Moja Crvena Zvezda
Архива

Petković, Perić, Milutinović i Koprivica putuju u Brazil

Reprezentacija Srbije

Dušan Petković, Milan Perić, Vuk Milutinović i Lazar Koprivica u dresu Srbije izborili su plasman na Svetsko prvenstvo juniora koje se igra u Brazilu od 1. do 10. avgusta (Rio de Ženeiro i Kampo Grande). Posle šest godina pauze juniorska reprezentacija Srbije će igrati na Svetskom prvenstvu. Orlići su na kvalifikacijama u Mogiljevu ostvarili sve četiri pobede i ipak dokazali da su daleko kvalitetniji od rivala na ovom turniru. Generacija momaka koja je osvojila zlato na SP i srebro na EP kadeta, kao i bronzu na EP juniora imaće priliku da na „izlaznom” takmičenju pre seniorske konkurencije osvoje još jednu medalju u Brazilu.

Milan Perić je komentar meča protiv Belorusije počeo zapažanjem da je Srbija s određenom dozom nervoze ušla u poslednju utakmicu na kvalifikacionom turniru za plasman na SP.

– U sledeća tri seta se videlo, da kada diktiramo ritam, da se pitanje pobednika ne postavlja. Lagano smo meč priveli kraju. Završili smo turnir sa četiri pobede, ali nismo stalno bili u visokom ritmu. Još je rano za priču o Svetskom prvenstvu, dok ne vidimo rivale, a ne znamo ni u kom sastavu ćemo mi igrati. U svakom slučaju, možemo obećati kao i uvek do sada, maksimalan angažman i borbu za visok plasman. Medalja bi zaokružila priču ove generacije – smatra Perić.

Dušan Petković je po završetku meča protiv Belorusije, sumirao utiske sa turnira u Mogiljevu.

– Vezali smo četiri pobede, to jeste za pohvalu, ali mora se spomenuti i da smo imali dosta oscilacija. Moj utisak je da smo u ovom, poslednjem meču, igrali najbolje, izgledali smo kao onaj stari tim. Sada nam slede duge pripreme za Svetsko prvenstvo, uigraćemo se još bolje – tvrdi Petković.

Poznati svi putnici za Rio de Ženeiro i Kampo Grande

Na Sveskom prvenstvu koje će se igrati u Brazilu od 1. do 10 avgusta ove godine takmičiće se 16 selekcija. Od ranije je poznato 11 učesnika: Brazil, Argentina, Japan, Iran, Indija, SAD, Kanada, Portoriko, Egipat, Tunis i Rusija. Preostalih pet učesnika dolazi iz Evrope, to su pobednici četiri kvalifikaciona turnira, Bugarska, Srbija, Španija, Nemačka i Belgija kao najbolja drugoplasirana ekipa.

B GRUPA

Prvo kolo: Srbija – Turska 3:1, Letonija – Belorusija 3:0. Slobodna Crna Gora. Drugo kolo: Belorusija – Crna Gora 3:1, Turska – Letonija 3:0. Slobodna Srbija. Treće kolo: Srbija – Letonija 3:0, Turska – Crna Gora 3:1. Slobodna Belorusija. Četvrto kolo: Belorusija – Turska 3:2, Srbija – Crna Gora 3:2. Slobodna Letonija. Peto kolo: Srbija – Belorusija 3:1 (23:25, 25:16, 25:17, 25:18), Crna Gora – Letonija 3:2 (23:25, 22:25, 25:22, 25:20, 15:12). Slobodna Turska.

1. SRBIJA      4          4          0          12:4     11
2. TURSKA   4          2          2          9:7       7
3. BELORUSIJA      4          2          2          7:9       5
4. LETONIJA            4          1          3          5:9       4
5. CRNA GORA       4          1          3          7:11     3

Повезане вести