Moja Crvena Zvezda
Клупска дешавањаКошаркаПрипреме

Симоновић: Жреб нам није био наклоњен, али борићемо се!

Marko_SimonovicВећ две недеље трају припреме за нову сезону Црвене звезде Телеком. Тим се у односу на протеклу сезону доста променио, а један од оних који су остали у црвено-белом руху је Марко Симоновић. Крило Звезде истиче да су припреме веома напорне, али да екипа вредно тренира и да су изабраници Дејана Радоњића већ остварили много тога:

Тешко је – кратко је рекао Симоновић уз осмех, а затим наставио:

Заиста је тешко, баш добро тренирамо. Већ је две недеље иза нас и мислим да смо много тога урадили. Сада су нам се прикључили Американци и ми морамо да им помогнемо да се уклопе у тим и да их уведемо у тренинг. Сигуран сам да ће стручни штаб то учинити на прави начин па да се сви заједно лагано припремамо за пријатељске утакмице које нам предстоје – говорио је готово у даху Симоновић, а затим наставио о Шилбу и Џенкинсу:

Они су заиста сјајни момци. Чарлс (Џенкинс) и ја смо цимери и за сада колико га познајем мало смо причали и заиста имам све саме речи хвале. Шилба познајем јер он већ неколико година игра у Европи. Играо је већ против Звезде, а ја сам кроз своју каријеру против њега играо пет или шест пута и стварно је добар момак.

Испред Црвене звезде Телеком се небројано пута истицало да у селекцији тима не пресуђују само играчки квалитети, већ и људски. Симоновић управо то истиче као велики плус у овој Звездиној генерацији, као и то да се на свакој позицији налазе по два квалитетна играча:

Најбитније је по мом мишљењу да је тим селектиран да сви буду добри људи, а знамо сви да свако од нас има неки свој квалитет. Ми на свакој позицији имамо по два добра играча, који су по карактеристикама различити и то је наша велика предност. Ја лично мислим, као и многи други, да нам је дужа ротација фалила у финалу прошле сезоне што се одразило на то да физички паднемо. Верујем да ће то ове године бити другачије и да ћемо овог пута имати снаге да играмо на четири фронта – рекао је популарни Симон.

Фортуна није била савезник црвено-белима када се одржавао жреб за Евролигу, али и АБА лигу. Тога је свестан и Симоновић:

Уфф.. – уздахнуо је Смоновић, а онда се надовезао:

Изузетно тежак жреб у оба такмичења. Одмах на старту Јадранске лиге гостујемо Широком и Игокеи. Игокеа је била прва прошле сезоне на крају регуларног дела, неће бити ни мало лако, а одмах после тога почиње Евролига. Мени је жао што нам је у првом учешћу после толико година запала тако тешка група, али шта да радимо, борићемо се па ћемо видети како ће се све то завршити. Ја се надам најбољем – завршио је разговор Марко Симоновић.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

2 comments

Pop авг 24, 2013 at 13:52

Da budeš još bolji, više truda 🙂

Reply
Goran авг 24, 2013 at 13:51 Reply

Leave a Comment