Moja Crvena Zvezda
Клупска дешавањаКошарка

Отворено писмо КК Црвена звезда председнику Владе Републике Србије

kkКК Црвена звезда упутио је отворено писмо председнику Владе Републике Србије господину Ивици Дачићу.

Поштовани господине Дачићу,

КК Црвена звезда Вам се обраћа отвореним писмом након још једне серије неаргументованих напада председника СД Партизан и тренера нашег ривалског кошаркашког клуба, које ничим нисмо изазвали, нити допринели.

Пошто КК Црвена звезда верује да живи и ради у демократском и вишепартијском систему, у коме један човек нема апсолутну моћ, у којој свако ради свој посао и у коме не владају пароле „Једна земља, један вођа, један клуб“ ми желимо Вама као премијеру, али и некадашњем председнику КК Партизан, да укажемо на наше проблеме који и даље нису мали. Од стране председника СД Партизан чији сте Ви навијач данима слушамо брутално дезинформисање јавности да су сви дугови и проблеми из прошлости КК Црвена звезда решени чињеницом да је први потпредседник Владе навијач Црвене звезде.

Нисмо сматрали завером припадност навијачкој боји важних политичких личности ове земље ни у данима када су нам се редовно блокирали рачуни, када су се гасили важни клубови у породици СД Црвена звезда. Није нам сметало ни што су врло активно у раду појединих клубова црно-белих учествовали и учествују како бивши тако и садашњи високи политички функционери. И Ви сте својевремено били председник КК Партизан, зато Вам и пишемо ово отворено писмо у нади да ћете разумети све наше проблеме.
Прва и највећа дилема која нас мучи је да ли у Србији данас важе иста права за све клубове, пошто данима слушамо разне приче у којима се тражи једнак третман за све, али они који највише причају о равноправности на тај начин захтевају разне повластице.

КК Црвена звезда ради у ванредним околностима већ годинама. Клуб који је био оптерећен озбиљним финансијским проблемима практично је дошао на ивицу гашења 2011. године. Нисмо се тада држали јефтиних прича о „бренду наше земље“ иако по историји, трофејима и броју навијача то заиста и јесмо, већ смо прионули на посао санације клуба. Велику помоћ државе нисмо имали, осим ако свакодневне блокаде не посматрамо као активно учешће државе у решавању нашег проблема. Зато поново постављамо питање, да ли у Србији важе иста правила за све?

Данас видимо да један кошаркашки клуб није плаћао порез годинама, да му рачун није био (за разлику од нашег) ни дана у блокади, да је могао да одбије и понуду о репрограму пореза, коју данас тако жарко жели да искористи. Подсећамо Вас да је држава доношењем закона 31.10.2012. године омогућила да сви порески дужници могу да репрогамирају своје дугове што су ФК Партизан, ФК Црвена звезда и још десетине спортских клубова из Србије и урадили. Од тог тренутка, без обзира на бројне потешкоће, они своје пореске обавезе уредно измирију. Поставља се питање зашто то КК Партизан у законским роковима није урадио? Вероватно се ради о навици да су они изнад свих.

КК Црвена звезда је урадила неколико независних ревизија у последних пар година, приказала до динара колико је новца добила од државних предузећа, спонзора, колики су јој били приходи, а колики губици. Никада, примера ради, КК Партизан није ништа слично објавио у јавности. Међутим, свакодневно слушамо нападе појединаца из КК Партизан који другима без аргумената пребројавају сваки динар и дезинформишу јавност заменом теза.

Подсећамо Вас да КК Црвена звезда усвајањем унапред припремљеног плана реорганизације све своје обавезе према држави и осталим повериоцима, без обзира на бројне тешкоће, уредно измирује. То сматрамо нашом обавезом, јер поштујемо законе ове земље. На тај начин посматрамо и чињеницу да смо надлежним службама доставили све папире о токовима новца, трошковима, приходима од трансфера играча, плаћеном и неплаченом порезу…

Санација КК Црвена звезда траје већ неколико година. У том периоду, само ми у клубу знамо кроз шта смо прошли и какве напоре уложили како би клуб тако богате традиције успели да вратимо у „легалне токове“ и нормално пословање. Кажемо „легалне токове“ јер морамо да Вас подсетимо да је жиро рачун клуба био у блокади више од осам година, али тада то није било посматрано као покушај државе да се гаси један клуб врло богате традиције.

Врло неумесним сматрамо опсервације председника СД Партизан чији сте и Ви навијач, да је на делу намеран покушај гашења великог броја клубова. Не знамо о каквом гашењу прича Душко Вујошевић када су КК Партизан 12 година узастопно, а ФК Партизан шест година заредом, шампиони Србије. Међутим, морамо да приметимо да су ЖКК Црвена звезда као некадашњи првак Европе, или ВК Црвена звезда као првак некадашње државе заиста и били угашени, па тешком муком поново враћени на спортску мапу наше земље, касније и Европе. И рукометни клуб Црвена звезда је такође у незавидној ситуацији коме су због финансијских проблема чак одузимани бодови. А шта тек рећи о фудбалском клубу Црвена звезда, некадашњем прваку света и Европе и најсупешнијем спортском колективу у овом делу Европе који преживљава најтеже тренутке од свог оснивања.

КК Црвена звезда као клуб који има велико искуство у санацији ситуације, која је благо речено била тешка, нудимо својеврсну саветодавну помоћ нашим спортским пријатељима, како би и они изашли из економских проблема. Прво што можемо да посаветујемо је транспарентност у пословању и ревизија у клубу, јер сваки други сценарио нас поново доводи у ситуацију да нисмо једнако третирани у овом друштву.

Верујемо да ћете као најутицајнији човек у нашем друштву, премијер наше земље, пријатељ спорта, некадашњи спортски функционер, разумети наш апел – „једнака права за све“. Ако су правила игре за све иста, онда кренимо од плаћања дугова и пореза држави у којој радимо – или ћемо то радити сви, или неће нико.

Нећемо дозволити, колико год је то у нашој моћи, да се нечији вишегодишњи привилегован положај, али и лоше пословање претворе данас у представу у којој смо сви наводно исти, али у којој би неко ипак да буде мало више „једнак“ од других? Уколико се у наредним данима ипак то покаже истинитим, тражимо од Владе Републике Србије да уведе декрет по коме нико од њених чланова не сме да навија за Црвену звезду, да је кошарка почела да се игра у овој земљи од 2001. године и да се омогући осталим клубовима у овој земљи да на исти начин као КК Партизан реше своје финансијске проблеме.

Београд, 06.08.2013.

Спортски поздрав
КК Црвена звезда

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

46 comments

I ticket авг 6, 2013 at 20:56

Kako placate karte za Cernomorec preko i ticketa? Nece da prihvati master card, a svake godine sam kupovao pocev od Ventspilsa i sad nema sanse. Ne znam u cemu je problem

Reply
bojan62 авг 6, 2013 at 17:53

ne volim da se bavim toletabisima ali oni su bili blizu pucanja u nekoliko navrata…prvo onaj slucaj sa dugom prema marfin banci i onda drzava zavrce ruku banci i ovi otpisuju deo duga a ostatak toletabisi odradjuju kao „sponzorstvo“….onda kada su napravili fuziju sa Igokeom gde dodik popunjava rupe i spasava ih (tehnicki tom fuzijom je nastao „novi entitet“)…..i sada ako im niko ne izadje u susret oni pucaju po savovima i tek onda izlazi prljav ves (uzimanje dela para od prvog ugovora igraca,procenata od prodaje i sl.)

Reply
Eritrocit авг 6, 2013 at 17:42

ova dva prasce treba pod noz..

Reply
Eritrocit авг 6, 2013 at 17:45

prema mojim nekim insajd informacijama drzava je vec pre nekoliko dana odvojila pozamasne sume iz budzeta za jsd svinjosevice.. ovo gistro koprcanje svinje juce, kao i ovo nase saopstenje se nisu slucajno pojavili. Zato mi moramo krenuti jos jace u napad, saopstenja, pisma ocigledno ne pomazu.., jer u drzavi birokratskim bandama se nalaze razni izdajnici, bolesnici i mafija komunisticka, politicka u sluzbi gljivice i stranih ambasada, koja jos opstaje i saradjuje sa dukljanima bosancima siptaraima i ostalim dosljacima jugoslovenskim, zeleci veca prava od nas originalnog Beogradskog kluba , najveceg najuspesnijeg postenog SD , sa milonima navijaca koji vise ne bi smeli da trpe provokacije, saplitanja, blokade, nego spontano ostro krenuti u napad ka svim sumnjivim i gasenju jsd projekta. Oni koji su posteni i navijaju za nas u drzavnim strukturama treba da nam se pridruze i krenu u brobu za uspostavljanje pravde finansijske, sportske, zakonske , ukljucujuci i odmazde hapsenja dnilovica, prasca.. pre nego se zvezdaski vecinski narod ili pojedinci sami dignu na oruzje i ne obracunaju sa tim malobrojnim uticjaim kriminalnim stranackim spsovskim i drzavnim, kao i medijskim kompleksima i placenicima.

Reply
JedinoSever авг 6, 2013 at 16:27

Valjda je Jugoslovensko, ne samo SD Partizan. Velika razlika.

Reply
БруталноРеалан авг 6, 2013 at 15:58

Стари Дулетови фазони и форе. Ако гекну ове године он је већ припремио терен и пронашао оправдања. А ако не дај Боже узму све онда већ видим : “Херојским и надљудским напорима, борбом против злих центара моћи“ Ништа ново, само мало више драматургије.
Лако је сад ликовати ја им не желим ни гашење ни пропаст, само да се вратe на некадашњи СФРЈ ниво – једна до две титуле по декади у оба спорта. Капирам да је то океј(:

Reply
gledalac авг 6, 2013 at 16:58

U potpunosti se slazem i izlagao sam vec na tu temu i o njihovim sponzorima iz senke i o njihovim (potencijalnim) pojacanjima. LIcemerstvo kakvog nema na svetu, voleo bih opet da ne padamo na te fore, ali se uvek iznerviram. Uvek kazem sebi, opusti se znas sta radi, cista provokacija, treba mu samo aplauze slati, po principu provaljen si, ali dzaba!

Reply
БруталноРеалан авг 6, 2013 at 18:07

Баш тако, ма как’о нервирање мени сваки његов наступ к’о стенд-aп комедија. Екипа им је малтене иста, додаће којег амера који отпадне из нба, Шалић и Пот врхунски потенцијал плус французи и Бертанс кад се опорави. Биће и јачи него што многи мисле .

Reply
gledalac авг 6, 2013 at 18:49

Meni brinu samo ti Ameri, iskreno. Za Salica i Pota znam sta da ocekujem, ovaj prvi mozda i bude neki igrac, ali je Pot limitiran, tip igraca Milenko Tepic, smusen, bez skoka, bez konstantnog suta, panicar pod pritiskom (videlo se u finalu SP), dobre strane su mu timska igra (moze to da igra u Srbiji, kao i Tepic nekad, ali cim se otisne u inostranstvo prosto nestaje, zato se i vratio iz SAD), dobra organizacija napada i upoznatost sa pozicionim napadima koji su se „furali“ i u reprezentaciji. Sve u svemu nije on neka prevaga, pre ce to biti prgavi Salic i ti Ameri (dvojicu su pratili iz San Antonia, odnosno koji su igrali za njih Letnju Ligu).
Ma samo dobre pripreme i dugacka klupa i ja se ne brinem za derbije, iskreno. Vise me brinu sad Hrvati (i pomalo Slovenci) koji su se lepo pojacali, posebno Cibona, a i treba ocekivati i od Cedevite da ne ponove iste greske kao prosle godine, od Igokee na ocekujem nista (mada mnogo volim Dozeta i cudna su ekipa, puna nekog inata), jer ce sada svi protiv njih igrati najozbiljnije i nema sanse da se desi start kao prosle godine. Ove godine ce ekipe biti jos izjednacenije i mislim da se nece izdvojiti samo 4 ekipe koje ce „sigurno“ ici na F4. Da ne zaboravim Radnicki i „ludaka“ Mutu, od koga nikad ne mozes da znas sta da ocekujes (evo hoce i Savu Lesica naseg da dovedu, za tog igraca sam licno i sentimentalno vezan)), mozda i Skot ponovo ode za KG, videcemo, bice pakleno.

Reply
Zvezdas S. авг 7, 2013 at 11:19

Krmak dok je Zvezda ,bila u bedaku ,otimao joj igrace ,i nije se video izlaz,onda mu je sve bilo ok .Covek sebi daje prevelika prava.Iskreno se nadam da ce mo ih od ove sezone,a i u narednoj deceniji,pregaziti.Covek sve smisljeno radi i provocira.Moram priznati da imaju odlican tim,sacuvali su sve glavne igrace sem Lucica,dovesce sigurno jos par igraca.Znam a i ubedjen sam da ce dovesti par dobrih Amera,tako da ce imati jacu ekipu u odnosu na proslu sezonu.Kao iskrenom zvezdasu ,ostaje mi da se nadam i verujem ,da pocinje nasa dominacija,ali ih nesmemo nimalo potceniti.

Reply
jagodina navija za zvezdu! авг 6, 2013 at 15:21

Vujadin Savic na svom tviter profilu:
Setih se povika „kurva gasi se“ i koliko su se radovali dok su to pevali,a mi prolazili kroz tezak period! Sad mi nije zao sto „Groblje gasi se“

Reply
STEFAN авг 6, 2013 at 14:53

Cekajte malo… idemo : GROBLJE GASI SE, SVINJA PRASI SE….. Ko vam bre je*e mamu…Kada smo bili pred gasenjem sta su oni pevali? Ja jedino sada razumem da njih zabole ona stvar da li ce se partizan oporaviti, njima je jedino stalo da Zvezda nestane….Ali jbg po njih, nece moci…… Poceli smo da se uzdizemo, a to njih mnogo boli, posebno ono Prasence na klupi kk-a…..Evo jos jedno : GROBLJE GASI SE, SVINJA PRASI SE !!!!!

Reply
Djole- Jagodina авг 6, 2013 at 14:48

Vidite politiku ZUTIH lopova sad pokusavaju da Vucica uvedu u njihove prljave igre i da ga preko one svinje pokusaju da ga diskredituju samo da bi digao ruke od Zvezde.Onoj svinji neko mora stati na put a i zuti ce se provesti kao i tadic lopovi lopovski!!!Djilas je jos gori od tadica a svinja debela je njihova produzena ruka.E nece vam uspeti dzaba vam sve ustaski sinovi kad ste nas gasili niko nije reagovao.VUCIC i Covic imaju podrsku DELIJA a to je 70 % Srbije !!!!LOPOVI U ZATVOR A zuti u RUPU!!!!!

Reply
БруталноРеалан авг 6, 2013 at 16:09

А је л’ у ту (г)рупу спадају Жика спајдер и Весић? Само питам..

Reply
Djole- Jagodina авг 6, 2013 at 23:08

Neznam brate ko sve tu spada ali je ocigledno da preko nas pokusavaju politicki da ruse Vucica!!!

Reply
qwak авг 6, 2013 at 22:48

koliko znam, djilas navija za cz.

Reply
Djole- Jagodina авг 6, 2013 at 23:07

Ma on navija samo za sebe a kad mislis da navija za Zvezdu sta je to ucinio kad su nas gasili.I ko daje podrsku onoj svinji da napada Vucica!!!Sreca pa je tu Covic koji zna odmah da uzvrati!!!

Reply
Aca авг 6, 2013 at 14:48

Ma da im mi saopstimo jednog jakog krilnog centra 🙂 tegi neverueeeee

Reply
gledalac авг 6, 2013 at 14:40

Zahtevajmo hapsenje Predraga Danilovica! Mogli su da nam uhapse Dzaju, najveci sportski brend Balkana, a oni se pozivaju n ato sto je Danilovic sportista, pa kao, nije lopov. Ako je Dzajic za istu stvar mogao da ide u zatvor, zahtevam da se uhapsi i Predrag Danilovic! Licemerstvu se mora stati na kraj, smisljali ste pravila, a sada necete da igrate po njima, e pa nece moci!
Uvek sam bio za kulturan i konstruktivan razgovor, ali sa ovom bagrom, koja slusa samo sebe i misli da je popila pamet sveta, to tako ne moze! Sada uci u otvoren rat sa njihovim „postenim“ funkcionerima, pa da vidimo dokle ce da imaju podrsku tih koji ih cuvaju, kad ovako laju!

Reply
red white river авг 6, 2013 at 15:07

e da se napokon u necemu slozim sa tvojom konstatacijom….sad malo mi stupamo na scenu…..inace dok su ovo objavili vode se razgovori u vezi dana promocije Milicica

Reply
gledalac авг 6, 2013 at 15:15

Ne znam ni kad se nismo slagali 😉

Reply
gledalac авг 6, 2013 at 15:17

Ali to u vezi Milicica, jos uvek ne verujem 🙂
Suvise je dobro da bi bilo istinito, a i neke njegove izjave su zabrinjavajuce (e sad ako je to njihov lukav plan, onda pozdravljam, ali do potpisa, ne verujem 😀 ).

Reply
red white river авг 6, 2013 at 15:40

razumem te u potpunosti,ovih godina svastta smo se naslusali i na svasta nalozili…… opusteno za Milketa…..nek se komsije brinu……zato ovaj svinja sere …mi se pojacavamo u punu….samo strah me za trenera,,,,videcemo…treba sve to uklopiti…

Reply
Laki авг 6, 2013 at 14:19

Traze ravnopravnost? nek odu u stecan i nek se fuzionisu.Pa da vidim kad ce nas da nazovu FMP
mrs u stecaj!

Reply
Marko авг 6, 2013 at 13:48

http://www.b92.net/sport/kosarka/vesti.php?yyyy=2013&mm=08&dd=06&nav_id=739799
Pogledajte ove, ladno su slepci izbacili (bitan) deo saopštenja.

Reply
vanja авг 6, 2013 at 13:40

Precizno i kulturno bas onako Zvezdaski. Pitam se sto bi oni radili da se drzava pra njima odnosi kao psto je prema nama od kada su SPSovci uzjahali vlast. Sreca, spasila nas je jedino bezrezervna ljubav hiljada i hiljada Zvezdasa i valjda je doslo vrijeme da se vrate stvari na svoje mjesto. Jer ipak je razlila izmedju nas i njih kao izmedju barselone i espanjola u kataloniji i jednostavno nije prirodno da oni „vladaju“ 15godina.. Sada neka malo pate ali razlila je sto cemo mi raditi samo gledajuci nase dvoriste a oni su cesto bacali smece u tudje… Sve ce se vratiti nama na dobro a njima kako bude..

Reply
Zvezda Velikan авг 6, 2013 at 13:43

Vanja, tačno tako!!! Satrapi grobarski…

Reply
Djole- Jagodina авг 6, 2013 at 14:50

Njihov problem je sto su oni patili i kad su osvajali titule jer su bili svesni da je sve namesteno i nezasluzeno pa sad kad gube i to znaju sta ih ceka!!!

Reply
aardvark авг 6, 2013 at 13:31

Ne treba mnogo da komentarišemo njihove teorije zavere – daj da mi gledamo naša posla i idemo napred. Ja se ne zavaravam – znam da će im pomoći oko tih dugova, da će zadržati tim, pa čak i dovesti pojačanja. Bitno mi je da mi odradimo što je do nas i spremni uđemo u sezonu.

Reply
Darko Ca авг 6, 2013 at 14:04

Naravno da ce takav scenario biti, tj. vec jeste. Ali ne da Covic nikome da pravi majmuna od njega i vise miliona ljudi koji navijaju za Zvezdu. Mi smo vise za politiku „gledam u svoje dvoriste i radim“, a oni „neka svima crkne krava, samo mi da imamo“ … Goru rasu od Duće, prevrtliviju, manipulatorniju, ljigaviju, nisam cesto vidjao… Zlo i naopako.

Reply
Milos авг 6, 2013 at 14:40

Zasto da pustimo da im drzava pomogne ? Ne mogu oni biti iznad drugih klubova! Ako budemo cutali onda ce nas oni jos k**ati! Vidis da nas prozivaju gde stignu! Treba uraditi sve da se ne dozvoli pomoc od drzave, pa nek se ugase, ko im j*be mater!

Reply
Mile авг 6, 2013 at 13:21

HIljadeeee porukaaaaa, i nijedna nije Igokei pomoglaaaaaaaa 😀

Reply
Denis авг 6, 2013 at 13:13

http://www.telegraf.rs/sport/798456-vujadin-savic-porucio-partizanu-groblje-gasi-se-foto fino im je Vujadin i odgovorio. Radovali su se kada smo mi bili u krizi a sada kukaju.

Reply
Alek Zvezdas авг 6, 2013 at 12:43

Neka oni gledaju svoja posla, nek ostave Zvezdu na miru. Nije im smetala pomoc drzave punu deceniju, i propadanje Zvezde, a sad kukaju i traze pomoc, cim je racun u blokadi. Kakvi su to licemeri!

Reply
qwak авг 6, 2013 at 12:41

saopstenje bi bilo jako dobro, da ga na kraju nisu (po meni) nisu upropastili sa pateticnim – ‘tražimo od Vlade Republike Srbije da uvede dekret po kome niko od njenih članova ne sme da navija za Crvenu zvezdu“.
ja se nekako uvek nadam da smo iznada partizana u svemu (osim u rezultatima u proteklom periodu). zavrsetak saopstenja mi se bas ne svidja, jer je pre toga sve lepo i umereno receno.

Reply
aardvark авг 6, 2013 at 13:28

U pravu si, potpuno. Izložiti činjenice na kulturan način – tako se pokazuje veličina kluba. Ovo na kraju zaista kvari utisak.

Reply
lpool авг 6, 2013 at 12:33

Al oni stvarno nisu normalni.. i sto je najgore hoce da prave buudale od svih 8 000 000 ljudi u ovoj zemlji ! Pa zar je moguce da klub koji je prvak 12 godina u basketu i 6 u fudbalu (svi znamo kako) nema para ?!?!?!! Ajde molim vas.. Pa kad bi oni otvorili knjige kao sto smo mi uradili gro ljudi bi direktno otislo u zatvor ! p.s ne svidjaju mi se ni malo ove price da ce Ruzic (sps,glodarski funkcioner) biti novi ministar sporta..

Reply
Saša авг 6, 2013 at 12:27

Позлиће им бојим се

Reply
Stefan авг 6, 2013 at 12:22

Kao mala deca se tuzakaju Partizan i Crvena Zvezda

Reply
mariachi авг 6, 2013 at 12:06

Ma je*i ne vadi 😆

Reply
Bob авг 6, 2013 at 12:06

Nek se fuzionišu sa Mega Vizurom…

Reply
atza87 авг 6, 2013 at 16:21

I neka se zovu KK Partizan Beograd.. 😉

Reply
vedips авг 6, 2013 at 12:05

Neulazite u prljavu igru bolesnoumnog dela srbije, koji rade i navijaju za partizan. Imamo mi nase brige i gledajmo nasa posla.Ignorisi bolesnike kao da nepostoje.

Reply
milenko авг 6, 2013 at 12:05

Svaka Cast

Reply
Delija авг 6, 2013 at 12:00

Ma pustite ih bre tamo neka kukaju,

Reply

Leave a Comment