Moja Crvena Zvezda
Архива

Pavličević i sedam Zvezdinih igračica izborili plasman u Peru

Odbojkašice

Ratko Pavličević je sa ženskom juniorskom ekipom izborio učešće na SP u Peruu koje se igra od 22. do 31. jula u Limi i Truhiljo. Pavličeviću je kvalifikacioni turnir A grupe u Zrenjaninu bio debi na klupi reprezentacije Srbije, dok čak sedam zvezdinih igračica, Ana Bjelica, Jovana Stevanović, Mina Tomić, Jelena Medarević, Ljubica Kecman, Teodora Pušić i Jadranka Budrović već godinama čini sastav ovog juniorskog tima.

Na kvalifikacijama u Zrenjaninu Srbija je zauzela drugo mesto izgubivši u poslednjem kolu od Poljske 3:2, ali kao najbolja drugoplasirana ekipa iz četiri grupe evropskih kvalifikacija izborila je vizu za Mondijal.

Ratko Pavličević prvi trener Srbije zadovoljan je plasmanom tima na SP, ali ne i izgubljenim mečom od Poljske:

– Ostao nam je gorak ukus jer ovu lepu priču nismo završili pobedom protiv Poljske. Dobra stvar je da smo se plasirali na Šampionat u Peru, ali bilo bi mnogo veće zadovoljstvo da smo kvalifikacije završili maksimalnim učinkom od četiri pobede. Devojke su htele da pobede, ali ovog trenutka nisu bile dovoljno koncentrisane da bi napravile taj korak. Opet kažem, bitno je da smo se plasirali, treba sada raditi dalje, jer je ovo takmičenje je već iza nas – istakao je selektor Pavličević po završetku meča.

Ana Bjelica igračica preko koje su išle sve važne i odlučujuće lopte, priznala je da je tek posle meča shvatila da su se naše devojčice i pored poraza od Poljske plasirale na Svetsko prvenstvo:

– Znale smo da samo ukoliko pobedimo možemo da izborimo vizu za Peru, međutim ovo je lepa stvar za nas. Dali smo sve od sebe da pobedimo, ali na žalost ostaje žal za tim petim setom koji smo sigurno mogle da pobedimo. Imamo kvalitet, ali uvek nam fali ono malo da dođemo do pobede, ne znam kada ćemo to uspeti da nadogradimo. Ostaje nam sada da se pripremimo za Svetsko prvenstvo, da damo sve od sebe kako bi tamo dokazale ko smo i šta smo, koliko možemo i vredimo. Ovo sigurno nije pravi odraz naše igre i kvaliteta, zato se nadam da ćemo se bolje pokazati na Svetskom prvenstvu – kaže Bjelica koja se zahvaljuje zrenjaninskoj publici na podršci svih dana boravka u najvećem gradu Banata:

– Hvala im što su bili sa nama u najtežim trenucima, ali mi nismo uspeli to da iskoristimo i ostvarimo maksimalna učinak.

A GRUPA

Prvo kolo: Srbija – Portugalija 3:0, Grčka – Crna Gora 3:1. Slobodna Poljska. Drugo kolo: Srbija – Grčka 3:0, Poljska – Portugalija 3:0. Slobodna Crna Gora. Treće kolo: Poljska – Crna Gora 3:0, Grčka – Portugalija 3:0. Slobodna Srbija. Četvrto kolo: Poljska – Grčka 3:0, Srbija – Crna Gora 3:0. Slobodna Portugalija. Peto kolo: Crna Gora – Portugalija 3:1 (25:11, 25:20, 20:25, 25:14), Poljska – Srbija 3:2 (25:20, 16:25, 25:21, 22:25, 15:12). Slobodna Grčka.

1. POLJSKA  4          4          0          12:2     11
2. SRBIJA      4          3          1          11:3     10
3. GRČKA     4          2          2          6:7       6
4. CRNA GORA       4          1          3          4:10     3
5. PORTUGALIJA   4          0          4          1:12     0

Učesnici SP u Peruu

Na Šampionatu sveta za juniorke koji će se od 22. do 31 jula igrati u Peruu učestvovaće 16 selekcija. Od ranije je poznato 11 učesnika, Peru, Brazil, Kina, Koreja, Japan, SAD, Dominikanska Republika, Kuba, Egipat, Tunis i Italija. Preostalih pet učesnika stiže sa kvalifikacionih turnira u Evropi, to su Poljska, Srbija, Rusija, Belgija i Slovačka.

Повезане вести