Moja Crvena Zvezda
ПрипремеРукомет

Припреме рукометаша на Кошутњаку (ФОТО)

Рукометаши Црвене звезде су протеклог викенда почели припреме за нову сезону. У веома пријатном и сјајном амбијенту Кошутњака и хотела „Трим“ вредно раде два пута дневно, после јутарњег футинга, под командом тренера Ненада Перуничића, како би спремно дочекали нову сезону. Лиценца ће бити осигурана, а момци се не штеде за почетак нове сезоне у измењеном систему. Екипа сајта МЦЗ.нет је посетила наше рукометасе и као и прошлих сезона и ове ћемо бити уз њих, као и уз сваки колектив црвено – беле породице.

i-2Пет нових имена тренира са Црвеном звезду у обостраној нади да ће и постати играци црвено-белих – голман Милан Косановић, пивотмен Немања Грбовић, браћа Радош и Милош Пешић, десни и леви бек и лево крило Милан Павлов. Саво Мештер, средњи бек, који је из редова „вечитог ривала“ стигао на припреме нашег тима и изазвао највише интересовања, добио је одличну понуду из Данске па се поздравио са несуђеним саиграчима и отпутовао на север Европе. Клуб је напустио Тибор Иванишевић, нови голман мађарске Орошхазе, као и пивот Урош Милошевић и Стефан Бабић. Стефан Ћирић има проблема са повредом, па је његов статус још увек упитан, иако има одрешене руке у избору нове средине. Војислав Брајовић је тренутно на поштеди и тренира по посебном режиму због обавеза у јуниорској репрезентацији. Ненад Перуничић има и новог помоћника, некадашњег саиграша из периода пуног „Пионира“, Булајића.

Задржана је окосница тима у виду Брајовића, капитена Шљиванчанина, Алчаковића, Милутиновића и Анђелића, као и млади и веома талентовани Шотић, Стосљевић и Павић. Уколико би петорица искусних играча, углавном повратника, која тренирају са Црвеном звездом потписала уговоре, поред свих недаћа био би оформљен респектабилан тим за више домете. Уз прекопотребну помоћ спортског друштва, који на рукометни клуб гледа као на странца, и подршку навијача у „Шумицама“, све би било могуће.

i-28Оно што је невероватно је да феноменална омладинска школа, невероватан одзив клинаца у све већем броју, добар и јако перспективан први тим, трофејни клуб са великом традицијом и највећа легенда рукомета који је мотор и све вуче напред, очигледно никога не интересују. Буџет рукометног клуба је колика је и плата Абиоле Дауде. После се питамо зашто нам иде овако и зашто смо у проблемима. Не пазимо на себе. Фудбал је фудбал, ту дилеме нема. Увек први, најбољи и испред свих. Али, ово нема везе са фудбалом, већ са тим да свако гледа лични интерес а не шта да уради за Црвену звезду. А, пред собом имамо шампиона и шампионе. Нама је част, а вама?!

Рок за лиценцу за наредну сезону је 10.август, а према информацијама до којих је дошао МЦЗ, РК Црвена звезда це испунити услове и добити лиценцу. Некима ће бити довољно да кажу да су урадили пуно за клуб, а не оно најосновније. После јутарњег футинга и два тренинга, ујутру и увече, који су били на програму од понедељка до среде, црвено-бели су у четвртак одрадили јутарњи тренинг уз обавезан футинг, а остатак дана Ненад Перуничић је искористио да релаксира играче и да увече цео тим заједно пружи подршку нашим фудбалерима на мечу против Черномореца, на „Маракани“.

i-19За МЦЗ су своје утиске на почетку припрема истакли Божо Анђелић и Стефан Алчаковић.

Божо Анђелић:

„Одлично смо почели, имамо добре услове на Кошутњаку. Спремамо се и очекујемо најбољи расплет ситуације. О прошлој сезони не бих пуно говорио, била је изузетно тешка. Ове сезоне ћемо се трудити да исправимо наше грешке. Лично не знам шта да очекујем, јер још увек не знамо ни каква це екипа бити, имамо доста проблема, надамо се најбољем. „

Стефан Алчаковић:

За почетак све је супер. Добро радимо и тренер је стварно темпирао све како треба тренинге и трчање и рад са лоптом, све иде по плану. Имамо добре услове и да се одморимо на Косутњаку. Просла сезона је била јако теска, није нам било нимало лако, нису нас заобишле ни повреде. Али, ова млада екипа је све издржала и изборила опстанак. Атмосфера је стварно супер, сви смо се одлично уклопили и знамо се од прошле сезоне, дружимо се. Вредно радимо и чекамо нову сезону.“

Идемо заједно!

Будите уз МЦЗ и пратите РК Црвена звезда.

[g-slider gid=“69230″ width=“600px“ height=“500px“ random=“0″ watermark=“0″]

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

Leave a Comment