Moja Crvena Zvezda
ВатерполоЕвропска такмичења

Звезда, ипак, директно у ЛШ? Супер Куп Европе 30. новембра!

vaterpoloПоследњих дана се у медијима пронела информација да ће ватерполисти Црвене звезде, сампиони Европе, добити wild card и ипак ићи директно у Лигу Шампиона, наредне сезоне.

Како је за МЦЗ-у потврђено из клуба вест је, још увек, на нивоу нагађања али постоји могућност да се оствари. На састанку који се одржао у Барселони током недавно завршеног СП је било приче око подела wild card и које би екипе могле да добију исту, али ништа није одлучено у случају Црвене звезде, чији је „противник“ за специјалну позивницу немачки Шпандау Берлин.

Уколико Црвена звезда добије позивницу да директно обезбеди учешће у такмичењу чији је шампион, Србија би имала два представника која директно учествују – поред Црвене звезде, гарантовано место има Партизан. Док би трећи представник из Србије, освајач Еврокупа Раднички из Крагујевца играо у никад јачим квалификацијама. Такође, италијански великан Про Реко и хрватско Приморје ће у квалификације за најелитније такмичење, како наводе италијански медији. Међу сталним учесницима нема клубова из Црне Горе, Русије, а можда ни Мађарске. Као главни кандидат за домаћина Ф6 помиње се Инстанбул.

Подсетимо да се током Ф4 Лиге Шампиона у Београду одржао састанак челних људи ЛЕН-а и представника клубова и федерација током којег је представљен нови предлог система такмичења. Основа новог предлога је додела wild card за осам клубова који би били носиоци система током година. Основни услови су инфраструктура, сигурни тв преноси, публика и способност клубова да одрже квалитет услова. После квалификација нови систем предвиђа две групе од по шест тимова, од којих би се по три најбоље из обе групе крајем маја и почетком јуна пласирали на Ф6, чији би домаћин одмах био одређен, по први пут, и добио wild card. Групна фаза почиње 20. новембра и имаће 10.кола и трајаће до 3. маја. Ф6 је заказан за 29.мај-1.јун. Квалификације ће имати три кола и почињу 27. септембра а завршавају се 9.новембра.

Још једна битна информација везана за наш клуб. Утакмица Супер Купа Европе између Црвене звезде и Радничког из Крагујевца одиграће се 30. новембра. Дестинација још увек није одређена, али се спекулише да ће то бити место у циљу популаризације ватерполо спорта.

Ватерполисти Црвене звезде припреме за нову сезону почињу 20. августа.

Будите уз МЦЗ и пратите шампионе Европе, ватерполо клуб Црвена звезда

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

12 comments

Darn авг 26, 2013 at 01:52

Može li neko od administratora da mi kaže kakav je sistem kvalifikacija za LŠ? Znam da se igraju dve grupe po šest timova, da iz njih prolazi pet, i da se onda priključuje novih šest, među kojima i mi. Ali kako se tada igra, u kolike grupe, i koliko timova se priključuje ovima koji su već u LŠ, to me interesuje. Hvala unapred.

Reply
Darn авг 22, 2013 at 02:40

Ništa mi nije jasno – po kom kriterijumu se biraju klubovi za LŠ? Evo neka je groblje dobilo pozivnicu zbog evro-titula (iako je sada kao tim ne zaslužuju) ali što onda nije i Reko? I zar nisu Primorje, crnogorci i Zvezda jači od Špandaua, Egera i kompanije? Bruka od vaterpolo federacije, stvarno…

Reply
veliki pravi zvezdas авг 14, 2013 at 14:41

Samo napred Crveno beli vaterpolisti ,pa nam donesete sto vise radosti u nastupajucoj sezoni 😀 😀 😀

Reply
JA авг 14, 2013 at 11:03

Vezano za fudbal.
Sta bre radi ova uprava umesto da dovodi igrace na kojim pozicijama skripi onni udarili na napadace. A krila, bekovi, stoperi nista.
Sta planiraju da igraju u formaciji: 2-1-7
Prestanite sa napadacima

…………………………………Bajko…………………………………………

…………………Omega…………………..Martinovic…………………

………………………………Ninkovic………………………………………………..
Kasalica…Milunovic….Dauda…Onjilo..Mrdja..Mihajlovic..Rakic

Reply
Toni авг 14, 2013 at 12:41

A Aca Tenk , a Mijailovic , a Savicevic, a Pecnik ??

Reply
Ja авг 14, 2013 at 15:58

Nisi ti svatio ovu moju poruku.

Reply
Libijac авг 14, 2013 at 19:51

brdo napadaca, a jedan igra!!!

Reply
nn авг 14, 2013 at 00:14

Vaterpolo Vesti је поделио везу преко апликације Vaterpolo vesti.
пре 2 ч.

Naredne sezone direktan plasman odnosno vajld kard za Ligu šampiona dobili su Partizan, berlinski Špandau, Barseloneta, Olimpijakos, Jug, Eger, Breša i domaćin F6 turnira saopštio je LEN. To znači da direktno mesto nije dobila Crvena zvezda vladajući šampion. Takođe za direktno mesto ostali su uskraćeni i sedmostruki šampioni Pro Reko, riječko Primorje, predstavnici Crne Gore …

Crvena zvezda ipak bez vajld karda, Partizan među osam stalnih učesnika LŠ !
vaterpolovesti.com

Reply
mirko cz авг 13, 2013 at 23:30

To su nasi momci…jedini su zasluzili podrsku navijaca!Obranicemo sve!

Reply
Zvezdaš авг 14, 2013 at 09:27

I odbojkaši su zaslužili…

Reply
Samo ti авг 13, 2013 at 23:26

Osvojili smo sve!

OSVOJICEMO SVEEEE!

Reply
Sova авг 13, 2013 at 23:18

Vaterpolisti su heroji nacije. Bilo da se radi o Zvezdi ili reprezentaciji!

Reply

Leave a Comment