Moja Crvena Zvezda
Клупска дешавањаКошаркаМлађе категорије

Тејић: „Остварио сам сан..“

tejicСтопама Николе Ребића, Бране Ђукановића, Марка Гудурића, Петра Воркапића кренуо је још један веома талентовани јуниор Црвене звезде Телеком – Марко Тејић. Један од предводника веома талентоване генерације Звездиних кошаркаша рођених 1995. године потписао је први професионални уговор са црвено-белима. На тај начин Тејић се обавезао на четворогишњу верност Звезди:

– Много сам срећан. Ово је нешто најбоље што може да се деси младом играчу. Као клинац тренираш и машташ да ћеш једног дана потписати уговор и постати професионалац. Ја сам свој сан остварио. Сада ми предстоји напоран рад. Са остварењем првог циља пред себе сам поставио нови, а то је да се што пре наметнем и заслужим место у првом тиму Црвене звезде. Биће веома тешко, јер је конкуренција жестока, али само здрава конкуренција може да донесе квалитет – узбуђено је причао Тејић.

Одлуку да почне да игра кошарку донео је као веома мали, са само седам година:

– Било је то 2002. године. Мој отац је такође играо кошарку. Гледао сам њега како игра и често сам се са њим мотао по терену, све то ми се јако свиђало. Међутим, пресудно је било Светско првенство у Индијанополису. Наша репрезентација је те године освојила титулу првака света. Ноћу сам гледао све утакмице наше репрезентације и када смо освојили злато силно сам желео да и ја заиграм кошарку.

Од тада, Тејић се није одвајао од кошаркашке лопте:

– Отац ми је направио кош који и данас стоји у Ужицу, месту у ком сам се родио и одрастао. Буквално сам се сваки дан играо на том кошу без обзира на временске услове. Ништа није могло да ме спречи. Једва сам чекао да идем на тренинге, а сваки слободан тренутак сам користио да шутирам или играм баскет са друговима из школе.

Велика посвећеност се исплатила Марку Тејићу који је 2008. дошао у Београд. Прошао је све млађе репрезентативне селекције. Са јуниорима Црвене звезде два пута је освојио Евролигин квалификациони турнир, био је МВП турнира Трофеј Београда, учествовао је на престижном кампу у Москви „Кошарка без граница“…

– Утакмица која ми је остала посебно у сећању је када сам као кадет играо против Партизана. Победили смо тај меч у веома узбудљивој утакмици, а ја сам имао одличан учинак. Постигао сам 21 поен, имао сам 10 скокова, осам блокада и шест асистенција. Сећам се да сам тројке шутирао 6-5. То је партија коју и данас памтим и надам се да ћу је некад поновити у првом тиму Звезде – рекао је Тејић.

Због проблема са повредом овог лета није играо у репрезентацији иако је био на списку јуниорске и селекције до 19 година:

– Жао ми је што сам пропустио учешће у репрезентацији, али најважније ми је сада да сам се успешно опоравио. Лагано сам почео да тренирам и ускоро би требало да будем у пуном погону.

Тејић је са још шесторицом играча из омладинског погона тренутно прикључен тренинзима првог тима:

– Осећај је феноменалан. Тек је почетак припрема, прави напори нам тек предстоје, али трудим се да испуним све захтеве ренера Дејана Радоњића. Са њим сам имао прилике недавно да радим у Будви. Ребић, Ристић, Гудурић и ја смо се са њим тамо упознали и постепено уводили у начин рада првог тима. Било је изванредно искуство, а тренер Радоњић је на нас оставио изванредан учинак. Тамо смо тренирали по три сата дневно, два сата у теретани, потом у сали. Сигуран сам да ће нам ти тренинзи много значити.

Иако је постао професионалац Тејић још похађа средњу школу:

– Четврта сам година Колеџа, прве спортске кошаркашке гимназије. Начин наставе који нам је прилагођен ми у потпуности одговора и то ми много значи. Размишљам о наставку школовања и тренутно сам најближи одлуци да упишем ДИФ – закључио је Тејић.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

3 comments

Ryber Palunko авг 9, 2013 at 12:08

‘Ajde, momčino, pa sa srećom nek’ ti je. Rijetkost je danas da se nekom ostvare snovi. Ne zaboravi to.

Reply
dejo авг 8, 2013 at 23:13

Samo napred momcino ,dokazi da zasluzujes dres KK Crvena Zvezda 😀 😀 😀

Reply
Goran авг 8, 2013 at 18:01

Puno sreće 🙂

Reply

Leave a Comment