Moja Crvena Zvezda
Клупска дешавањаКошаркаПрипреме

Нелсон: Физички се добро осећам, тренирао сам у Лас Вегасу

Са закашњењем од неколико сати Демаркус Нелсон стигао је у уторак у Београд. Ипак, Звездин плејмејкер у среду је био на време у орданицији Вита Маxима где је обавио неопходне лекарске прегледе и медицинска тестирања.

img_2175-1
Прошле сезоне сјајни организатор игре прескочио је припреме на Златибору, јер је у Србију дошао половином септембра, али овог лета добро ће се упознати са пакленим радом на базичним припремама које нису својствене америчким кошаркашима.

Разлика у временским зонама није се примећивала на Демаркусовом лицу, а према извештајима из специјалистичке ординације Вита Маxима није се одразила ни на његово тело јер је тестове оптерећења одлично поднео.

Разговор са Нелсоном започели смо причом око перипетија у путу до Србије:

Све је било идеално до тренутка док ми једна од запослених дама на Аеродрому у Паризу није дала погрешну информацију, односно упутила ме је на погрешан излаз. Када је требало да се укрцам у авион схватио сам да је дошло до грешке. С обзиром на величину аеродрома нисам имао времена да до поласка авиона за Београд стигнем на време па сам у Паризу провео чак пет сати. Али, то није најгоре што ми се догодило пошто ми је успут изгубљен и комплетан пртљаг – каже Нелсон и додаје:

Ипак, најважније је да сам стигао. Ужелео сам се Београда, засита је много лепо бити поново овде.

На питање како је провео одмор Нелсон одговара:

Доста сам путовао. Био сам у Мексику, Филдалефији, Вирџинији. Наравно, нисам пропустио да одем у моју Калифорнију, а много времена провео сам и у Лас Вегасу с обзиром да сам тамо купио кућу, па сам се мало бавио и уређењем дома.

Сходно бројним изазовима који Црвену звезду Телеком очекују ове сезоне, а ту се пре свега мисли на учешће у Евролиги, и Демаркус Нелсон на време је кренуо са индивидуалним тренинзима:

Последњих двадесетак дана сам тренирао у једном тренинг кампу у Лас Вегасу. Физички се добро осећам и веома сам мотивисан за рад јер ћемо ове сезоне имати још више изазова. Ту пре свега мислим на утакмице у Евролиги.

Нелсон је у АБА лиги прошле сезоне просечно бележио 8,6 поена, 3,7 скокова и 3,6 асистенција по мечу, а његов допринос у одбрани био је немерљив статистичким параметрима. Занимљиво је да је први Американац у историји Црвене звезде који је продужио уговор са клубом:

Свестан сам да ће се од мене очекивати много више. Више ће очекивати стручни штаб, саиграчи, али и навијачи. То може да буде додатни притисак, али спреман сам за све то. Желим да ова сезона буде успешнија него претходна, а то је један од разлога и што сам остао, јер сматрам да то можемо да остваримо – закључио је Нелсон.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

8 comments

sof авг 22, 2013 at 16:00

Ово је копиран сјајан коментар са другог сајта.

Grobari 1: Zvezda je ugasena.
Grobari 2: Hocemo isti tretman kao Zvezda.
??!!!

Grobari 1: Samo dovodite strance
Grobari 2: Lovernj, Vesterman, Gordic, Tomas, Gordon, Bertrans (svi iz prosle sezone) su nacionalno blago.

Grobari 1: Zvezda je drzavni projekat.
Grobari 2: Malo nam je 3 miliona koje smo dobili pre mesec dana od drzave, navikli smo na vise.

Grobari 1: Covic je kriminalac.
Grobari 2: Pa sta ako Danilovic ceka Simatovica i Stanisica na aerodromu.

Grobari 1: Svako prvenstvo se vrsi pritisak na sudije.
Grobari 2: Slavimo 12. titulu u nizu.

Grobari 1: Pomoc treba da se dobija po rezultatima.
Grobari do 2009.: Dosadasnje titule nisu bitne.

Grobari 1: Covic vrsi pritisak na sudije.
Grobari 2: Pa sta ako Vujosevic svaku konferenciju prica o sudijama i Zvezdi.

Grobari 1: Zvezda podstice sukobe.
Grobari 2: Kad Danilovic kaze bice krvi misli dobronamerno.

Grobari 1: Otimaju nam igrace!
Grobari 2: Pot, Gagic, Milutinov, Miljenovic, Musli, Tepic, Luka Bogdanovic, Vujanic, Tomasevic… su dosli jer im nije placeno, u cemu je problem?

Grobari 1: Imamo mali budzet!
Grobari 2: Pa sta ako je bio veci nego vas 12 godina?

Grobari 1: Drzavne firme pomazu Zvezdu.
Grobari 2: NIS, EPS, MTS, Telekom, JAT, Gradska cistoca, DDOR, Dunav, Republika Srpska su nasi dobri sponzori.

Reply
dexy122 авг 22, 2013 at 15:44

To je u Vegasu nabijao masu, sad ce u teretani da to pretoci u misice. 😀 hahaha Salu na stranu. Nelsone, ti si sada glavni u ekipi. Inace ko ce biti sada kapiten ekipe? Ja sam za to da bude Rasko. Najiskusniji i najveci borac u ekipi.

Reply
gledalac авг 22, 2013 at 15:58

Tako ce najverovatnije i biti, jer, vodeci se logikom, ne vidim neko bolje resenje. Mislim jos je u konkurenciji Savovic, ali on mi je „mlak“, da tako kazem i nije lider.

Reply
torh авг 22, 2013 at 14:45

Jesi uredjivo si dom 😀 Sta se desi u Vegasu , ostaje u Vegasu 😮

Reply
šimin авг 22, 2013 at 13:04

Ovaj trenira u Las Vegasu, Stojadinović traži pojačanja u Monte Karlu. Ma ima da procvetamo ove godine.

Reply
Nesha авг 22, 2013 at 11:54

Uhh ko ne bi voleo da trenira u Las Vegasu, pre podne suterski na ruletu, uvece kondicioni na Texas Holdemu 😀

Reply
zvezdas авг 22, 2013 at 14:42

hahahahahaha kralju 😀

Reply
pera авг 23, 2013 at 07:11

Šta češ ima se može se. Dobar je ovo tim ali mi smeta da nam debeli odvede sve mlade igrače koji vrede i šepuri se kao došli zbog njega. Plašim se samo da ne dodjemo u situaciju da zbog toga što će kod njih dobiti šansu, odlaze tamo. Onda ćemo teško dovesti mladog igrača pre njih. Ne mogu da shvatim da deca koju je iznedrio FMP ne žele da igraju u Zvezdi recimo MIcić, pa Janković, Miljenović. Ili klub ne obraća pažnju na ove igrače a oni su najbolje sa ovih prostora. Iskreno plašim se da zbog viših ciljeva ne izgubimo blago igrača koji su i jeftiniji i koji mogu godinama da igraju za klub.

Reply

Leave a Comment