ali osim sto je skupo, retko u kojoj ekipi imaju 2 dobra stopera, eh da nam je na nekoj od ovih utakmica bio Mihajlovic (nas, iz Jagodine), da pokupi sve one visinske lopte, kao protiv Rubina.
Jos jednom bravo.

Reply
ja авг 2, 2013 at 07:07

da nije sudija kriv sto nam u upravi sede lopovi na celu sa najgorim medju njima – predsednikom pa ne mogu dva meseca da dovedu dva normalna stopera

Reply
Delije Crvenka авг 2, 2013 at 12:17

Da ti nisi mentalno oboleo i prezivas se Andjus?

Reply
bob авг 2, 2013 at 01:04

ove godine vojvodina uzima titulu.

Reply
Laki авг 2, 2013 at 12:08

I ja to uvek mislim,pogledas nase meceve sa njima u zadnje 2 godine
Na mari 0-3
na karadjordju2-1
na mari 0-3
na karadjordju 3-0
ubise nas,i grobare isto.Ali onda naleti strasni hajduk iz kule,javor, ili odnji srem i dobije ih kuci.Tako se ne uzima titula.
Vozdovac je isto njihova filijala.

Reply
nellle авг 2, 2013 at 00:15

Izgubljena ZVEZDINA generacija 95. (opravdano pobegli iz kluba : Suljagic (golman – Studgart), Simic (Bazel), Jankovic (Parma), Sakic (Cukaricki), Maksimovic ( bez kluba – Omladinska reprezentacija), Milutinovic ( negde u Spaniji)
Ostali neutesni „OPTIMISTI“ : Karaklajic (krilo), Jovanovic(bek), Jaksic (bek), Stojkovic (vezni) – Pokusao da ode i Karaklajic ali ima ugovor ostali ga nece ni docekati, a koliko ja znam SVI odlaze do decembra.
Da bi Stojadinovic , na knferenciji za stampu, golobradog Arauha(18) predstavio kao Zvezdinu (skupo placenu) investiciju za gore unistenu besplatnu CZV buducnost. Cak je doveo i mladjanog Jokica, inace njegovog igraca, zamislite iz Partizana. koji je poslw dva dana i bez priprema vec u 22 igraca. „Pojacanja“ prvog tima necu ni da pominjem.
Ali citam naslovnu stranu ZVEZDA SRBIJA, kaze Ninkovic “ Dosao sam po titulu“ Mislim da za istu treba da se potrci a ne da se dodje ……. MOLIM VAS DAJTE SANSU NASOJ DECI |||||

Reply
marko bl авг 1, 2013 at 23:57

neprave oni samo penale nego takva kasnjenja u startovima povlacenja i obaranja rade i u polju..mnogo kasne kada startuju..vesovic je i zuti dobio kao glupan..penali su plod nase gluposti…kao volovi se zalete..sve sto nam se u srbiji gleda kroz prste tamo se svira..nismo vise klub sa reputacijom..

Reply
Miljan - KRNETIN FAN авг 1, 2013 at 23:48

Od sad je ovo moj nik! Stotine minusa sam dobio zato sto sam komentarisao KOMANDANTA ODBRANE pojedinih ovde. Najgori stoper koji je ikada igrao u Zvezdi. Na sta lici ono majko mila. Od onih jadnika izgubiti, jasno je onda koliko smo mi jadni. Prvo mi nije jasan Stojanovic, sta on govori ovim NAZOVI stoperima pa oni i onako nesposobni hoce da iznesu loptu a ne znaju jednu ovcu nacrtanu da sacuvaju. Lepo objasnis deci kad stigne lopta saljes na tribini ili mu nije jasno da oni nikad nauciti nece, Lazic kao da je Pujol lagano gradi igraca… Vesovic? Nije mu bio dovoljan Bordo i kolega koji mu pokazuje koliko je glup nego je morao da pokaze da je gluplji. Milijas? Povredjen, sta je? Kartoni? Nisam ga video ne znam je doputovao uopste? Ninkovic redjao u par navrata po trojicu ali nista konkretno samo sa Savicevicem nesto da odigra, doticni SAVICEVIC kapa dole MAJSTORE, konkretno jedini iz prve zna da da loptu. Pecnik bio s Milijasem negde, Kasalica, standardno najbolji nas igrac, nazalost pokazao da atleticar moze biti najbolji u jednoj Zvezdi alal vera kako god odigrao ima SRCE. U revasu ako se igra bolje moze da se da dva i tri mozda ali da se ne primi ni jedan? Sa Koentraom pozadi siguran nam je jedan gol u mrezi, jos bez Kasalice mnogo tesko! Pozdrav KRNETOVCI

Reply
Laki авг 2, 2013 at 12:08

Coveka ne volim,al brate seti se slavoljuba kapitena 🙂 🙂 🙂

Reply
Delije Crvenka авг 2, 2013 at 12:26

Kasalica igra,tri kartona trebaju za suspenziju kaso ima dva.jbg,to je nas komentator a sto se krnete tice nemam zamerke na tvoje misljenje i meni lupaju minuse kad kazem al me to ne dotice stoperki tandem je KATASTROFA

Reply
zoki авг 1, 2013 at 23:17

sve stoo je napisano stoji ali nemojte zaboraviti na onaj promasaj na pocetku utakmice da je to dato bila bi sasvim druga pesma ovako kod 2:1 sudija im poklanja penal,sramota je to sto nam rade u evropi.zakljucak moramo biti bolji od protivnika i vih sudija na Marakani ce popusiti par komada ladno,idemo dalje . 😛

Reply
Laki авг 2, 2013 at 12:09

Oni si svaku svoju sansu iskoristili 😛
bukvalno svaku.

Reply
markonbgd авг 1, 2013 at 23:13

SOFE STA TEBE ZANIMA KOJE PRAVIO INCIDENTE,IMAS PROBLEM?ISTI TAJ KOME SI IME SPOMENUO I DRUSTVANCE SLOBODNO SE PROSETAJ I RECI MU SA MISLIS O TOME…UEFA MAFIOSI…

Reply
Miki авг 1, 2013 at 23:05

Ja kad pisem da prestanemo da krivimo Toleta i da pogledamo u svoje dvoriste, redovno budem napljuvan i redovno nam se desavaju ove stvari.Danasnji penal cist kao suza.Glup i nepotreban svakako, ali apsolutno cist.Medjutim, nasim igracima i treneru je i ovaj penal prestrog, Tole ce ponovo da nam namesta, ovako najboljima i najlepsima, a onda dogodine opet laktanje po sesnaestercu i tako u krug….

Reply
Andrija авг 1, 2013 at 22:48

Nisam citao tekst posle ovog naslova, ali ljudi nemojmo da kukamo i uvek neko drugi da nam bude kriv. Ajde da napunimo Marakanu i da pobedimo ove sa tri, cetiri gola razlike. Mozemo i moramo!!!

Reply
Delije Crvenka авг 2, 2013 at 12:28

I HOCEMO

Reply
lpool авг 1, 2013 at 22:47

Ocemo li mi ikada imati domacinsko sudjenje ????????????? Ovo danas je bila katastrofa ! Mislio sam da je ono protiv islandjana zlo al ovo je jos gore !!! Ruku na srce nismo nesto specijalno odigrali ali uz pojacanja u odbrani verujem da mozemo da prodjemo dalje ! P.s na Marakani PAKAO !

Reply
emontije авг 1, 2013 at 22:45

ali sportska komisija plus stojadin? pecnik, milijas, dauda?! nema stopera, aca tenk-re itd. poluigrac rakic?! molim vas, cemu se mi nadamo?!

Reply
Vlaja авг 1, 2013 at 22:40

Ako nam je protiv prosečnog tima iz Ukrajine problem jedan sumljivi penal, jbg. Da smo dali jos dva gola, da nismo primili onakva dva gola, penal niko ne bi ni pominjao, ovako rđavom i dlaka fali.

Reply
markonbgd авг 1, 2013 at 22:27

alo vlajo sine ocemu pricas,jesi lud?pricamo o tekmi koja nista nije bila sprec bez nekih sansi itd…pa bas u takvom mecu da nas sudija pokrade..da i jeste glavni je krivac za poraz,sta ti tu nije jasno,ocigledno ne poznajes fudbalsku igru i ne razumes pravila..pa ako su nasi igraci bili losi mada i ovi nisu bili nista bolji..samo nam nam je jos trebao sudija da nas usere..ZVEZDO ZGAZI IH SVE VOLI TE BLOK 11 C

Reply
Vlaja авг 1, 2013 at 22:23

Uvek je nama kriv sudija, Karadžić,svi drugi osim nas. Sudija je kriv sto nismo stvarali sanse, sto je sve bilo jalovo, spicevi bez upotrebljivih lopti, očajan Milijaš, Vesović koji ne zna da centrira, skrpljena odbrana…Ako ne prođemo ovako prosečan tim treba da stavimo katanac i kraj.Nervirao sam se kada smo ispadali od Kelna, Milana, Reala, ali ovo je bruka. Ili realnost Srpskog fudbala.

Reply
emontije авг 1, 2013 at 22:21

voilm nesto najvise od cega bi trebalo da bezim, da se gadim. navijati za ovakvu zvezdu je isto kao imati za zenu koja je prostitutka koja me vara sa svima. a koju volim a svi mi se smeju…

Reply
emontije авг 1, 2013 at 22:05

ok, dosli smo do nivoa da ne mozemo ni sedmi klub u ukrajni da prodjemo. da njihov stadion izgleda kao delta city a nas kao piramida.da deca od 15 god beze od nas. da nam je prvi vodja vesic , da nemamo pola tima. ali mi necemo privatizaciju, regionalnu ligu i sl. a ovo nije vise ni amaterizam. ovo je leglo korupcije , manipulacije i lopovluka

Reply
emontije авг 1, 2013 at 22:42

a sto minus molim te mi reci pametnjakovicu?

Reply
Miljan авг 1, 2013 at 22:04

Na sta smo mi spali da se branimo protiv jednog Cernomoreca!
Nisu nas nadigrali! Naprotiv, mozda smo i igrali bolje od njih al je sve to jalovo!
Kazete sudija. Pa svojim igranjem u Evropi zasluzili smo da nam se tako sudi i da niko nas ne j**e ni 2 posto.
Al j***cemo ih na Marakani u to budite sigurni jer i mnogo vece ekipe su padale kod nas pa pasce i oni mamu im ****
Mnogo mi je krivo jer su nas potcenjivali i govorili da ce da nas lako pobede i to se po rezultatu i dogodilo!
Ninkovicu svaka ti cast!
Kapitenu??? U cemu je problem??? 🙁

Reply
Krle авг 1, 2013 at 22:00

E dokle nas je Vole Tole dogurao, sjebao je reputaciju naseg fudbala urnisu nas ko najgori da smo.

Reply
gledalac авг 2, 2013 at 00:37

Pravi „Grobar“, nema sta.

Reply
gledalac авг 2, 2013 at 15:05

Mislio sam na Tomislava Karadzica, ali vidim da ljudi ovde tesko „kopcaju“ stvari. Znaci ipak je prosek starosti posetioca sajta 14god.

Reply
dejan andjus авг 1, 2013 at 21:55

Covic je kriv!

Reply
baba simana авг 1, 2013 at 21:54

ma da za sve je kriv sudija.. ko je nama kriv sto se milijasu riga posle 20 minuta igre, sto pecnik dribla kao da igra protiv malih majmuna, sto se vesovic bacaka ko topli brat, sto je milunovicu najbitnije da je namestio frizuru…

Reply
CzvBoys авг 1, 2013 at 21:53

Dok je Lukic bio dolazili smo cak i do 4 kola! Po cemu je to ova uprava bolja od prethodne? Kako mi da im verujemo da je dug umanjen,tako su i prethodnici pricali a dug se uvecavao.Zvezda je opasno propala,pitanje je da li ce i kad li ce stati kolko tolko na noge.Tesko! Uprava Napolje!

Reply
Ćoške авг 1, 2013 at 21:57

Када је витез био испали смо први пут у историји у првом колу Европе. Изгубили смо 5 пута заредом од Партизана. На три дербија нисмо имали шут у оквир гола……И још много тога али не желим да губим време на човека који би да није смењен ставио катанац на Звезду због својих потеза.

Reply
sof авг 1, 2013 at 22:03

хАХА ево га један Лукићев плаћеник, исто као Богданов и друштванце који су вечерас правили инциденте и уефа ће нас сигурно казнити, прети нам бре због сталних инцидената избацивање из европе

Reply
cika авг 1, 2013 at 22:11

A bas su mi nedostajali ovi Lukicevi placenici. Pozdrav brate, lepo te je videti i procitati tvoje komentare. Lukiceva uprava je ista bagra kao i sadasnja uprava, samo se drugacije prezivaju(Toncev, Dzaja, Kokeza, Covic).

Reply
Denis авг 2, 2013 at 12:59

Alooo sto brisete komentare, hrpa komentara izbrisana. Ovde je visio komentar gde se brani Dzajic, pa vam to ne odgovara

Reply
sof авг 1, 2013 at 21:46

Вечерашњи пенал је постојао, такви се и нама суде у ЈСЛ, не тражите оправдања. Треба да нас је срамота, гледајте како Војводина растура.

Reply
Delije Crvenka авг 2, 2013 at 12:34

prvo ovo je evropa ne nasa liga,drugo zasto se nama nije dosudio penal kad je kasalica pao a trece samo zameniti stopere i prolazimo dalje.VOSI SVAKA CAST NA PRIKAZANOJ IGRI

Reply

Leave a Comment