Moja Crvena Zvezda
Архива

Ništa od Kufrea, Ergić i Filjo sve bliži

Marko Mirić

Argentinac Leandro Kufre neće biti novi član Cvene zvezde nakon što je uprava Dinama popustila i odlučila da ponudi iskusnom defanzivcu ugovor kakav je želeo.

„Postigli smo dogovor i Kufre ostаje još dve godine u Dinаmu. Uslovi nisu bitni, bitno je dа ostаje igrаč koji može igrаti nа sve četiri pozicije“, rekao je Zdravko Mamić, predsednik kluba.

Prema nekim informacijama koje kruže Zagrebom Mamić je ipak u pregovorima sa Zvezdom oko Li Adija, a neke priče idu čak dotle da je dogovor postignut, prema kojem bi naš klub dobio milion evra i 25% od sledećeg transfera reprezentativca Gane. Ostaje da se vidi koliko je to realno, obzirom da je sportski menadžment kluba pre par meseci istakao cifru od četiri miliona evra obeštećenja.

Sa druge strane, lepe vesti stižu iz Turske, gde su mediji objavili informaciju da Ivan Ergić neće nositi dres Burse naredne sezone, obzirom da je postigao dogovor sa Crvenom zvezdom. Ergić bi mogao da igra i kao zadnji i kao centralni vezni, a olakšavajuća okolnost u pregovorima jeste što mu ugovor sa turskim klubom ističe u junu.

U centru interesovanja sportskog sektora i dalje je reprezentativno krilo Spartaka Marko Mirić. Lepu priliku da se još jednom uveri u kvalitete ovog fudbalera stručni štab imaće danas na prvenstvenoj utakmici sa „golubovima“, i možda već i dogovore uslovi transfera. Mirić bi navodno trebao da zameni iskusnog Ognjena Koromana, što bi značilo da jedan od novih stranaca neće pojačati poziciju na krilu.

Mirića želi nekoliko stranih klubova, međutim reklo bi se da Crvena zvezda ima realne šanse u ovim pregovorima pre svega jer je ustupila ove sezone timu iz Subotice Nemanju Nikolića na godinu, a u potpunosti Đorđa Despotovića.

Filjo

Interesantne vesti stižu i iz Holandije. Skaut Herenvena, Makedonac Dragi Putevski, u razgovoru za „Novosti“ otkrio je da Brazilac Filjo želi da pređe na Marakanu, iako za njega to predstavlja iznenađenje.

„Tehnika mu je slaba strana, ali je zato veoma brz, eksplozivan i neverovatno snažan u duelu. Gledao sam neke utakmice ove sezone i vidim da je još ojačao, vrlo efikasan i da je napredovao. Iskreno, čudi me što želi da dođe u Zvezdu posle ovakve sezone u Belgiji, ali sam isto tako uveren da crveno-beli nemaju takvog golgetera. U sistemu koji forsira Prosinečki, Filjo bi se odlično uklopio, jer je u Herenvenu igrao u sličnom sa tri napadača. Uz sve to, čini mi se da je sazreo, iskusniji je i bio bi dobro pojačanje. U Herenvenu se, nažalost, nije naigrao. Ne zato što nema kvalitet. Bio je mlad, napunio jedva 18 godina, a u konkurenciji je imao prvo Huntelara, pa Sulejmanija i Sibona. Nije uspeo da se nametne kao prvi špic, pa je klub procenio da može da ide. Moram reći da je bio poprilično efikasan druge sezone s obzirom na dobijenu minutažu“, rekao je Putevski.

 

Повезане вести

38 comments

Comments are closed.