Moja Crvena Zvezda
ВатерполоПрипреме

Ватерполисти почели припреме (ФОТО, ВИДЕО)

Ivosevic

Ватерполисти Црвене звезде, шампиони Србије и Европе, освајачи трипле круне и владари ватерполо сцене започели су припреме за нову сезону. Истина, не у пуном саставу, без репрезентативаца који ће се придружити 2. септембра пред пут на турнир у Букурешту, када ће Дејан Савић имати цео тим на распологању и почети одбрану трипле круне.

На првом тренингу запливали су Страхиња Рашовић, Борис Вапенски, Петар Ивошевић, Филип Кљајевић, Марко Драксимовић, Никола Вукчевић, Михајло Милићевић, Никола Ешкерт, Драгослав Савић, Душан Балаћ, Душан Томић и младе наде.

Изостали су капитен Андрија Прлаиновић, Денис Шефик, Никола Рађен, Сава Ранђеловић, Виктор Рашовић, Џон Ман и Марко Аврамовић због репрезентативних обавеза и дужег одмора.

Два од три појачања у овом прелазном року била су присутна – Филип Кљајевић и Никола Вукчевић. Џон Ман због обавеза према репрезентацији САД на недавно завршеном СП у Барселони има дужи одмор. Црвену звезду је у прелазном року напустио само Душко Пијетловић, који је појачао редове руског Синтеза из Казања, док Ненаду Стојчићу није продужен уговор.

VukcevicУз ишчекивање коначне одлуке ЛЕН-а да ће шампион Европе морати у квалификације за Лигу Шампиона, наши момци ће се припремати на базену СЦ „11.април“, на Новом Београду до прикључивања остатка тима када ће отпутовати у Букурешт на позив Стеауе, на турнир поводом отварања новог базена у престоници Румуније. Наш клуб, јошувек, није добио коначну одлуку и потврду од европске ватерполо федерације о учешћу у квалификацијама за Лигу Шампиона. Квалификације за Лигу Шампиона почињу крајем септембра, а 30. новембра у борби за трофеј Супер Купа Европе шампион Европе Црвена звезда састаће се са освајачем Еврокупа, Радничким из Крагујевца. Нова ватерполо сезона у Србији почиње у октобру.

Своје прве утиске на почетку припрема за МЦЗ изнео је Петар Ивошевић.

„Нисмо још комплетни, сачекацемо још мало да нам се прикључе и репрезентативци па ћемо кренути са комплетним припремама. Чињеница је да је одмах пред нама јако тежак циљ, јер поновити прошлосезонске успехе је практично немогуће. Али, сви смо изузетно мотивисани. Када дођеш до врха, најтеже је одржати се. Ми смо итекако мотивисани да ту и останемо. „

Скоро три месеца је прошло од освајање титуле првака Европе и од последњег тренинга. Да ли сте ужелели тренинга?

„Јесмо, јесмо свакако. Доста је времена прошло да се одморимо и психички и физички и да наместимо главе, тако да кажем, да се припремимо за нову сезону која ће бити изузетно тешка и исцрпљујућа.“

Будите уз МЦЗ и пратите шампионе Европе, ватерполисте Црвене звезде.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

2 comments

pazova navija za zvezdu! авг 23, 2013 at 11:42

Uporedi ove pripreme vaterpolista i fudbalera, tu pre svega mislim na trud i rad na treninzima. Ovde na klipu vidis da on daje maksimum dok tamo vidis da ga boli uvo za sve.

Reply
RUK авг 23, 2013 at 09:59

Ви сте прави шампиони, што ћете доказати и у новој сезони. Срећно!

Reply

Leave a Comment